lakásfelújítás


idioms # 2004.03.05. 16:29

Köszönöm a tanácsot. Kérdés, ha beadom a lepecsételt példányokat, mit tesz a Földhivatal? Ez az un. perfeljegyzés? Az egyik ügyvéd azt mondta, nagyon bizonytalan, mire pár év múlva véget ér a polgári per, lesz még behajtásra alkalmas vagyona a vállalkozónak, mivel a lakása zároltatását csak a bíró rendelheti el és az sem automatikus a per elindultával. Állítása szerint ez egy tipikusan olyan ügy, amibe még beleölünk egy csomó pénzt és a végén nem tudjuk, ha megnyerjük, hozzájutunk-e a megítélt összeghez. Akkor mi is a meztelen igazság? A büntetőeljárás számunkra nem kerül semmibe, de pénzt sem látunk belőle.

Zoltán György # 2004.03.01. 11:03

Nem akarlak elkeseríteni, de a közös megegyezéssel való hitegetés általában időhúzás!
(Két hete vettem meg azt a lakást a vállalkozótól és a testvérétől!)
Ha te sem teszel semmit, mástól se várd el! Valószínűsítem, hogy nem fog odarohanni hozzád a pénzzel!
Az iratok alapján indítsd el a Büntető eljárást a rendőrségen és a Polgári peres eljárást a Bíróságon! Igen, mind a kettőt!!!!
A lepecsételt "átvett példányok" visszaigazolását add be a Földhivatalnak! Ha eddig nem adta el a lakását ezután ne is tudja!
Ha viszont eladta a lakását időközben, akkor "Bukott, Vesztő".

idioms # 2004.03.01. 10:15

Köszönöm a gyors választ. Eddig peren kívül próbáltunk volna megegyezni, a mediátort mi fizettük volna, az igazságügyi szakértőt a vállalkozó állta volna. Kiderült azonban, hogy még csak fel sem kérte az általa megjelölt szakértőt. Február végén jártunk a földhivatalban, a lakásánál nem volt széljegy. Több ügyvéddel is konzultáltunk, büntető eljárás és polgári per indítását javasolják. Még egyik vonalon sem indult el semmi.

Zoltán György # 2004.03.01. 08:13

1/2-ed rész tulajdoni hányadra is elrendelik a Bírósági Végrehajtást, amennyiben az az adós tulajdona! Hova és milyen iratokat adtatok be az ügyvéddel? Nem adta el azóta a fél lakását is?

idioms # 2004.03.01. 01:58

Építési "vállalkozónak" többletkifizetés történt, több milliós összegről van szó. Vállalkozóról kiderül, nem rendelkezik semmilyen engedéllyel, nem tagja semmilyen gazdasági társaságnak. Tulajdona egy budai lakás fele részben, a másik fél rész édesanyja nevén van. Az ügyvédi felszólító levél kézhezvétele után az anyja nevén lévő rész átkerül Svédországban élő testvére nevére. Pervesztés esetén így érinthetetlenné tette vagyonát?
Hogy hajtható be a követelt összeg, ha csupán ez a fele lakásrész van a nevén?