Sziasztok!
Egy eleg osszetett kerdessel fordulok Hozzatok.
Adott egy 1/1 tulajdonu ingatlan, amely kulonvagyonnak minosul, miutan egyik felet ajandekozas utjan szereztem, a masik felet hitelbol vasaroltam, meg a volt hazastarsammal valo egyuttelest megelozve, viszont a kolcsont mar az egyutteles+hazassag alatt fizettem vissza.
Sajnos ugy tudom ezt ugy veszik, hogy kozosen fizettuk, holott kizarolag az en szamlamrol vontak.
Emellett volt nehany erteknovelo beruhazas is.
A volt hazastars valoban kovetelheti igy a hitel illetve a felujitasokbol adodo erteknovekedes felet?
Sajnos van egy sulyos hiba a sztoriban, hogy a kizarolagos lakashasznalati jogot “átadtam” neki a kiskoru gyermekunk miatt, viszont sajnos akkor nem tudtam, hogy ezzel jelentos vagyoni elonyhoz juttatom.
A kerdesem arra vonatkoznak, hogy ezekkel a feltetelekkel milyen vagyoni javakat kovetelhet?
Illetve nem talaltam egyertelmu valaszt arra, hogy amennyiben a kizarolagos lakashasznalat a birosag altal jogerosse valt, viszont az ingatlan nyilvantartasba nem bejegyzett, igy dologi jognak minosul e, illetoleg valoban jogosult e lakast hasznalo fel a hasznalati jog megteritesere, amennyiben eladasra kerul az ingatlan?
Sajnos valoszinuleg jelentos anyagi teherrel jarna szamomra, kulonoskeppen azert, mert az ingatlan a kulonvagyonom.
Koszonom a segitseget elore is!