Kedves Szakértők,
Segítséget kérnék faktoring cég által indított közjegyzői fizetési meghagyás ellenkérelmét elindítottam elévülésre hivatkozva.
A közüzemi tartozás 2009-ben keletkezett. Az ingatlanra magánszemélytől kölcsönt vettünk fel 2006-ban, és elővásárlási adásvételi szerződés volt ügyvédnél letétbe elhelyezve. A kölcsön díját folyamatosan emelték, amit már nem tudtunk fizetni. Perre vittük a dolgot és időközben az adott ingatlanból kiköltöztünk. Az ingatlant hitelezők feltörték erről az esetről van hatósági tanuk által aláírt jegyzőkönyv.
A lakásfoglaló hitelező tulajdonos nem volt hajlandó a mérőórákat átíratni. Levélben tájékoztattuk erről a közműszolgáltatót 2012-ben, amire ők nem reagáltak. 2013-ban el is adták a lakást, amit tulajdoni lappal is igazolni tudtunk.
Bírósági végrehajtó 2019-ben fizetésemből letiltatott a faktoring cégrészére egy összeget, amit vitattam, de a bíróság nem fogadta el. Majd most újra a faktoring cég közjegyző által indíttatott felém fizetési meghagyást, amit elévülésre hivatkozva benyújtottam a bíróság felé.
Az előzőleg letiltott összegre is benyújtottam viszont kérelmet, mivel az ügy összefügg szerintem. Ugyanis a faktorcég még 6 külön kezelt tartozást akar rajtam behajtani. 2009-2012közötti időkből. Mint fentebb írtam már akkor nem laktunk ott és a tulajdoni lap szerint is más volt a tulajdonos.
Mik a lehetőségek a faktoring cég ellen.
köszönöm a segítséget.