tisztelt végrehajtó1, gerbera317!
Már kaptam tőletek segítséget mikor a DC zrt cég egy sms-t küldött egy végrehajtás megindításáról. Akkor megállapodtam az ügyintéző hölggyel, hogy fizetem a tartozást, (ami 216.000 Ft) tovább részletekben. 1 hét elteltével hívott egy hölgy megint, közölte: „nem érdekel mit mondott a kollégám önnek, de amennyiben nem fizet 228.000 Ft-ot jön a Közjegyző a papírjával meg a végrehajtóval és a rendőrséggel. És a következő havi fizetésemet nem tudom felvenni mert inkasszót tesznek a számlámra.”
Én mondtam neki, hogy már megállapodtam a kollégájával 1 hete és fizetem a tartozást részletekben. Kérdeztem miért lett ennyi a tartozás. Hogyan jönnek végrehajtani, mikor még fizetési meghagyást sem kaptam ami ellen esetleg én ellentmondást tehetek ha nem értek egyet az összeggel.
A hölgy válasza: „Azért ennyi az összeg, mert havi 4.000 Ft kamat jön rá és múltkor még január volt most meg február van. (216.000 + 4.000=228.000 ??). Mit akar ön ezen ellentmondani, ennyi a tartozása és kész. Higgye el ez az eljárást a törvény engedi, ha nem hiszi el menjen oda érdeklődni ahova eddig. De megkérdezem majd a jogásztól. ”
Én mondtam neki, hogy utána járok és továbbra is részletekben tudom fizetni a tartozást. Lefoglalni való vagyonom nincs egyedül nevelek egy kiskorú gyereket.
Abban maradtunk egyenlőre, hogy továbbra is részletekben fizetem a tartozást, ami a beszélgetés végére már 286.000 Ft lett.
Kíváncsian várom mikor jelentkeznek újból és mivel.
Köszönöm