Indokolatlan időhúzás


20040407 # 2004.04.07. 13:46

Polgári peres ügyem jelenleg másodfokra van felterjesztve.
Az alperes elmulasztott egy fellebbezési határidőt, és a mulasztását orvosi igazolással támasztotta alá. A bíróság elutasította az igazolást, azonban a végzésben szerepel, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül kifogással élhet ezen elutasítás ellen. Az alperes -nyilvánvaló időhúzásból- nem kifogást, hanem kérelmet írt, hogy jelenleg kórházi kezelés alatt áll, előreláthatóan június 30-ig, ezalatt nem tud az ügyvédjével konzultálni. Azt kérte, hogy a kifogás benyújtásának határidejét június 30-ig hosszabítsák meg.

Megteheti ezt?? Vagy a bíróság egyből el fogja utasítani a kérelmét? Végül is a kórházakban van látogatási idő, meg telefon is, miért ne tarthatna kapcsolatot az ügyvédjével?
Szerintetek?

gabus # 2004.03.01. 10:34

Egyetértek, köszönöm, ezt fogom tenni!

Zoltán György # 2004.03.01. 09:18

Kedves Gabus!
Mind az ügyvédnél, mind a Bírósági Végrehajtónál megvan a fellebbezés. Nézd már meg! A határidőket is figyeld!!!
Csak azért van lakásod, mert fizeted a részleteket, különben a Bank elárvereztetné!
A gyámügy köteles a kiskoruak érdekét szem elött tartani, még a Rózsadombon is!

Azért érzed vesztesnek magad, mert nem tudod, hogy hol áll az ügy és semmilyen információval nem rendelkezel. A hátad mögött zajlik minden, TE maximum fizetsz!

Az ilyen ügyvédek, akik nem tájékoztatják az ügyfelet az eseményekről, nem beszélik meg vele a lehetőségeket, és igazából teljes tájékozatlanságben hagyják az ügyfeleiket... meg van a véleményem!
Itt a Jogi Fórumon lelkesedésből, tisztességből, és pozitív hozzáállásból jelesre vizsgázott Ügyvédek és Ügyvédjelöltek cserélik eszméiket egy-egy ügyel kapcsolatban, hogy arra megoldást találjanak! Nem a haszonszerzés és a harácsolás az elsődleges céljuk! Jómagam lelkes amatőrként, saját tapasztalatommal és meglévő tudásommal próbálok segíteni Bárkinek, ha tudok!
Az az elsődleges tanácsom, hogy vedd a kezedbe a saját ügyedet (Magad uram, ha szolgád nincs!), szedd össze az iratokat és kérd ki a végrehajtó, utána pedig a Gyámügy véleményét és segítségét!
Üdv!

gabus # 2004.03.01. 08:43

Kedves György!
Nem láttam a fellebbezést, ezért nem tudom pontosan mit fellebbezett. Én úgy gondolom, hogy az eljárás felfüggesztésének megszüntetését. Hogy lehet egy tájékoztatást megfellebbezni?

Van lakásom, ugyanis édesanyám váratlanul meghalt, és az örökségből vettem. Lehet, hogy a gyámügy így szóba sem áll velem. Azért megpróbálom.

Ellenkérelmet nem adtam be. Ügyvéd "intézte" ugyanis a dolgaimat, ő pedig nem tette meg.
Miért érzem magam vesztesnek vajon:)

Köszönöm a segítséget.

Zoltán György # 2004.03.01. 08:07

Kedves Gabus!
A gyerekekre és a helyzetre való tekintettel kérj soronkívüliséget, persze a gyámügyi osztályal karöltve.
"A kifogást a bíróság egy végzésben elutasította. Ez jogerőre emelkedett 2003. júniusában. Ezzel egyidejűleg a bíróság végzésben megszüntette az árverés felfüggesztését. Ezt a végzést fellebbezte meg az adós. Ezt a bíróság novemberben felterjesztette másodfokra, azóta nem történik semmi. Ezek a száraz tények."
Ha az elutasítás jogerőre emelkedett, és erről tájékoztatják a végzésben, akkor a tájékoztatást fellebbezte meg (ajogerős részt csak nem)?
Beszélj a Bírósági Végrehajtóval!
TE adtál be ellenkérelmet a kifogási eljárásban? Ugyanis az adós még közvetve, sem szerezhet tulajdonjogot!

gabus # 2004.02.29. 21:30

Kedves György! Köszönöm a gyors választ.
A volt férjem a lakásban lakik, ugyanis anno én mentem el onnan a gyerekekkel. Közös megegyezéssel váltunk el. A válási egyezségben szerepelt, hogy a közös lakást majd értékesítjük, és a vételár rám eső részét megkapom. Addig is a férjem a kizárólagos használó, amiért havi rendszerességgel többlethasználati díj illet meg engem. Sajnos nem így történt: a férjemnek esze ágában sem volt értékesíteni a lakást, a használati díjat nem fizette, a gyerktartást sem. Egyszóval kiforgatott minket. Benyújtottam egy keresetet a vagyonközösség megszüntetése tárgyában. A perben ismét egyezség született, amely szerint 2001.dec.31-ig kifizeti a részemet. Mivel ez nem történt meg, kértem az árverést. Ez az árverés sikertelen volt, vevő nem jelentkezett.
A következő árverést a tartás elmulasztása miatt kértem. Ez az árverés 2003. februárban volt. Itt én árverési vevőként léptem fel. Rajtam kívül más érdeklődő nem volt, az árverési előleget befizettem.
Már a jegyzőkönyv írásba foglalása volt folyamatban, amikor megérkezett a volt férjem 2 ismerősével, akik szintén árverési vevőként jelentkeztek. Mivel későn jöttek, a végrehajtó nem tudta figyelembe venni szándékukat. Ez is jegyzőkönyvezve lett.
A volt férjem kifogást terjesztett elő a "végrehajtó törvénysértő intézkedése miatt". A fellebbezés okán a bíróság felfüggesztette az árverés végrehajtását.
A kifogást a bíróság egy végzésben elutasította. Ez jogerőre emelkedett 2003. júniusában. Ezzel egyidejűleg a bíróság végzésben megszüntette az árverés felfüggesztését. Ezt a végzést fellebbezte meg az adós. Ezt a bíróság novemberben felterjesztette másodfokra, azóta nem történik semmi. Ezek a száraz tények.

Ami pedig mögötte van: piaci kamatozású bankkölcsönt kellett felvennem ahhoz, hogy az árverésen vevő lehessek. Ennek törlesztése jelentős összeg. 3 gyerekem van, a legkisebbel gyeden vagyok. Ha ez még sokáig elhúzódik a puszta megélhetésünk kerül veszélybe.
Ráadásul ott motoszkál a félelem: lehetséges-e, hogy a volt férjem érdekeltté tette a bírót -egy ház eladásból jelentős összegre tett szert-, mivel ilyen tartalmú kijelentést tett. Akkor viszont csak tehetetlenül várhatok. Majdnem képtelennek tartom a feltételezést, hogy egy bíró ennyire korrupt lehet, de indokolatlannak érzem az időhúzást.
Ennek fényében mit tudok tenni?
Ez egy kicsit terjengősre sikeredett, bocsánat:)

Zoltán György # 2004.02.29. 06:57

Üdv Gabus!

Elsőre azt mondom, hogy az árverést követő 30. napon a végrehajtó köteles átadni az Ingatlant.
Magyarán a férjed nem lakik ott.
A Bírósági Végrehajtás során, árverezés útján eredeti módon szereztél tulajdonjogot.
Feltűnő értékaránytalanságra senki sem hivatkozhat, mert nyílvános árverés volt! Van erre BH.
Miben áll a férjed fellebbezése?
A gyerekek lakhatásának végleges rendezésére hivatkozva kértél soronkívüliséget? Gyámügyet bevontad?

Értelek, de ez így kevés!

gabus # 2004.02.28. 19:40

Üdv!
Az a gondom, hogy van egy ügyem a másodfokú bíróságon, szerintem elég hosszú idő óta.
Próbálok rövid lenni:
Egy ingatlanárverésről van szó, ahol én vagyok az árverést kérő, és én lettem az árverési vevő is. Az adós a volt férjem, aki 2 évig nem fizetett gyerektartást+egyéb adósságai is voltak, ezért kértem az árverést a közös lakásunk általa birtokolt 1/2 tul.hányadára.
Az árverés a múlt év februárjában megtörtént, magamhoz váltottam az ő tul. hányadát. Nagyon keservesen novemberben (!) eljutott végre másodfokra az utolsó fellebbezése. Azóta is a bírónál van. Én megértem, hogy rengeteg ügy van, de valami nem hagy nyugodni:
A volt férjem -másoknak- tett olyan kijelentést, hogy a bírónál "le van zsírozva" a dolog. Én ezt nem akartam eddig elhinni, mert hát ugye ilyen a bíróságon nem fordulhat elő. De volt valami hasonló eset a Kékfényben, tehát mégsem lehetetlen..
Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék? Már sürgettem a bíróságot levélben, de semmi:( Tudok valamit tenni? Hová forduljak?
Köszönöm a választ.