Kocsma-zaj


Karika # 2004.03.19. 20:03

benedetto!
Ezt a hozzászólásodat küld el a belügyi fórumba (http://www.b-m.hu). Ezen kívül a rendőrség központi e-mail címére is küld el (police@bm.gov.hu).

Tyson # 2004.03.11. 20:32

Kedves Ally !

Tudnál írni nagy vonalakban pár sort erről a szomszédjogi szabályról ? Nekem van egy szomszédom, akinek új szerzeménye egy jelzőkutya. Minden reggel 5-kor kelti az egész emeletet illetve este 10 után is hangosan üdvözli "kedves" gazdáját, aki akkor vagy később ér haza. Amikor ők hangoskodtak, szóltam nekik, de most egy kutyának mit mondjak ? Agresszív nem szeretnék lenni...marad a költözés ?

T.

Mr Ness # 2004.01.27. 21:06

Ömm, lehet, hogy hülyeség, de nem próbáltad még megbeszélni a kocsmárossal?

Ally # 2004.01.27. 20:59

Én biztos, hogy a Ptk. szomszédjogi szabályainak megsértése miatt, továbbá az okozott sérelmek miatt a bíróságon keresetet adnék be. Álláspontom szerint abszolút megnyerhető lenne a per, egyrészt a szomszédjogi szabályok nem teszik lehetővé, hogy ilyen mértékben zavarja egy kocsma a mindennapi életeteket, másrészről az eddig okozott sérelmek feltételenül megteremtik a nem vagyoni kár igényléséhez való alapot. Én valószínűleg a megyei rendőrkapitányságon is panaszt tennék. Nem szabad a helyi szerveknél megakadni! Sok szerencsét!

Bubó # 2004.01.20. 20:00

Sajnos, ha gyors és hatékony megoldást akarsz az alvásproblémád megoldására, mást nem igen tanácsolhatnék!
Fogadd együttérézésem.

benedetto # 2004.01.20. 08:22

Problémám a következő: egy faluban lakom, ahol a házunk mellett egy kocsma üzemel 0-24-ig. Sajnos zenegépük is van, ami szinte minden éjjel üvölt, így nem lehet pihenni, mert lehúzott redőnyök, szigetelt ablakok mellett is minden behallatszik. A kocsmát -bár más nevén van hivatalosan- mindenki tudja a faluban (meg a megyei ÁNTSZ-nél, stb), hogy egy rendőr üzemelteti, így nem nagyon merünk ugrálni. Én már többször betelefonáltam a rendőrségre éjszaka, néha segítettek is, de legutóbb már azt mondták, hogy nem tudnak vele mit csinálni, tudják hogy mindenki panaszkodik a kocsmára. A jegyzőnk eddig három levelet kapott tőlünk, egyre bírt válaszolni, de abban sem túl értelmesen. A kocsma folyton fiatalokkal van tele a környező szakmunkásképzőből és gimnáziumból, tehát a 18 éven aluliakat is simán kiszolgálják alkohollal és cigivel. Nem tudom hogy milyen fórumhoz fordulhat az ember ilyenkor, de borzalmas hogy még füldugóval sem tud aludni az ember, olyan szintű a hangzavar...
Mi alapján adnak egy kocsmának a falu közepén 0-24-ig nyitvatartásra engedélyt, és hogyan lehet ezt megvétózni? Plusz az sem túl korrekt megoldás szerintünk, hogy egy rendőr az üzemeltető (többször láttuk már amikor a rendőrautóval hozták az árut, napközben jön az automatákat üríteni, stb).
Tanácsot kérek, hogy mit tehetünk, csak a tanács ne az legyen hogy költözzek el. :) Köszönöm előre is.