FDToth !
Akinél a pénz az diktál.
A semmire... ígéretre nem adunk ki pénzt.
„ Díjbekérőt kaptam, amin foglaló 50% szerepel,” az vajon mi lenne. ?
Egyedi dolgokra amiből pl. egy db. van, na arra adunk foglalót. Pl. a lakások hasznát autó... az és nem más. Ha 15 azonos van, akkor összeszedjük a pénzt és megvesszük.
Szolgáltatásra , egyedi helyi munkára legfeljebb kapacitás lekötési hozzájárulást.
Egyébként is egy helyi munka az a normális világban emigyen működik . egy mester egy vállalkozás meghirdeti, hogy mit tud, mivelfoglakozik. Ha stimmel nekünk , kapcsolatot keresünk. telefonon majd az irodájában. ha nincs olyan már gyanús lehet.
na de soknak nincs. akkor meginvitáljuk jöjjön a helyszínre.... tárgyalni. A tárgyalás az mindig ingyenes. jó a mesterek néha nem így gondolják.
Pedig a leendő megrendelő ekkor tesztelheti a mestert/vállalkozót. Ugyan így a vállalkozó pedig az érdeklődőt, leendő megrendelőt
Rövidnek lényegre törőnek kell lenni. Néha persze nem sikerül ha a megrendelő bizonytalan,
kérjen segítséget.
Ha a vállalkozó, az az ő baja. Ha rutinos párperc alatt kiszúrja, komoly az ügyfél vagy álmokat kerget.
Ha megy a munka, na akkor kell felmérni elmondani és leírni hogy mit, miből és mennyiért ! Természetesen mikorra.
ezt nevezik ajánlati költségvetésnek. Lehet 1 oldala és lehet akár 35 oldal. porszívónál beleférhet 1 - 1,5 oldalba. ha ezt aláírják akkor lesz belőle szerződés.
Ha nem akkor volt egy eredménytelen tárgyalás .
Nyilván kellenek anyagok is. Egyszerű munkáknál legjobb ha a megrendelő veszi meg. Ha a vállalkozó... főleg ha ismeretlen, lehet kidobott pénz az előleg. Ha már felvonul a vállalkozó és elkezdi a munkát akkor már lehet adni előleget. Na most egy helyszínen beépített porszívóra milyen anyagok kellhetnek ? Sokfélék, de a java kereskedelemben kapható.
ja hogy te még a projekt előtt vagy.
„ vásárolnék egy új, beépített porszívó-berendezést, beépítéssel”.
majd :
„ Szerintem a kereskedő részéről fogalomzavar van. ” Na ja, a kereskedő általában kereskedik. Az embere viszont végezhet beépítést.
Minimum egy helyszíni tárgyalás... ha kibújik alóla , jobb elfelejteni.
Amivel kezdtem azzal fejezem be :
Akinél a pénz, az diktál.