gazdasági tevékenység indítási feltételei


Borka # 2004.03.25. 19:10

Kedves Mosolygó!

Nagyon köszönöm a válaszodat, de sajnos nem találtam választ a kérdéseimre a KSH honlapon. Nagyon megköszönném, ha tudnál pontosabb linket küldeni (pl. http://www.ksh.hu/…s/index.html ).

Az önkormányzatnál időközben tájékoztattak, hogy a tevékenységek engedélyhez kötöttségét a 4/1997.(I.22.) Kormányrendelet, valamint a 80/1999.(VI.11.) Kormányrendelet szabályozza, és hogy ezek alapján az általunk elkezdeni kívánt tevékenységekhez nem szükséges hatósági engedély. Azt azonban sajnos még mindig nem tudom, hogy milyen jogszabály szabályozza, hogy adott gazdasági tevékenységek folytatásához szükséges -e valamilyen iskolai végzettség.

A hivatalok sajnos egymásra mutogatnak, az ügyvédünk is széttárta a kezét és persze a Kereskedelmi és iparkamara is. De gondolom a tevékenység folytatása közben egyszercsak biztosan előkerülne valaki egy hivatalos szervtől, aki szakértő a kérdésben, és jó kis büntetést szabna ki ránk, ha esetleg nem rendelkezünk az adott végzettséggel.

Mi csak szeretnénk szabályosan végezni a tevékenységet, ezért nagyon megköszönöm ha válaszolsz, és másoktól is örömmel fogadok bármilyen tájékoztatást, hozzászólást.

Köszönöm:
Borka

mosolygó :) # 2004.03.25. 11:09

pl. a statisztikai hivatal oldalán: www.ksh.hu

Borka # 2004.03.21. 16:47

Kedves Szakértők!

Tanácsot szeretnék kérni arra vonatkozólag, hogy az Interneten hol tudnék utánnanézni annak, hogy bizonyos TEÁOR besorolású tevékenységek indítása kötődik-e hatósági engedélyhez, vagy iskolai végzettséghez? Illetve melyik hatóság köteles tájékoztatást adni az ezzel kapcsolatos kérdéseimre?

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv.: B.