A biztosítótól az ombudsmanig. Az igazság odaát van?


biztosito # 2004.03.12. 10:00

A következő ügyben szeretném a véleményüket kikérni. Mivel az eset nagyon kiszélesedett elég körülményes lenne leírni, ezért feltettem az internetre. A http://www.tar.hu/bizonytalanito/ honlapon elolvasható az üggyel kapcsolatos minden adat.
Én tudom, hogy a károkozó hazudott Õ is tudja. Mi a véleményük a leírását összevetve a tényekkel (a helyszinnel, az autón keletkezett sérüléssel) megállapítható-e, hogy nem mond igazat?
Mi a véleményük a biztosító miért nem vizsgálja meg azesetet?
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete azt mondja a biztosítónak kötelessége megvizsgálni a panaszomat és arról részletes írásos tájékoztatót küldeni nekem. Azt is írja, hogy a vizsgálat tartalmát nem nézheti.Ilyen feltételek mellett tudja-e a PSZÁF a felügyeletét gyakorolni a biztosító felett?
Mi a véleményük arról, hogy a Békéltető Testület azt a panaszomat, hogy a biztosító nem vizsgálja meg az ügyemet magán személyek vitájának tekinti?
Végül ahhoz mit szólnak, hogy az Állampolgári Jogok Országgyülési Biztosa bekérte ugyan a dokumentumokat az érintettektől, megállapította a tényállást, de amire a panaszt tettem azzal nem foglalkozott, a kérdéseimre nem válaszolt.
Összefoglalva: tudja-e az ember az igazát érvrényre juttatni ezekkel a lehetőségekkel?

Szalay Róbert

Rexor # 2004.03.12. 11:05

Tisztelt Róbert!

Végigolvastam az anyagot, és véleményem szerint ki is vizsgálta a biztosító, sőt úgy látom, hogy végül a teljes kárt is hajlandó volt megtéríteni Önnek. Szóval így abiztosítóval valamennyi lehetséges vitája lezárult, de zet úgy látom valamennyi szerv meg is erősítette. Az a gond, hogy igazán bizonyíték tényleg nincsen, az eredeti lapot kellett volna úgy kitölteni, hogy abban elismeri a felelősségét a másik jármű tulajdonosa. Így viszont tényleg nincs túl sok bizonyítási lehetőség.

biztosito # 2004.03.16. 07:34

Tisztelt Rexor

Nagyon köszönöm, hogy elolvasta az ügyemet és megirta a véleményét. Amit írt abban egyetértek Önnel. Én elfogadtam a biztosító azon állítását, hogy megvizsgálta az ügyemet, nem is erre tettem panaszt. A PSZÁF azt írta nekem többek között ...a biztosítónak kötelessége megvizsgálni a panaszomat és arról (most jön ami miatt panaszt tettem) részletes irásos tájékoztatót küldeni. A biztosító egy részletet sem közölt velem. Akor, azon kívül , hogy állítja, honnan tudjam, hogy megvizsgálta az esetemet? Arra sem tettem panaszt, hogy nem fizette ki a biztosítási összeg másik felét. Amennyiben részletes és reális leírást küld az ügy vizsgálatáról én ezt elfogadtam volna (erre tettem is utalást).

Szalay Róbert