Kézbesítési probléma

Kovács_Béla_Sándor # 2022.09.14. 08:59

Méghozzá a postán vette át, személyesen. Ha a feljegyzésen a személyi igazolvány száma is megvan, akkor nagyjából annyi.

De tényleg, konkrétan milyen iratról van szó? Fizetési meghagyás?

gerbera317 # 2022.09.14. 06:48

a tértivevényen látszik, hogy nem vettem át.” vs. „A levél (állítólag) nem érkezett vissza a feladóhoz csak a térti” & „Az egyikbe “Posta”-t írtak, a másik rubrikában pedig az én nevem szerepel, géppel nyomtatva
Most akkor melyik? A második verzió (a vs. után) szerint átvetted, legfeljebb te nem tudsz róla.

Majordomus # 2022.09.13. 20:06

Mit kell teljesitened??
Pénzkövetelés vagy az első éjszaka joga?

Kinga_L # 2022.09.13. 18:47

Kedves gerbera317!

A levél (állítólag) nem érkezett vissza a feladóhoz csak a térti. A térti másolatát elküldte nekem, azon alapból két helyen szerepel “átvevő/átvételt megtagadó aláírása” rubrika. Az egyikbe “Posta”-t írtak, a másik rubrikában pedig az én nevem szerepel, géppel nyomtatva DE se aláírás, sem szem.ig. szám, semmi nincs ott (nem is lehet hisz valóban nem vettem át, nem is értesített a posta a levélről). Csak a napokban szereztem tudomást a levél létezéséről a feladótól! De egy hónappal ezelőtt adta fel! Semmi egyéb nincs jelölve (megtagadta, nem kereste stb). Viszont szeptember 15-i határidő került megjelölésre a levélben, amit nem tudok teljesíteni. Csak nem tudom ilyenkor mennyire köteles a másik fél haladékot adni a teljesítésre?

gerbera317 # 2022.09.13. 13:11

a tértivevényen látszik, hogy nem vettem át
Az neked már régen rossz, ha ez látszik az iraton. Mert ha arra az van írva, hogy "átvételt megtagadta", azt azonnal kézbesítettnek kell tekinteni. Ha az áll rajta, hogy "nem kereste", az se sokkal jobb, azt a vissza küldés napján kell kézbesítettnek kell tekinteni. Ha az látszik rajta, hogy másvalaki, egyébként átvételre jogosult vette át, akkor azonnal kézbesítettnek kell tekinteni. Ha esetleg ezek egyike sem, akkor pedig az a baj, hogy nem tudod a gondolataidat érthető formába önteni.
Tehát mi történt valójában?

drbjozsef # 2022.09.13. 13:11

levél eltűnt, a tértivevényen látszik, hogy nem vettem át.

Ez mit jelent. Nem kereste jelzéssel ment vissza a feladóhoz?
A címed ez volt a kézbesítéskor? Ha igen, van indokod (pl. kómában feküdtél a kórházban) az átvétel elmulasztására?

Kinga_L # 2022.09.13. 11:24

Tisztelt Fórumozók!

Mikortól állnak be azon levél joghatásai amit a posta nem kézbesített a címzettnek? A levél eltűnt, a tértivevényen látszik, hogy nem vettem át. Kinek kell bizonyítania a feladónak, hogy megkaptam, vagy nekem hogy nem kaptam meg? A levélben foglalt határidők mikortól ketyegnek (most már ismerem a level tartalmát). Köszönöm!