Elég.
De, lehet.
Fizetési meghagyás S.O.S.
szül.hely és anyja neve elég?
És a nyugdijából nem lehet letiltani?
Akkor megküldik a végrehajtónak, te befizeted a végrehajtó díjelölegét, és elindul a végrehajtás. Neven, címen kívül az adós legalább még egy adata kell.
És ez a vh.lap,hogy van?Beadom és mi történik?És az adatok hiánya nem lesz probbléma?
Szerintem vh lapot adj be. Fmh-t nem kell csatolni. Elévülési időn belül nyújthatod be, más határidő nincs.
A neten találtam végrehajtási lapot és letiltó lapot.
Melyiket adjam be?Mennyi időm van a beadásra?Csak azért mert ezeken a nyomtatványokon kérik az adós szig.számát szül.idejét. Beadhatom ezek nélkül?Vagy probbáljam megszerezni?Nincs kedvem beszélni vele mert úgyis hazudik valamit.
Azért kérdezek ennyit mert nem szeretnék pofára esni.
És a fmh.lapomat csatolnom kell majd az újabb nyomtatványhoz?
Köszönöm!
1%, de legalább háromezer forint, bélyegben rovandó le.
A követelés 1%-a lesz az illeték.
A vh. kérelmet formanyomtatványon kell előterjeszteni, arról minden ki fog derülni.
Köszönöm a hozzá szólásokat!
Akkor kérjek egy végrehajtási lapot és ezen kerhetem,hogy a nyugdijára terheljék a tartozást?
És ennek mennyi a lefolyási ideje és illetéke?
„szerintem az fmh-n szereplő adatok elégségesek.”
Ez újabban nem biztos. A név és a lakóhely mellé kérnek még egy adatot, anélkül elutasítják a VH-lap kiállítását. És szigorúan a törvény szövegét nézve igazuk is van. Más krdés, hogy ezzel sokszor eleve megakadályozzák a végrehjatást, ami nemigen lehetett a jogalkotó célja.
üdv!ha van jogerős fmh akkor már csak egy végrehajtási lapot kell kitölteni.szerintem az fmh-n szereplő adatok elégségesek.az ügyet már "megnyerted". a kérdés csak az,hogy végrehajtható-e,azaz: sikerül-e kielégíteni a követelést az adós jövedelméből/vagyonából. kérdés pl., hogy még hányan kezdeményeztek jogi eljárást, hány végrehajtás folyik ellene, uis a nyugdíj csak egy részét lehet letiltani. kérdés az is,hogy milyen egyéb vagyontárgyai vannak, végső soron pedig: az övé-e a lakás.mondjuk 30e-ra nem hinném ,hogy ingatlanvégrehajtás lenne.
Még annyit,hogy kevés az adat a kötelezettől!
Név,cim,szülhely,a.neve,aláirt szerződés.
Elég ennyi a lekérdezésre meg az ügy megnyeréséhez?
Kedves ObudaFan!
Jogerőre lépet a fizetési meghagyás!Most a letiltó végzést,hogyan intézzem?Mert halottam,hogy a nyugdíjából is letilthatnák. De ahhoz a nyugdíj törzsszámára lenne szükség. Lekérhetem a törzsszámát a bírósság által?A letiltó végzés,hogy zajlik?
A végén csak összejön!
Sőt, kitöltik.
A bíróságon panasznapon segítenek a kitöltésben.
Ez is egy vélemémy. Jogod van hozzá. Az enyém meg az, hogy a segítséget megkaptad; a nyomtatvány pontról pontra történő kitöltése már nem ez a karitatív kategória.
Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Én meg arra hadd hívjam fel becses figyelmedet, hogy segitséget kérni jönnek az emberek erre a fórumra!Nem gúnyos megjegyzéseket tenni mások probblémáira!!!Nem mindenki olyan inteligens mint te!Szerintem neked kéne fórumot váltani!
OFF
Kedves Zotya0!
Hadd hívjam fel becses figyelmedet, hogy ez egy nyilvános fórum. Aminek megvan az a hátránya (vagy előnye, relatív), hogy minden kérdésbe az okoskodik bele, aki csak akar.
Ha elkerülendő az illetéktelenek beleokoskodását kifejezetten - csak és kizárólag - ObudaFantól szeretnél jogi tanácsot, akkor felkeresheted az irodájában, és megbízást adhatsz neki a fizetési meghagyás kitöltésére. De az már nem lesz ingyen.
Kovács_Béla_Sándor és ragyasdezso
Nem nektek cimeztem a kérdéseimet!!!
Ne okoskodjatok bele!
Ne töltse ki helyetted?
Zotya0
„Köszönöm a segitséget ez elég meggyöző volt!”
Ezek szerint, csak nem volt olyan meggyőző!
Kedves ObudaFan!
A segitségét szeretném kérni a nyomtatvány kitöltésében.Az 1 oldal 1pont
főkövetelés ..KÖLCSÖNTARTOZÁS..cimen fogalmazás jó lenne?A kamatot ,hogy határozzam meg?2pontban az illeték árát követelhetem?3-4ponthoz miit irjak?És az 5pontba a tartozast az illeték és a kamat összértékét irjam?
Nincs mit.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02