??
Megkapta a munkadíját. Még a megbízója sem fizetett rá, de ezt nem a saját ügyességének, hanem a te ügyetlenségednek köszönheti. A helyedben nem bazíroznék arra, hogy a te "adósod" is ugyanilyen hanyag lesz.
De tudod te ezt, csak kötekszel, illetve próbálod hárítani a saját felelősségedet.
Fizetési meghagyás S.O.S.
Ha én is, akkor az ügyvéd is, aki eszerint járt el, nem?
Bűncselekménynek nem bűncselekmény, de tényleg rá fogsz fizetni.
De a lényeg akkor, hogy a magyar jog nem tiltja, megengedi, hogy valós jogalap, a valós jogosulttal bármiféle megbízási kapcsolat nélkül adjak be bárki ellen bármiféle fizetési meghagyást, továbbmegyek, ez nem bűncselekmény, sőt, nem is kell szankcionálni ha kiderül, sőt a csalással elért jogalap nélküli gazdagodás sincsen kihatással a fizetési meghagyás jogosságára, és nem perújító hatású? Ha valaki nem reagál, enyém a pénz, akár jogos lenne, akár nem.
Na akkor azt hiszem belevágok. Köszönöm az infókat.
ghosei
A vételár jár neked. Ekkora összegnél azért még talán a behajthatósággal sem lehet olyan nagy gond.
„ha 100-ból 1 bejön, máris jó vagyok”
Nem. Akkor még erősen ráfizetésben vagy. (Ha csupán a fizetési meghagyásos eljárások díját számítom; pedig az az ellentmondóknak fizetendő eljárási költség sem lesz kisebb falat.)
Tisztelt Szakértők!
A következőkben kérném a segítségüket:
A vaterán eladtam, egy nagy értékű terméket (100.000Ft) a vásárló pedig 5 nappal később kijelentette, hogy nem hajlandó megvenni. Az az érzésem, hogy unatkozó emberről van szó. Ebben az esetben, indíthatok-e fizetési meghagyást? Ha igen, mekkora az esélye, hogy ebből pénzt látok?
Úgy tudom, ha a vaterán valaki megvásárol valamit, az adás-vételi szerződésnek minősül.
Köszönöm a válaszokat!
Értem, Tehát ha nekem bármikor tudomásomra jut, hogy valaki tartozik valakinek, nyugodt szívvel beadhatok egy fizetési meghagyást, ugye? Még azt is állíthatom, hogy engem bíztak meg, nem lényeges, hogy nincsen így, ha 100-ból 1 bejön, máris jó vagyok. :-))
Nincs túl sok.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Szép Napot!
Nem tudom hogy jó helyen teszem e fel a kérdésem?
Telek újraszabályozásával kapcsolatban lenne két kérdésem?
Másodfoku tárgyalásról nem kaptam a tárgyalás időpontjáról értesitést,holott én adtam be a fellebbezést,sajnálatos módon el is veszitettem.A kedves szomszéd tudromra addta oly kedvesen hogy X ft-ot fizessek.Nincs semmi papirom a II.Foku itéletről.Mikor kell megfizetnem ezt az összeget,és hova forduljak. Kérhetek e perköltségmentességet?Mivel igy is anyagilag károsult vagyok,és anyagilagsem állok jól! /Devizahitelem van,gyesen van a párom,stb.../
Karma1966
A tartozás a telenoré, valószínűleg engedményezték, de erről engem nem értesítettek.
Amíg engem nem értesítenek, addig csak az eredeti jogosultnak teljesíthetek.
Az ügyvéd beadott egy fizetési meghagyást, és azt nyilatkozta, hogy a telenor az ő ügyfele, megbízója, tehát jogszerűen, az ő megbízásukból jár el, de ez nem igaz.
Ennyi erővel a szomszéd Mari néni is beadhat egy fizetési meghagyást, hogy én tartozok a Telenornak, és őt bízták meg ezzel, a fizetési meghagyás valótlan tényeken alapul, a Mari néni nem jogosult a pénzre. A törvény erre nem ad lehetőséget senkinek.
Csak azért vált jogerőssé, mert nem mondtam ellent időben.
Vagy mégis elképzelhető, hogy tévedek, és akárki akármikor beadhat mindenféle fizetési meghagyást, ha nem reagálnak időben, és az jogerőre emelkedik, függeltenül a jogosságtól nincsen olyan, hogy perújrafelvétel?
Szerintem ez igenis egy olyan körülmény, amely rögtön más szemszögbe helyezi az egész eljárást, és a jogerős fizetési meghagyást is..
Még ha van is engedményezési szerződés, amíg arról én nem tudok, addig egyébként is a telenornak tartozom. Ha meg most előkapnak egy papírt ami 1 éve keltezett, akkor az ügyvéd nem mondott igazat, tehát az ő igénye akkor mikor beadta nem lesz jogos, hiszen nem ő vagy a megbízója volt a jogosult a fizetési meghagyás beadásakor, tehát valótlan adatot állított, és a fizetési meghagyás is jogalapot nélkülöző.
De ezt csak én gondolom, vagy van benne logika is?
Ez nem egy kérdés :)
Amúgy kérd az engedményezést igazoló iratot, vagy teljesíts a telenornak. Miért lenne ebből perújrafelvétel?
Üdvözletem!
Volt egy ügyem a telenorral, jött egy fizetési meghagyás évek múlva, sajnos a rengeteg munka miatt nem tudtam időben jelezni a közjegyzőnek, hogy elévült az ügy, ezért jogerőre emelkedett.
Meg is kaptam az ügyben eljáró, magát a telenor megbízottjaként aposztrofáló ügyvédtől a levelet és a csekket, azonban nem a telenornak, hanem a creditexpress-nek van a csekk nyomtatva.
Ha a telenor eladta a tartozást, az engedményezésről engem értesíteni kellett volna, addig amíg ez nem nem történik, nem tartozhatok másnak, ha meg már engedményezték, akkor milyen módon állítja az ügyvéd, hogy a megbízója, és a jogosult a telenor. Innentől ez hazugság, és perújrafelvételre adhat okot, hiszen nem a jogosult adta be a fizetési meghagyást, semmi sem lett vizsgálva, csak nem reagáltam időben, ezért emelkedett jogerőre.
Nem hiszem, hogy a pannon nem eladta, hanem csak a creditexpress-nél kezeli a számláját, ha meg eladta a követelést és engem nem értesítettek, de az ügyvéd ügyfeleként jelöli meg a telenort (holott ez nem igaz) abból még gubanc lehet, jól sejtem?
Köszönöm.
„(még mielőtt bárki...munkanélküli vagyok, Férjem az egyedüli kereső, és 4 gyerek van...internet pedig az álláskeresést segíti elő... ;-)”
magam is kevés pénzből élek, van hogy a haverokkal 5-en szívunk egy cigit és még örülünk is neki.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Ez esetben viszont marad a szolgáltató felé küldött "nyalóka" hangnemű méltányossági kérelem. Tekintve, hogy Édesanyám nyugdíja alig több, mint 60e Ft, a (panel)lakása (télen mocsok mód magas) fenntartási költségei, és a szívműtétje okán szedett gyógyszerei kifizetése után megmaradt kb. 18-20e Ft-ból él egy hónapon át. Talán ezt méltányolják, és eltekintenek az összeg megfizettetésétől...
...a remény hal meg utoljára, nemdebár :-) legalább megpróbáljuk.
Szép estét, és mégegyszer köszönöm!
Üdv.: Andvia
(még mielőtt bárki...munkanélküli vagyok, Férjem az egyedüli kereső, és 4 gyerek van...internet pedig az álláskeresést segíti elő... ;-)
„Oké, ezt értem, viszont bizonyíthatóan nem a kötelezett vette át az FMH-t, és előbb fizette ki (mármint a kötelezett), mint ahogy a birtokába került a dokumentum.”
Te komolyan úgy gondolod, hogy az FHM kibocsátásakor tudnia kellett volna a közjegyzőnek és/vagy a szolgáltatónak hogy a mama aznap pont fizetni fog, mikor megkapja?(nem tudják mikor kapja meg, még mielőtt...)
„A másik kérdés: miért nem kapott a kötelezett végzést a jogerőre emelkedés tényéről?”
Mert nem kell kapnia. A végrehajtó megmutatja az okiratot ami alapján eljár.
Én befizetném a helyében(ezt amúgy még csak igazságtalannak sem érzem, kapott fizetési felszólítást, gondolom abban benne volt hogy mikor lesz fmh, ha nem fizet).
Nem kell róla értesítést küldeni. Maga a fizetési meghagyás tartalmazza, hogy ha nem mondd ellent, akkor jogerős lesz.
A kézbesítés szabályos volt, ezért még a kézbesítési vélelem megdöntésének sincs helye. (Ha lenne, azzal sem lehetne elkerülni az eljárás költségeinek a megfizetését, hiszen a benyújtáskor még tartozott a kötelezett.)
Oké, ezt értem, viszont bizonyíthatóan nem a kötelezett vette át az FMH-t, és előbb fizette ki (mármint a kötelezett), mint ahogy a birtokába került a dokumentum.
A másik kérdés: miért nem kapott a kötelezett végzést a jogerőre emelkedés tényéről? Mert ugye, ha nem jogerős, akkor nem végrehajtható...
Így tehát továbbra is tisztelettel várom a jogi szakértők válaszát is.
Köszönettel:
Andvia
De amikor kibocsátották akkor jogos volt.Elöbb kellett volna kifizetnie a mamának.
Kedves Szakértők,
Visszaolvastam bőven, de a saját problémámra nem kaptam konkrét választ, így bátorkodom feltenni kérdésem.
A történet zanzásítva a következő, annyi hozzáfűznivalóval, hogy a számla Édesanyámra vonatkozik:
- Távhő elszámoló számla (tetemes összeg) határidőben meg nem fizetése.
- Fizetési felszólításban adott határidőben meg nem fizetés.
- Fizetési meghagyás _Férjem_ általi átvétele.
- Ugyanezen nap reggelén, a fizetési meghagyásról mit sem tudva, Édesanyám általi hátralék kiegyenlítés (éppen ezért ellentmondás hanyagolása).
- Közjegyző által _meg nem küldött_ "jogerő-végzés".
- Mai napon a távhőszolgáltató jogi képviselője által írt végrehajtással írt fenyegető - ajánlott módon feladott - levél, mert szerinte a tartozás részben lett kiegyenlítve, továbbá 10ezer forint perköltséget haladéktalanul fizessen meg, különben a _jogerős_ FMH alapján végrehajtásra adják a követelést.
Nem jogi végzettségű - ám korábban ilyen jellegű munkahelyen dolgozó - egyénként úgy vélem, hogy a jogerőre emelkedésről a közjegyző végzést lett volna köteles küldeni. Egyrészt. Másrészt fontos momentum, hogy az FMH-t nem a címzett, hanem Férjem vette át. Namármost egyáltalán van-e joga kérni a távhőszolgáltatónak a 10e Ft perköltséget, ha az FMH okafogyottá vált a követelés megtérülése miatt az FMH átvételének napján?
Előre is köszönöm válaszotokat, és utólag is elnézést, ha mégis hosszúra nyúlt(am).
Üdv.:
Andvia
ha egy fizetési meghagyás végrehajtásra kerül, de az alpersenek közben megszünt a magyarországi lakcíme akkor nem vegrehajthato a kovetelés?es ha a végrehajtas nem végrehajthato menny idő utan évül el?
maresz75: nincs ilyen szabály, lehet a 1,6 milliós követelést is közjegyzői fizetési meghagyással indítani. Lehet kérni költségmentességet (egyáltalán nem kell fizetned) vagy költségfeljegyzési jogot (csak akkor kell fizetned, ha elbukod az ügyet), ha olyanok a vagyoni viszonyaid.
Tisztelt szakértők!
A következőben kérnék segítséget. Én szeretnék fizetés meghagyást de mivel az összeg 1,6 millió forint ezért a bíróságon kell kérni. Lehetőség van e arra, hogy a bírósági illetve a végrehajtási költséget (amit nekem kell megelőlegezni) lehet e csökkentetni anyagi helyzetre való tekintettel, és milyen mértékben .
A segítséget előre is köszönöm.
Atis77!
Köszönöm a válaszod! Akkor csak nem reménytelen!
Kovács_Béla_Sándor!
A "nem én vettem át" kifejezés azt takarja, hogy nem én írtam alá a postai könyvet és a tértivevényt, és nem is az én nevem szerepel rajta nyomtatottan mint átvevő, sőt, az átvevő alanyisága is külön jelölve van a könyvben és a tértivevényen is egyaránt.
A tértivevényt megkapja az adott közjegyző is, aki számára az átvevő személye nyilvánvalóvá is válik azon nyomban.
Így elég nagy balgaság lenne blinkre erre hivatkozni a közjegyzőnél. Nemde?
Ne légy naív.Írásban kösd meg a részletfizetést.Addig ne fizess mert mindig többet fognak ilyen olyan ürüggyel kérni.
Ha felhínak mond hogy csak írásban megkötött részletfizetés esetén vagy hajlandó fizetni.Ezt írd le és tértisen add fel a követeléskezelő cégnek.Ekkor minden hülyeséggel fognak fenyegetőzni de ne törödjél vele.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02