Közműtartozás


Majordomus # 2022.04.28. 19:38

2006 óta húzódik az ügy? Nem semmi.
Magánszemélytől uzsorakamatra?

laciba50 # 2022.04.28. 19:09

üdv drbjozsef- Köszönöm a tájékoztatást

drbjozsef # 2022.04.26. 06:09

laciba50,

A kérdésed szempontjából a történet indifferens.

Ha letiltottak a fizetésedből, akkor ott már volt egy jogerős, végrehajtható okirat. Azt csak nagyon különleges esetben lehet (leírásod alapján nálad valszeg nem) megtámadni eséllyel. Ilyen esetben nem számít, hogy elévül(hetett) a követelés, arra az alapeljárásban kellett volna hivatkoznod (ami alapján a végrehajtható okirat megszületett, feltehetőleg ez is egy fizetési meghagyás volt).
Ez a hajó minden bizonnyal elment, erre nincs olyan "kérelem" amit be lehet nyújtani. (pontosabban, benyújtani bármit be lehet, de simán bukó).

Ha most új fizetési meghagyást kaptál, annak a megfelelő helyen (!) és időben (!) ellent kell mondani elévülésre hivatkozással. Ha ezt a "bíróság felé" tetted meg (nem FELÉ amúgy), akkor ezt is bukni fogod (már feltételezve, hogy azt a fizetési meghagyást egy közjegyző bocsátotta ki).

Nincs más lehetőség a faktoring cég ellen. Követelése van, létezik, valszeg jogos is (hiába nem laktál ott, ha a neveden volt a közüzemi mérőóra - ha kifizetted a tartozást, te követelheted attól aki ténylegesen elfogyasztotta, vagyis ezt tehetted volna sok évvel ezelőtt, hiszen már ez is elévült valszeg). Ezt követelheti. Ha fizetési meghagyást küld, akkor ellentmondasz neki. Ennyit tehetsz.

laciba50 # 2022.04.25. 19:50

Kedves Szakértők,

Segítséget kérnék faktoring cég által indított közjegyzői fizetési meghagyás ellenkérelmét elindítottam elévülésre hivatkozva.
A közüzemi tartozás 2009-ben keletkezett. Az ingatlanra magánszemélytől kölcsönt vettünk fel 2006-ban, és elővásárlási adásvételi szerződés volt ügyvédnél letétbe elhelyezve. A kölcsön díját folyamatosan emelték, amit már nem tudtunk fizetni. Perre vittük a dolgot és időközben az adott ingatlanból kiköltöztünk. Az ingatlant hitelezők feltörték erről az esetről van hatósági tanuk által aláírt jegyzőkönyv.

A lakásfoglaló hitelező tulajdonos nem volt hajlandó a mérőórákat átíratni. Levélben tájékoztattuk erről a közműszolgáltatót 2012-ben, amire ők nem reagáltak. 2013-ban el is adták a lakást, amit tulajdoni lappal is igazolni tudtunk.

Bírósági végrehajtó 2019-ben fizetésemből letiltatott a faktoring cégrészére egy összeget, amit vitattam, de a bíróság nem fogadta el. Majd most újra a faktoring cég közjegyző által indíttatott felém fizetési meghagyást, amit elévülésre hivatkozva benyújtottam a bíróság felé.
Az előzőleg letiltott összegre is benyújtottam viszont kérelmet, mivel az ügy összefügg szerintem. Ugyanis a faktorcég még 6 külön kezelt tartozást akar rajtam behajtani. 2009-2012közötti időkből. Mint fentebb írtam már akkor nem laktunk ott és a tulajdoni lap szerint is más volt a tulajdonos.
Mik a lehetőségek a faktoring cég ellen.
köszönöm a segítséget.