KFT tulajdonos miért felel?

bellicus # 2009.11.24. 10:10

Ez nem világos. Szerintem a háttérben maradó tulajdonos - aki úgy akar feltűnni, mintha nem lenne az - nagy kockázatot vállal. Mert mi van, ha a topik indítója egyszer úgy gondolja, hogy ő az igazi tulajdonos és saját elképzelése szerint kezdi el vezetni a céget? Szépen kihagyja azt, aki a pénzt adta, de valamilyen disznóság miatt nem akarja a nevét adni hozzá?
Hogyan tudja érvényesíteni a "tulajdonosi jogait" ?
Nyilvánvalóan csak törvénytelen eszközökkel.
Ez már nagyon meredek. Itt már verőlegények vannak és rózsa a halott szájába...

tzsuzsmo # 2009.11.15. 14:33

Köszönöm a válaszokat, eszemben sincs elvállalni és nem is volt! Semmiféle ellenértéket nem ajánlott fel. Kíváncsi voltam ez miért lenne jó neki..de már sejtem!

monalisa1 # 2009.11.15. 14:15

Mint cégvezető/tulajdonos te írsz alá, ergo mindenért te leszel a felelős.

Dr.Attika # 2009.11.15. 14:12

Kedves "tzsuzsmo"!
Amely cselekményt kér Öntől a főnöke azt a Büntető Törvénykönyvünk ( 274.§ (1) bek. c) pont) három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A mérleg egyik serpenyújébe ezt tegye, a másikba, pedig a főnökétől kapni remélt ellenértéket. Döntsön aszerint, ahová a mérleg nyelve billen.

monalisa1 # 2009.11.15. 14:12

Balek mindig van, csak rá kell tudni beszélni, hogy önként dugja a fejét - mások helyett - a nyaktiló alá. (Ha meg nem vállalja a balekságot kereshet magának másik munkahelyet...)

Kár hogy nincs már az adósok börtöne., azzal a sok csaló/szélhámos kft-és tulajdonossal dugig lenne az intézmény.

"Mona"
laikus hozzászóló

tzsuzsmo # 2009.11.15. 13:45

Kedves fórumozók!
A kedves főnököm pénteken bejelentette, hogy a mostani cégének vége, mivel több millió forint adósságot halmozott fel. Ezt a céget el akarja adni az adóssággal együtt. Nekem ehhez nincs közöm.
Viszont, és itt jön a csavar.
Az én nevemre akar létre hozni egy másik KFT-t ugyanezzel a tevékenységgel, minden marad a régiben csak egy új cég alatt működne. Papíron én lennék a tulajdonos és az ügyvezető 100%-ban, gyakorlatilag viszont ő lesz a tulajdonos.
Kérdésem az lenne: ha ismételten felhalmozza az adósságokat cégek, apeh felé nekem mint "papír" szerinti tulajdonosnak van e büntetőjogi felelőssége vagy bármilyen más felelősségen a cég adósságai miatt. Természetesen a bevételekből nekem nem jut, marad az alkalmazotti fizetésem. Miért lenne ez jó a főnökömnek?
Válaszokat előre is köszönöm.