Kedves ObudaFan!
A biztosító társaság kárszakértője járt nálam, a szomszédban viszont még nem. Én elmondtam, hogy itt mik történtek és ott mik történtek. Itt hagyott egy nyilatkozatot, melyben pontosan ezt írja: "a lakásban 2015 őszén volt felújítás.... Az elmúlt héten jelezte a szomszéd..., hogy a mennyezetén levált a vakolat. A károsodás a helyiség közepe táján volt nem, hozható összefüggésbe az itteni felújítással" a közös falon nálam található egy repedés amely egy időben keletkezett a szomszéd vakolatának leválásával erre azt írta: " a szomszéddal közös falon a szobában látható egy hajszál repedés, mely az épület mozgására utal. "
Én úgy gondolom hónapok teltek el a felújítás óta a kár akkor hamarabb jelentkezett volna. AZ épület régi, forgalmas út és vasút is van a közelben. Nyilván én nem vagyok szakember és a kárszakértő csak nálam járt, a másik félnél ezután fog.
Egyszerű lakásbiztosításom van a szokásos felelősség biztosítással kombinálva.
A "nyilatkozat vagyonkár okozásáról" kellene kitöltenem. Amitől attól félek, hogy ha kitöltöm és elismerem a károkozást, akkor függetlenül attól, hogy én vagy nem én vagyok a felelős akkor automatikusan az leszek. Másfelől meg nem érzem magam hibásnak egyrészt az eltelt idő miatt, másrészt meg valóban mozognak a falak. Mi van ha 1 év múlva az esetből felbuzdulva egy másik szomszéd is kitalál hasonlót?
Mindenesetre nem tudom hogy mit kellene tennem vagy egyáltalán mit tehetnek velem?