Tisztelt Fórumozók!
Nem mindennapi helyzetbe kerültem egy ingatlan közvetítő miatt.
A Tipp ingatlanközvetítő iroda hírdetett egy házat, amit én mint vevő megnéztem és az ingatlanközvetítőn keresztűl ajánlatot tettem. Innentől elkezdődtek a dobálózások a számokkal, mivel elég komolytalannak tünt az egész, kikértem a ház tulajdonlapját és felvettem a tulajdonossal a kapcsolatot, aki egy pénzintézet, viszont nekik nincs megbízási szerződésük az ingatlan irodával. Az történt ugyanis , hogy mielőtt a házat elvitte a bank a volt tulajdonostól, ő kötött szerződést az irodával amit nem bontott fel a tulajdonjog megszünése után, hanem tovább hirdette, illetve a mai napig hirdeti a házat.
A pénzintézettel megegyeztünk, hogy megvásároljuk a házat, ezt megtudta az ingatlairoda, illetve nem is titkoltam, mivel eddig fel sem merült bennem, hogy pont a tulajdonossal nincs szerződésük, lényeg felkerestek, hogy én fizessem ki a jutalékukat, ellenkező esetben beperelnek. Kérdezem én, miért nem a megbizótól kérik a jutalékukat, tudtommal a vevőtől nem kérhetnek, hisz nincs is szerződésünk, illetve szerintem teljesen körültekintően jártam el azzal, hogy a tényleges tulajdonossal beszéltem.
Kérdésem, van itt alapja a pernek és valóban nekem kell fizetnem?
Köszi a válaszokat!