közös képviselő halogatása

drbjozsef # 2023.01.20. 05:41

Nem azt írtam, hogy azt csinálja. Azt írtam, hogy ezt írja meg levélben a kknak, hátha ettől csipkedi magát.
De a felszólítás szükséges, anélkül ne álljon neki barkácsoltatni.
Esetleg ezt is kilátásba helyeztetheti, vagyis hogy ha nem készülnek el a munkálatok időre, akkor saját költségre megcsináltatja, de azt ha szükséges, végrehajtatja a társasházon.

Majordomus # 2023.01.19. 20:44

Ez újabb fél év veszteség mark számára.

Kérjen egy árajánatot a tetőre: akkor megtudja hogy konkrétan mi a gond és mennyibe kerül?

Ha nem egy ökör ára, akkor csibáltassa meg és a számla összegét kérje a társasháztól. (FM)

Ha már nem ázik,akkor már ráér pereskedni is.

drbjozsef # 2023.01.19. 20:06

mark555,

Tértis levélben jelezd a közös képviselőnek, hogy a Tht. szerint a tető társasházi közös tulajdon, annak javítását, karbantartását a háznak kell elvégeznie, és ha 1 hónapon belül nem javítják meg beázásmentesre, akkor egyrészt minden beázás után újrafesteted a lakást a társasház számlájára, érvényesíted a károdat is, vagyoni (értékcsökkenés) és nem vagyonit (lakhatási körülmények romlása, egészségtelen környezet, etc) is, emellett pedig pert indítasz a társasház ellen a javítás kikényszerítése érdekében a bíróságon, aminek szintén minden felmerülő költségét a társasházon hajtod be.

mark555 # 2023.01.19. 15:28

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Panellakás legfelső emeletében lakom, beázik a tető lassan harmadik éve (amióta ideköltöztem). Az évek során szépen lassan voltak javítások, de továbbra is beázik, 2022 szeptemberben a közös képviselő olyan ötlettel állt elő, hogy be kell kamerázni a lefolyó csövet, mert lehet, hogy az van eldugulva és nem a tetőnek van baja. Azóta csak a halogatás megy, kb. minden hónapban rákérdezek van-e fejlemény, de mindig van kifogás, most telt be a pohár, miszerint "...olyan nagy mérvű munkák adódtak folyamatosan, amelyek megelőzték a kamerázást."
Valamint, hogy a szakember mindegy igyekezetével azon lesz, hogy elvégezze a kamerázást.
Számomra gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy nem lesz bekamerázva még egy jó ideig.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
(Közös költséget rendszeresen fizetem.)

Előre is köszönöm a válaszokat,
Márk