Megszűnt a követelés. A polgári jog szabályai szerint. (Egyébként a társasági jog annyira polgári jog, hogy az új Ptk.-ban benne is lesz.)
Fizetési meghagyás S.O.S.
Bocs már, ha hülyeséget kérdek...:-)
Fmh-t csak öt éven belül lehet benyújtani?
Nem.
Nem???
Bővebben kérhetem? :-)
:-) Elévült követelésre is kérhetsz fizetési meghagyást, de számolnod kell azzal, hogy az ellentmondás megalapozott lesz.
2008. augban fizettem az adós helyett. Van még időm megindítani?
Illetékkedvezményt kaphatok vajon? Hogyan bírálják el
És ha közben felszólító levelet írok, az megszakítja az elévülést?
Ha ajánlott, tértivevényes, és még át is veszi. A fizetési meghagyás biztosabb.
Jövő év március 15. után már meg sem szakítja majd, így jobb már most átszokni az igényérvényesítésre levelezés helyett.
Nahát! Ez eredetileg a hatályba nem lépett
Ptk.-hoz beadott, de el nem fogadott módosító volt.
Kíváncsi leszek a hatására.
Köszi!
Nyáron még be tudom adni? Sajna, csak egy postafiók számom van, lehet, már nem is él.
Nem tudsz fizetési meghagyást kérni, ha nem ismered a kötelezett lakóhelyét.
jaj, akkor végképp keresztet vethetek rá?
Üdvözlök mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni. Minap kaptam egy levelet egy adósságrendező cégtől, amiben követelnek rajtam 131.000.-Ft-ot és kamatait 288.000.-ot. A követelés jogcíme C hitel. Ezzel az a baj, hogy nekem soha nem volt C hitelem és a feltüntetett banknál pedig kb 7-8 éve megszűnt a számlám. Megadtak ugyan egy számlaszámot, de azzal semmire sem megyek, mert szerintem már kidobtam a kivonatokat és a szerződésem sem tudom hol lehet. Az a kérdésem ilyen esetben mit válaszoljak a behajtó cégnek? A levél végére azért odaírták, hogy ha nem én vagyok az a személy vagy már rendeztem a tartozásom, akkor levelüket vegyem tárgytalannak.
Köszönöm a segítséget: Sonnya
„jaj, akkor végképp keresztet vethetek rá”
Meg kell próbálni beszerezni a lakóhelyét. Ha ismeretlen helyen tartózkodik, akkor még mindig lehet perelni.
Azt hogyan? Nekem kiadja a KEKKH?
Kérelemre, ha előadod a jogi érdeket. Elég annyi, hogy tartozik, nem fizet, és fizetési meghagyást akarsz kérni.
Köszi szépen. Harcra fel :-)
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy fizetési meghagyásos ügyben, amely már perré alakult.
Tényállás röviden:
Az egyik áramszolgáltató 2013. tavaszán fizetési meghagyást bocsátott ki ellenem, egy 2005-ös díjhátralék miatt. Természetesen ellentmondtam, így perré alakult az ügy. A tárgyaláson kértem a kereset elutasítását, egyrészről azért, mert az ingatlant, 2003-ban eladtam, bár a szolgáltatónál nem jelentettem be, abban a hiszemben, hogy a vevő megteszi, másrészről azért, mert a követelés elévült. A második tárgyaláson a felperes szolgáltató becsatolt egy tértivevényes levél másolatot, mely a régi - eladott ingatlan - címre szólt és 2009-es a feladási dátum. Azzal ment vissza a szolgáltatóhoz, hogy a címzett elköltözött. Becsatolt egy olyan fiz. meghagyást, amely 2012-es évben már a bp-i címemre érkezett, de ott a tértivevényen nem szerepel semmi, sem az, hogy átvettem, sem az, hogy nem kereste.
Kérdésem, hogy a 2009-es tértis levél megszakítja-e az elévülést? Hivatkozzak-e a tárgyaláson arra, hogy a szolgáltató a nyilvántartásából ellenőrizte-e, hogy a régi címemen új szolgáltatási szerződést kötött-e a vevő, mert ebben az esetben tudnia kellett volna, hogy már régen nem lakom ott és kérhette volna a BM nyilvántartásból a címem megadását.
Felmerült az, hogy ugyan egy kormány rendeletre hivatkozva a szolgáltat arra hivatkozik, hogy az eladónak is bejelentési kötelezettsége van, ebben az esetben, ha elmulasztom a bejelentést, követelheti-e a szolgáltatás díját, melyet nem is használtam.
Kérem S.O.S-ben a tanácsotokat!
Köszönm!
Limma az 5 év, az naptári nap, ehhez igazítsd a tenni akarásodat.
A KEKKH-től szerezd be a címét, bármilyet is adnak, az a hivatalos, így ha arra nyújtod be, akkor is megfelelő, mégha jelenleg nem is ott laknak.
Fizetési meghagyást kaptam a MOKK-tól.Közel 700000ft-ról van szó. Részletfizetést szeretnék kérni.Mire számíthatok?Azt hallottam max. 2 évre adják a részletfizetést.Ez a kérelem díjköteles.Honnan tudjam,hogy mennyi a költség és honnan kérhetem a sárga csekket.
1% lesz a díja. A közjegyzőnek átutalással meg lehet fizetni, vedd fel vele a kapcsolatot ezzel kapcsolatban.
Mit lehet tenni akkor, ha az adós, akinek kimenne az FMH időközben kijelentkezett állandó magyar lakcíméről. Új magyarral nem, talán csak külföldi bejelentett címmel rendelkezik.
Úgyanúgy átvettnek minősül az értesítés 2 nem kereste értesítés után?
Köszönöm a választ.
Albérlőm több mint 60.000 Ft-tal tartozik. Én mint magánszemély küldhetek neki fizetési meghagyást közjegyzőn keresztül ? A kerületi közjegyzőt kell felkeresnem ? És a közjegyzői díjat is követelhetem tőle ?
Bármelyik közjegyzőhöz fordulhatsz és követelheted tőle a közjegyzői díjat is.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02