Fizetési meghagyás


drbjozsef # 2023.01.31. 05:48

PN90,

Jól tudod.
Nem tiltja, ezt minden további nélkül lehet.
Amíg nincs érdemi döntés az ügyben - az eljárás megszüntetése nem az -, addig bármikor követelhetsz, indíthatsz FMH-t, vagy pert.

Szomorú örökös # 2023.01.31. 05:11

PN90

Fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatban kérdeznék......ha megteszem és ellentmondás esetén nem adok be keresetlevelet, akkor a bíróság megszünteti az eljárást, de ez a megszüntetés nem ugyanaz mint amikor ítélet születik egy ügyben, ha jól tudom?!.....tiltja-e valami; hogy később ugyanebben az ügyben ismét kezdeményezzek egy FMH-t? - ahol már utána ellentmondás esetén viszont beadnám a keresetlevelet?

Sok pénzed van? Mindkét fizetési meghagyás illetékkel, költséggel jár és azt a beadáskor rendezni kell. Második esetben ha ellentmondanak ugyebár, akkor ki kell egészíteni perköltséggé. Szóval van felesleges pénzed rá, hogy kétszer is beadd a fizetési meghagyást? :-O

PN90 # 2023.01.30. 18:24

Tisztelt Fórumozók!

Fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatban kérdeznék.
Még nem indítottam el az eljárást, de ha megteszem és ellentmondás esetén nem adok be keresetlevelet, akkor a bíróság megszünteti az eljárást, de ez a megszüntetés nem ugyanaz mint amikor ítélet születik egy ügyben, ha jól tudom?!
Na most az lenne a kérdésem, hogy tiltja-e valami; hogy később ugyanebben az ügyben ismét kezdeményezzek egy FMH-t? - ahol már utána ellentmondás esetén viszont beadnám a keresetlevelet?

Előre is köszönöm a választ