Fizetési meghagyás


Majordomus # 2023.05.18. 19:41

Legalább az elérhetőségét tudod?
.
Lakcím,ahová kiküldi a közjegyző az FM-et?

drbjozsef # 2023.05.18. 18:14

JGabor,

Bocs, nem vettem észre, a kérdőjel szokott segíteni.

Az FMH indításához semmiféle igazolás, bizonyíték nem kell. A közjegyző nem is vizsgálja egyáltalán a jogalapot, nincs is rá hatásköre. Kiállítja a meghagyást, aztán ha a kötelezett ellentmond, perré alakul, és ha te befizeted a per illetékét, akkor ténylegesen eljárás lesz belőle, és a bíróság előtt majd természetesen igazolnod kell az igényedet. Pusztán a pénz szempontjából az sem számít, hogy konkrét szerződés megkötésére nem került sor, ha te tudod igazolni hogy pénzt adtál neki, de se nem ellentételezte termékkel vagy szolgáltatással, se nem fizette vissza neked, akkor visszakaphatod azt.

Zoltanuss # 2023.05.18. 16:16

Ilyen esetekre lenne jó az adósok börtöne.

Szomorú örökös # 2023.05.18. 15:03

JGabor

Még ha sikerül jogerőre emelni a fizetési meghagyást is, végrehajtást indíthatsz ellene, de ha semmilye sincs és 5 évig és meghúzza magát, akkor az bizony el fog évülni, utána már nem tudod rajta behajtani bírósági úton sem.

Szomorú örökös # 2023.05.18. 15:00

JGabor

megbíztam egy kőművest, aki felvette az (500.000 Ft) előleget, ez kézzel írt formában dokumentálva lett

Tehát van papír róla, hogy pénzt adtál neki. Kérdés, hogy abban mit írtatok?
De kétségtelen ha nyomtalanul eltűnik és vagyona sincs, akkor ez egy tanulópénz lesz.

JGabor # 2023.05.18. 14:02

Köszönöm a választ!

Igen, ez volt az előző kérdés
"Kérdésem, hogy ezen indításához szükséges e, hogy megbízási szerződés legyen a kőműves és köztem (sajnos előbb adtam neki a pénzt, minthogy ilyet írtunk volna)."

drbjozsef # 2023.04.21. 09:42

JGabor,

Másik kérdésem, hogy lehetséges e olyan szituáció, hogy ne tudják rajta behajtani az összeget.? Pl nincs bejegyzett vállalkozása, nincs a nevén semmi, stb.
Másik? Volt egyik?
Igen. Ha nincs vagyona, hivatalos jövedelme, akkor bukod. Ez így megy.

JGabor # 2023.04.21. 08:46

Tisztelt Szakértő!

A történetem nem egyedi - megbíztam egy kőművest, aki felvette az (500.000 Ft) előleget, ez kézzel írt formában dokumentálva lett, majd a kőműves eltűnt.

Első körben a fizetési meghagyást tartom megoldásnak. Kérdésem, hogy ezen indításához szükséges e, hogy megbízási szerződés legyen a kőműves és köztem (sajnos előbb adtam neki a pénzt, minthogy ilyet írtunk volna).

Másik kérdésem, hogy lehetséges e olyan szituáció, hogy ne tudják rajta behajtani az összeget.? Pl nincs bejegyzett vállalkozása, nincs a nevén semmi, stb. 
Az ostobaságom oka, hogy nagyon nehéz kőművest találni, én sokat dolgozom, kapkodtam, figyelmetlen voltam. Bíztatónak tűnt, hogy neki 15 éve változatlan a telefonszáma. 

Majordomus # 2023.04.17. 20:49

Kétszer ugyanaz?

payee-koveteleskezeles (törölt felhasználó) # 2023.04.17. 10:27

#ÚJ #alternatíva #behajtás

Ha rendszeresen vannak nemfizető vevők, akkor íme egy gyors és egyszerű behajtási módszer (ügyvédi levél, FMH és VH indítható 3 perc alatt) a manuális, ügyvédi folyamat helyett:
https://payee.tech/…zed-business

drbjozsef # 2023.01.31. 05:48

PN90,

Jól tudod.
Nem tiltja, ezt minden további nélkül lehet.
Amíg nincs érdemi döntés az ügyben - az eljárás megszüntetése nem az -, addig bármikor követelhetsz, indíthatsz FMH-t, vagy pert.

Szomorú örökös # 2023.01.31. 05:11

PN90

Fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatban kérdeznék......ha megteszem és ellentmondás esetén nem adok be keresetlevelet, akkor a bíróság megszünteti az eljárást, de ez a megszüntetés nem ugyanaz mint amikor ítélet születik egy ügyben, ha jól tudom?!.....tiltja-e valami; hogy később ugyanebben az ügyben ismét kezdeményezzek egy FMH-t? - ahol már utána ellentmondás esetén viszont beadnám a keresetlevelet?

Sok pénzed van? Mindkét fizetési meghagyás illetékkel, költséggel jár és azt a beadáskor rendezni kell. Második esetben ha ellentmondanak ugyebár, akkor ki kell egészíteni perköltséggé. Szóval van felesleges pénzed rá, hogy kétszer is beadd a fizetési meghagyást? :-O

PN90 # 2023.01.30. 18:24

Tisztelt Fórumozók!

Fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatban kérdeznék.
Még nem indítottam el az eljárást, de ha megteszem és ellentmondás esetén nem adok be keresetlevelet, akkor a bíróság megszünteti az eljárást, de ez a megszüntetés nem ugyanaz mint amikor ítélet születik egy ügyben, ha jól tudom?!
Na most az lenne a kérdésem, hogy tiltja-e valami; hogy később ugyanebben az ügyben ismét kezdeményezzek egy FMH-t? - ahol már utána ellentmondás esetén viszont beadnám a keresetlevelet?

Előre is köszönöm a választ