2006 óta húzódik az ügy? Nem semmi.
Magánszemélytől uzsorakamatra?
Közműtartozás
üdv drbjozsef- Köszönöm a tájékoztatást
laciba50,
A kérdésed szempontjából a történet indifferens.
Ha letiltottak a fizetésedből, akkor ott már volt egy jogerős, végrehajtható okirat. Azt csak nagyon különleges esetben lehet (leírásod alapján nálad valszeg nem) megtámadni eséllyel. Ilyen esetben nem számít, hogy elévül(hetett) a követelés, arra az alapeljárásban kellett volna hivatkoznod (ami alapján a végrehajtható okirat megszületett, feltehetőleg ez is egy fizetési meghagyás volt).
Ez a hajó minden bizonnyal elment, erre nincs olyan "kérelem" amit be lehet nyújtani. (pontosabban, benyújtani bármit be lehet, de simán bukó).
Ha most új fizetési meghagyást kaptál, annak a megfelelő helyen (!) és időben (!) ellent kell mondani elévülésre hivatkozással. Ha ezt a "bíróság felé" tetted meg (nem FELÉ amúgy), akkor ezt is bukni fogod (már feltételezve, hogy azt a fizetési meghagyást egy közjegyző bocsátotta ki).
Nincs más lehetőség a faktoring cég ellen. Követelése van, létezik, valszeg jogos is (hiába nem laktál ott, ha a neveden volt a közüzemi mérőóra - ha kifizetted a tartozást, te követelheted attól aki ténylegesen elfogyasztotta, vagyis ezt tehetted volna sok évvel ezelőtt, hiszen már ez is elévült valszeg). Ezt követelheti. Ha fizetési meghagyást küld, akkor ellentmondasz neki. Ennyit tehetsz.
Kedves Szakértők,
Segítséget kérnék faktoring cég által indított közjegyzői fizetési meghagyás ellenkérelmét elindítottam elévülésre hivatkozva.
A közüzemi tartozás 2009-ben keletkezett. Az ingatlanra magánszemélytől kölcsönt vettünk fel 2006-ban, és elővásárlási adásvételi szerződés volt ügyvédnél letétbe elhelyezve. A kölcsön díját folyamatosan emelték, amit már nem tudtunk fizetni. Perre vittük a dolgot és időközben az adott ingatlanból kiköltöztünk. Az ingatlant hitelezők feltörték erről az esetről van hatósági tanuk által aláírt jegyzőkönyv.
A lakásfoglaló hitelező tulajdonos nem volt hajlandó a mérőórákat átíratni. Levélben tájékoztattuk erről a közműszolgáltatót 2012-ben, amire ők nem reagáltak. 2013-ban el is adták a lakást, amit tulajdoni lappal is igazolni tudtunk.
Bírósági végrehajtó 2019-ben fizetésemből letiltatott a faktoring cégrészére egy összeget, amit vitattam, de a bíróság nem fogadta el. Majd most újra a faktoring cég közjegyző által indíttatott felém fizetési meghagyást, amit elévülésre hivatkozva benyújtottam a bíróság felé.
Az előzőleg letiltott összegre is benyújtottam viszont kérelmet, mivel az ügy összefügg szerintem. Ugyanis a faktorcég még 6 külön kezelt tartozást akar rajtam behajtani. 2009-2012közötti időkből. Mint fentebb írtam már akkor nem laktunk ott és a tulajdoni lap szerint is más volt a tulajdonos.
Mik a lehetőségek a faktoring cég ellen.
köszönöm a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02