Kekec vagy Béla. Már kioktattak régebben valamelyik topicban, hogy ne a címet, hanem a tartalmat vedd figyelembe.
Fizetési meghagyás S.O.S.
A rovat címét nézted?
Sorozatosan felbontottak a levelem, es azzal zsaroltak, hogy egyik magan levelembe ekszerrablasrol van szo es en mint bunpartolo szerepelek.
A levelet nem adtak at nekem, ezert feljelentest tettem a rendorsegen, a rendorseg tovabbitotta a birosagnak.
A masodik targyalasra a birono bekerte a vadlottol a levelet, amiben semmifele ekszerrablasrol nem volt szo, igy bunpartolasrol sem.
7 dr SMS bizonyitotta, hogy fenyegetett a vadlott a level tartalmaval, megis azt hazudta a birosagon , hogy en mondtam neki, bontsa fel a leveleim. Egy teljesen idegen ember, aki a tartozasat sem akarta megfizetni.
A level irojat ekszerrablonak, engem bunpartolonak nevezett es kupecnak a birosagon, -jegyzokonyvbe szerepel- a birono megsem szolt ra, ram pedig kiabalt olyasmiert, amit el sem kovettem. Azt mondta ne mondjam a vadlottra, hogy hulye, mert kivezettet es megbirsagol. Nem mondtam ilyet.
A jegyzokonyv vezeto es az egyik tanum megerositette, hogy nem mondtam ilyet. Azt valaszolta, akkor rosszul hallott. A vadlott inditvanyozta, hogy fejezze mar be a targyalast, mert o mar nem birja idegekkel. A birono helyt adott keresenek, es felmentette a vad alol.
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Ha kézbesítik a meghagyást vagy beáll a kézbesítési vélelem, és nem mond ellent 15 napon belül, akkor jogerős lesz és végrehajtható.
A szülőnek való átadás szabályos kézbesítés.
K.B.S.
Mi történik, ha nem veszi át a közjegyzői értesítést?
Van annak következménye rá nézve?
Nem tudom a mostani pontos címét, pontosabban csak azt, hogy hány szám alatt lakik albérletben, de az emeletet, ajtó számot nem ismerem, most költöztek át nemrég az élettársával. Bár az is lehet, hogy állandóra még a szülei lakásába van bejelentve, azt a címet tudom.
„Egy bíró ismerősöm is a fizetési meghagyást javasolta”
Minthogy más lehetőség nincs is. Bármelyik közjegyzőnél előadhatod, beadhatod a meghagyás kibocsátása iránti kérelmedet. Egyelőre nem kell hozzá semmiféle bizonyíték.
5000 forint az eljárási díj, amit természetesen meg kell térítenie a kötelezettnek. Ha.
Tisztelt Fórumozók!
Több, mint 1 éve kisegítettem, kölcsönadtam az akkori barátomnak előbb 35.000, majd 40.000 végül 10.000 Ft-ot, könyvelőre, OTP-s tartozás fizetésére, családon belüli tartozás rendezésére. (Most nem részletezném, hogy azóta hányszor szembeköptem magam a tükör előtt jelképesen ezért.) Megegyeztünk a visszafizetésben is. Folyamatosan hitegetett, hogy ekkor meg akkor visszaadja... Sosem akkor és sosem annyit... Valamennyit mégis, de 34.000-el sajnos még mindig tartozik. Közben a kapcsolatunknak is vége lett. Nem vagyok milliomos és már elég sok plusz költségem van emiatt (telefonszámla, mert mindig nekem kellett keresni, elmaradtam hitellel, annak a késedelmi díja stb...)
Sajnos már ott tartunk, hogy akár képes lenne letagadni is a kölcsönt, mivel papírt nem írtunk. Internetes levelezésekkel, hangfelvételekkel, sms-ekkel tudom bizonyítani a kölcsönök elismerését, nagyságát és az ígérgetéseit. Nem tudom, ezek elegendőek-e a bizonyításhoz? Egy bíró ismerősöm is a fizetési meghagyást javasolta, de minden részletet ő sem ismer.
Pontosan hogyan folyik le az eljárás és milyen költségekkel jár? Tényleg ráterhelhetőek ezek a kiadások is az adósra?
Tanácstalan vagyok... És elkeseredett...
Ezért kérem a segítségeteket, amit előre is köszönök.
Öröm, bódottsá'. Csak most már a teljes tartozást fizessék meg, beleértve a meghagyásos eljárás költségeit.
Obudafan
Koszonom a valaszt. Februar 1-en adtam be a fizetesi meghagyast, de ezideig bem kaptam ertesitest. Erdeklodtem a kozjegyzonel a napokban, azt mondta, majd irasban kuldi meg a valaszt. Viszont ma felhivott az ugyvedje az ellenfelemnek, hogy hetfon kifizetik a tartozast.
Ava22
„Masik kerdesem az lenne, ha elinditok egy fizetesi meghagyast es arrol visszajelzest kapok, hogy melyik kozjegyzonek adtak ki kibocsatasra, koteles e engem a kozjegyzo tajekoztatni.
Semmirol nem kapok tajekoztatast, mikor koldtek el a fizetes meghagyast, mikor vette at a terhelt, mikor jar le a 15 nap ameddig elutasitassal elhet?”
Ezekről külön értesítést nem fogsz kapni, csak az ellentmondásról/jogerőről. De ha a közjegyzőnél érdeklődsz, akkor majd megmondja.
Ava22
Attól függ, mi történt. Ha jogerős a fizetési meghagyás, akkor végrehajtást lehet kérni a közjegyzői díjra. Ha nem jogerős, mert ellentmondással élt, akkor meg be kell nyújtani a keresetet.
Cintia19
Hát ezt majd a bíró mérlegeli. Attól, hogy kiskorú volt, még lehetett vétőképes, főleg 16 évesen.
A másik, hogy az összegszerűséget biztosan nem fogja tudni ennyi információ alapján megítélni, márpedig ha nem élsz ellentmondással, akkor azt sem fogod tudni vitatni, hogy tényleg ennyit kell-e fizetni, vagy esetleg csak kevesebbet.
Sziasztok!!!
Én csak annyit szeretnék közölni veletek,hogy már két jogerős végzésem van egy bizonyos faktor céggel szemben,ellentmondtam a közjegyzői iratnak,de ők nem mentek bíróságra,nem fizették meg az illetéket sem,sőt még tényfeltáró bizonyítékokat sem szolgáltattak,szóval ezek a pénztelen faktor cégek csak fenyegetőznek de semmijük sincs.
Mindenkinek köszönöm az itt leirtakat melyek nagyban hozzájárultak ahhoz,hogy az ilyen és hasonló cégek ellen tudjak védekezni,ettől még az adósság adósság marad,csak nem mindegy,hogy mennyit fizetek.
De akkor az ellentmondásban hivatkozunk arra hogy még kiskorú volt amikor elkövette a bűncselekményt? Mert ha jogosan kérik a pénzt akkor fölösleges pereskedni! 16 évesen követte el most pedig 20 éves!
Masik kerdesem az lenne, ha elinditok egy fizetesi meghagyast es arrol visszajelzest kapok, hogy melyik kozjegyzonek adtak ki kibocsatasra, koteles e engem a kozjegyzo tajekoztatni.
Semmirol nem kapok tajekoztatast, mikor koldtek el a fizetes meghagyast, mikor vette at a terhelt, mikor jar le a 15 nap ameddig elutasitassal elhet?
Ugy gondolom, ezeket jogom lenne tudni, bar nem vagyok szakember.
Fizetesmeghagyast bocsatottam ki kozjegyzo alltal, melyben mar az eljarasi dij is szerepel.
Az eljarasi dijat nem hajlando megfizetni az ados.
Viszont 6 honapig csak igergetett, azert kerult sor fizetesi meghagyasra.
Ragaszkodom a koltsegek megteritesere, o pedig ahoz, hogy nem fizeti. Mi a tovabbi teendo???? Mi avelemenye az itt forumozoknak???
Kozonom a tanacsot es hozzaszolast
Pontosan az a helyzet, hogy ellentmondással kell élni. Ekkor perré alakul és a perben már lehet vitatkozni. Ellentmondás nélkül viszont a követelés vita nélkül végrehajtható lesz.
Valamiből mindenkinek élni kell, így előbb-utóbb valamilyen jövedelme csak lesz.
Köszönöm a választ!
Akkor ezek szerint nem sok értelme lenne ellentmondással élni! És ha ez az ügy jogerőssé válik akkor utána az fog történni hogy megpróbálják behajtani rajta a pénzt?? Amint mondtam semmije nincs, nincs ingó sem ingatlan a nevén, és munkahelye sincs! Ilyenkor mit tehetnek?
Az összegszerűséget biztosan nem lehet innen megítélni, de ittas járművezetés esetén a meglévő felelősségbiztosítás ellenére is lehet, hogy fizetni kell. Az meg a kérdés alapján megint nem ítélhető meg, hogy nem évült-e el ez a követelés.
Tisztelt fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni egy elég súlyos ügyben!
A barátom fiatalkorában sajnos elkövetett egy bűncselekményt. Ittasan, jogosítvány nélkül okozott kárt egy másik személy autóban. Az autót az édesapja adta oda neki! A másik személyautó biztosítója 18 éves koráig nem jelentkezett! Hozzá teszem a rendőrség az ügyet lezárta. Mikor betöltötte a 18.-dik életévét a biztosító 1 milliós összegű kárt követelt a barátomtól, az apukájától pedig 2,5 milliót. Pedig csak megrepedt a lökhárítója a másik autónak. Jelen pillanatban fizetés meghagyás érkezett! Az lenne a kérdésem hogy jogosan követelhetik-e a pénzt! Érdemes lenne-e ellentmondással élni! Sajnos az 1 milliót semmiféleképpen nem tudnák kifizetni, nincs semmi a nevén és nincs is munkahelye! Ez esetben mit tehetnénk?
Előre is köszönöm a válaszukat!
„csak az árfolyam ingadozás miatt bontották a hitel szerződést”
Ezt nagyon nehéz elhinni, sokkal inkább nemfizetés adhatott alapot a felmondásra. De ha bizonyítani tudod, akkor láss hozzá!
Ha nem tudod bizonyítani, az 50% miatt ne is próbáld meg, mert a bíróság nem jogosult elengedni azt a tartozást, ami a szerződés szerint egyébként jár. Persze, ha találsz fogást a szerződésen, az megintcsak új fényt vetítene az ügyre. A devizahiteles szerződés megtámadásáról néhány topikkal odébb megy az élénk eszmecsere, abba beleolvashatsz, én a magam részéről nem látok ott érdemi előrehaladást.
:) nem értitek miről beszelek latom.
nem akarok részletfizetést kerni a tartozás 50%-at akarom kifizetni egy összegben ami teljesen reális és mindenkinek megéri.. de mivel a faktor cég nem foglalkozik velem, gondoltam elviszem a bíróságig az ügyet, hátha a pszáf által többször elmarasztalt faktorcég verzusz szegény devizaadós perben, ahol az adós több kísérletet is tett a megállapodásra, az adós számára kedvező ítélet születik...
bizonyítani tudom, hogy csak az árfolyam ingadozás miatt bontották a hitel szerződést/faktorálták az ügyet. és amit befizetnék 50% kb. az fedi a tényleges mondjuk úgy rögzített árfolyamos tartozást..
a bíróság elé, hogy tudom vinni az ügyet? nem csak úgy ha megtámadom az fmh-t?
DE..
szóval mit gondolok rosszul? :)
Köszi a választ!
2009. évi L. törvény a fizetési meghagyásos eljárásról:
28. § (2)bek.: Ha az ellentmondás a fizetési meghagyásnak csak valamely része vagy rendelkezése ellen irányul, a fizetési meghagyásnak az ellentmondással nem érintett része (rendelkezése) jogerőre emelkedik.
29. § (1)bek.: Nem tekinthető a fizetési meghagyás megtámadásának, ha a kötelezett csak a fizetésre halasztás vagy részletfizetés engedélyezését kéri; fizetésre halasztás vagy részletfizetés engedélyezése iránti kérelem előterjesztésére kizárólag az ellentmondásra nyitva álló határidőn belül van lehetőség.
Az meg egyébként, hogy a faktorcég mennyiért vásárolja meg a követelést, az teljesen irreleváns.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02