Sziasztok!
A minap nekem is jött egy ajánlott levelem ( egy hónapja sem lakom itt) az EOS-tól,hogy rendezzem feléjük egy régen felmondott 2010.04. és 05. havi internet számlámat. Ami azért érdekes,mert amikor felmondtam a szolgáltatást,akkor nem volt tartozásom,legalábbis tudtommal.Most 5 év elteltével nem értem,hogy találtak meg..Mennyi idő amúgy az elévülése egy ilyen tartozásnak?
Felhívtam a megadott telefonszámot,hogy bizonyítsák be,hogy van tartozásom,de csak visszahívást kérnek.Kell velük egyáltalán foglalkozni?
Jogosak a felturbózott összegek?
Állítólagos UPC tartozás behajtása EOS faktor - al
- 1
- 2
Tisztelt Fórum Tagok!
2007 decemberében adtam be egy igényt, amely kábeltelevízió szolgáltatásról szólt a UPC-nél, majd előfizetői szerződést nem is írtam alá, mivel abból az ingatlanból 2008 év elején elköltöztem. Így papíron nincs előfizetői szerződése velem a UPC-nek, bár igaz, egy igénylő lapot aláírtam. Utána, mivel elköltöztem abból az ingatlanból, bementem a UPC központjába, a 9. kerületbe, hogy akkor most mi lesz a teendő. Nem telefonon, hanem személyesen! Ott a Hölgy készséggel segített és azt mondta, hogy fizessem be a januári és a februári csekkeket, ezzel fedezve a szerelő munkadíját, magát a kiszállása költségét és a kihozott eszközök díját! Ez meg is történt, és én akkor azt hittem, hogy minden le van tudva. Én az ingatlanból elköltöztem 2008 februárjában!
Majd kb két hete kezembe nyomnak egy borítékot, amelyben a fizetésem 33%-t letiltotta a UPC, mondván több mint 300 ezer forinttal tartozok nekik!
Felhívtam őket, majd nagy nehezen sikerült kiderítenem, hogy mi történt! Az utánam lévő lakó használta a szolgáltatást, a nevemben részletfizetéseket kért, hazudozott össze vissza! Nyomoztam, majd kiderült, hogy a UPC kérésemnek nem tett eleget és nem szüntette meg a lakásban a szolgáltatást, én pedig azt hittem!
Telefonon beszéltem a UPC-vel, és azt mondták hogy küldtek nekem levelet, majd kérdezem hogy hova? Erre ő: arra a címre ahol a szolgálatatást telepítették. Majd mondom neki, hogy én ott 2008 februárja óta nem lakom, és mondom ki vette át a leveleiket? Erre azt mondja az ürge, hogy az nem fontos, mert ők kiküldték! Mondom, de fontos, mert ha nem én veszem át akkor én arról a levélről nem tudok! Majd megkaptam a végrehajtó nevét és címét, felkerestem, és elmondtam hogy mi a bajom! Azt mondja erre a végrehajtó, hogy a pénz gazdája és az ügy gazda a UPC és hogy velük beszéljek! Vissza mentem a UPC-hez, majd nagy-nagy unszolásra kiderült, hogy az állítólagos papírokon nem is az én aláírásaim szerepelnek. A nevemben azokat valaki odahamisította. Kérdésem az, hogy ezt a dolgot egy bírósági perrel, mint okirat hamisítás, megléphetem? Illetve mi a helyzet az elévüléssel? 2008 és 2015 között akárhogy is számolom, 7 év telt el, és a BTK és a PTK 5 évet ír elő az elévülés kapcsán!
Segítséget kérnék szépen! Köszönöm!
Sziasztok!
Én is hasonló upc problémával küzdök. A garzon lakásomat a fiamnak adtam, de nem írattam az ő nevére. Mivel a lakás az én nevemen volt, így én hülye a upc-t is az én nevemre köttettem be a fiamnak. A hűség idő utolsó hónapjaiban már nem tudta fizetni a díjat. Én kifizettem helyette a tartozást. A upc ezt már nem fogadta el, és jött a levél fizessem meg a 2 év alatt kapott havi kedvezményeket ami több 100 ezres nagyságra jött ki. Én beszéltem az ügyvédemmel aki azt tanácsolta ne fizessem ki ezt az összeget, mert a upc mindenkivel ezt csinálja, gyorsan felbontja a szerződést, hogy a befizetés már ne szerződésen belül essen. Majd egy más fél évig vagy 2 évig nem történt semmi. Ezek után elmagyaráztam a fiamnak upc-t többet nem szabad a lakásba vinni. Erre ő mit tett, odaköltöztetett magához egy idióta nőszemélyt aki kérésem ellenére át vitte az én megkérdezésem nélkül a tulajdonomba az én címemre a upcjét. Erre a upc kapott az alkalmon és újra benyújtotta a követelését, de most már az Eos faktor közreműködésével. Az összeg így már még magasabb lett. Most mit tudok tenni? Várom gyors válaszotokat. Minden választ nagyon köszönök!!!
Sziasztok!
Idén májusban felmondták az albérletem így el kellet költöznöm és itt volt egy kedvezményes UPC internet előfizetésem ami 12 hónapra szólt. Ebből a 12 hóból még 4 hónap volt mikor el kellett költöznöm. Gondoltam az új albérletbe majd szintén ezt a netet köttetem így nem lesz gond. Na most ahová költöztem ott nem lehetett UPC internetet kötni így visszamondtam,persze ott mondták,hogy akkor visszamenőleg ki kell fizetni a kedvezményeket... én elmondtam,hogy nem az én hibám sem az,hogy ki kellett költöznöm sem az,hogy az UPC nem szolgáltat ott ahová költöztem és visszavinném a modemet ha lehet.Persze továbbra is mondta,hogy akkor vissza kell fizetni a kedvezményt stb.. A hölgy mondta majd postázzam vissza a modemet majd küldik a címet,hogy hová. Persze erről sem kaptam levelet (legalábbis a volt főbérlőm nem értesített).A mai napon pedig már egy behajtó cég hívott,hogy kb. 40.000 ft fennálló tartozásom van fizessem ki,én persze nem ismerem el a követelést mivel még csak felszólító levelet sem kaptam a UPC-től mire fel adják át rögtön behajtásra? Ez így jogszerű? A behajtó cég munkatársa pedig azt mondta ha nem vagyok hajlandó fizetni visszaadják az ügyet a UPC-nek aki polgári peres eljárást indít a visszafizetés ügyében. Mit lehet ez esetben tenni? Mindenképp ki kell fizetnem visszamenőleg a kedvezményeket? Erről próbáljak meg megegyezni a UPC-vel?
Válaszotokat előre köszönöm!
Sziasztok!
Én be is fizettem egy részletet, de többet nem fogok. Nekem viszonteladó vette át a beltérieket és nem volt elmaradásom. Az EOS két év múlva jelentkezett. Most jogi eljárást fogok kezdeni.
Sziasztok!
Én is kaptam levelet az EOS-tól. Hát nem is kell mondanom hogy nekem sem volt tartozásom és egy évig nem is szólt róla seni. Erre egyszer csak jön egy levél és tessék x ezerrel tartozok egy behajtó cégbek. Megmondom őszintén nem is foglalkoztam vele, mert azt hittem kamu egy fénymá
solt papír az egész, én jobbat csinálok pfotoshoppal 15 perc alatt. A bélyegző és az aláírás hihetetlen szar minősében rá van fénymásolva és még ajálva sem jött. Még küldenek két csekket meg két levelet a fenyegető levelekről nem is beszélve én fogom Őket beperelni az biztos.
CSOKIII
Megint kaptam levelet, persze ez sem térvivevényes, sem ajánlott, csak sima levél. Megint a fenyegetőzés.
Viszont megtudtam, hogy egy állítólagos UPC számláról van szó, ami 2010.06. hónapban jött ki...
Na most, 2009.07 vagy 2009.08. hónappal megszüntettem az UPC-t, leadtam mindent... És el is költöztem onnan a 6.hó előtt...
Szóval, lehet küldtek valamit, arról én már nem tudok. De tartozásom tuti nem volt, 1 fillér sem!
Viszont kérdésem az, hogy a UPC miért nem keresett meg engem? Miért kell egyből EOS-nak adni???
Még ha nem is érnek el azon a régi címen, akkor is.. Mert az EOS egyből elért.. AZ UPC is tudta a másik lakcímemet is, mégsem keresett egyszer sem???!!?!?!??!!?!?!!!?
És végezetül... Mivel elég durva sms-t is küld (hogy kényszerintézkednek ellenem!), így szeretnék ellenük valami lépést tenni. Hová fordulhatok??? És ki ellen? AZ EOS vagy UPC vagy mindkettő?
Mert a UPC nem keresett meg, szimplán átadott valamit az EOS-nak! Az EOS nem tudja megmondani mit, csak hogy 2010.06.hó és fizessem be! De azt, hogy mi ez, senki nem tudja...
Zaklat levéllel és sms-el.
Én meg szó nélkül fizessek úgy, hogy halvány lila gőze nincs senkinek sem, hogy miről van szó... De azért fizessek 11 ezret...
Szóval, hol indíthatok eljárást, tehetek panaszt, és ki ellen?
Kösz, szép napot mindenkinek!
Behajtó..
Vagy igen...
Ugyanis nem kaptam tértiset. Ez épp olyan, hogy semmilyen.
De megtudtam én azóta egyet s mást...
Nem lesz ebből semmilyen bíróság, se semmi.
Esetleg évek múlva. Akkor lehet, de ha évekig jön levél, lehet megegyezek velük.
Az én ügyemmel kapcsolatban megtudtam valamit, véleményem szerint ez nem jogos követelés és nyilván ők is tisztában vannak vele. Persze, van, akinek kiküldenek egy sima levelet, hogy fizessen, mert bíróság, ez az amaz, betojik, egyből fizet..
Én is fizetnék, ha jogos lenne.
vegrehajto1
...vagy nem...
kerdezo30
Még pár évig fogsz kapni leveleket az eos-tól.Őket az nem érdekli hogy elévült-e vagy sem.Csomagban veszik bagóért a követeléseket, és próbálkoznak hogy valaki fizesse be őket.
De, neked tértisen kellett volna kapnod az engedményezésről tájékoztatást .E nélkül a bíróság el fogja utasítani az eos keresetét.
Egyébként. Hogy zajlik ez?
Küldtek egy levelet, ami nem lényeg.
Küldenek egy tértivevényest? Majd még 1-et? És ha nem veszem át, nyomják tovább az ügyet ügyvédnek? Hívogatnak, majd nekem is sms-t küldözgetnek, hogy hívjam fel őket?
Én még semmit nem tapasztaltam.
Számomra fura, hogy fél évig még ott laktam, akkor kuss, eltelt 2 év, végig kuss, majd jön egy ilyen levél, ráadásul nem is a UPC-től...
Se egy telefonhívás, se semmi.... Nagyon érdekes.
Visszatérve, volt már behajtó céges ügyem (vaterával kapcsolatban rátettek a számlára 3000ft-ot, késve fizetés miatt), bkv-n vagy 6 éve megbüntettek, 20 ezres csekk miatt...
BKV átadta ügyvédnek, ügyvéd megunta, visszaadta, nem lett belőle semmi. Volt munkahelyem.
Vaterás behajtó hívogatott, levelezgetett, megunta, nagy hallgatás van 2-3 éve...
Én eddig így foglalkoztam ezekkel.
Leadtam időben a modemet, fél évig még azon a címen laktam, semmi nem jött.
A papírjaim, hogy megszüntettem, nincsenek meg, költözésnél minden elveszett.
Jó, eddig nem kaptam tértivevényt, így nem is érdekel a téma. Hogy az után fog-e, az jó kérdés.
Jelenleg nincs munkahelyem, úgyhogy vonhatják a fizetésből...
kerdezo30
Szakmabeli vagyok, így tudok válaszolni:
Az első levélen nem véletlenül van egy telenonszám, emailcím az EOS FAKTOR felé: azt ajánlatos felhívni, hiszen ők látják a rendszerben, hogy milyen időszakra, helyre van a tartozás, illetve milyen a számla tipusa... de azért néhány tipp:
1, Szolgáltatás lemondásánál 30 napra küld a szolgáltató végszámlát, sok esetben ennek a befizetés kerül ki a sorból..
2, Már engedményezés utáni a szolgáltató általi nincs tartozásom doksi
3, beltéri egységet nem a megszabott időn belül juttattad vissza
4, kötbér
Jogszerű az eljárás teljes mértékben. Ha nem veszed át a levelet, nem olvasod el kiszúrsz magaddal,hiszen nem is tudsz a tartozásról.
Ha nem sikerül velük megegyezni, akkor peresítik, és fizetheted a perköltséggel együtt... illetve nem, azt már vonják... fizetés meghaggyás előtt van rá lehetőség, hogy te részletezd magadnak... bíróság után fizu 33%-t vonják
„, ha tértivevényest küldenek, nem veszem át és ennyi.”
Csak magaddal tolsz ki, mert olyan mintha átvetted volna...azzal hogy átveszed nem azt jelenti hogy egyet is értesz vele.
Mullert5:
Én is hasonló cipőben járok. Több év után kaptam egy levelet az EOS-tól, eddig persze sehonnan semmit...
Nekem is upc-m volt, de digire váltottunk, lemondtuk, akkor 0-ás számlánk volt, most, évek múlva az EOS küldött egy levelet...
Eddig persze sehonnan semmi, se levél, se telefonhívás, se semmi...
Ezt én nem tartom jogszerűnek, bár nem értek hozzá.
Mivel csak egy sima levél jött, én lesz@rom magasról, ha tértivevényest küldenek, nem veszem át és ennyi.
Eleve nem tartózkodom a címen.
És itt részemről lezárva a sztori.
Te hogy jártál? Vagy van itt olyan, akinek ebből valami ügye lett?
Tisztelt Fórumozók!
A mai napon kaptam az Eos Faktor zrt-től egy csekket 7e forintos tartozásról, hogy fizessem be 5 napon belül. Soha semmilyen szolgáltatásukat nem vettem igénybe, de volt egy visszaélés az adataimmal. A nevemre rendeltek internetet és telefont, ez el lett rendezve 2 éve(csak azért tudtam ki csinálta mert ismertem az illetőt és a címét is tudom). A levélben nem szerepel,hogy milyen címen van a tartozás és az sem, hogy tv, internet vagy telefon... Most honnan tudhatom meg, hogy miféle tartozásról van szó? Upc-nél vagy az Eos-nal érdemes érdeklődni?
Az alábbi problémámban kérném segitségüket.
UPC-vel 2006-ban kötöttem kábel tv telefon és 2007-ben internet szolgáltatásra szerződést.
A számláik 28.000-Ft körül voltak ezért általában 2 hónapos csúszással ugyan de fizettem.Ezt hónapokig el is fogadta a UPC.Augusztus 5.-én fizettem be az utolsó csekket mely a májusi volt.Balatonon voltam és ott fizettem be.Pestre érkezve augusztus 25.-én már azt tapasztaltam se kép,se hang,azaz minden ki van kapcsolva.Megdudtam: A szolgáltatást már julius 17.-én korlátozták majd augusztus 4.-én kikapcsolták.Aug.26.-án bementem az irodába hogy a 2 havi azaz junius és juliusi csekket befizessem de közölték már szerződést bontottak és fizessem be az összes eddig felszámolt kedvezményt is ami kb.70.000,-Ft-al több azaz fizessek 99.000,-Ft-ot akkor visszaállitják a szolgáltatást (mivel a hűségidőn belül szüntették meg egyoldaluan a szerződést és az eddig felszámolt kedvezményt is fizessem vissza.)
Az utolsó értesitése a UPC-nek melyet a postaládámban találtam Pestre érkezésemkor ez volt:
'" 2008.08.06.-án fenálló dijtartozása 28261,-Ft ( a junius ,julius )melyet a levél kézhezvételétől számitott 3 napon belül rendezzen.(Kb.aug.18.-án érkezhetett nem ajánlottan.)Felhivjuk figyelmét hogy amennyiben fizetési kötelezettségének nem tesz eleget úgy előfizetői szerződés felmondását ill.jogi eljárás folytatását kezdeményezhetjük.Dijhátralék rendezése után a fenálló korlátozást megszüntetjük és a szolgáltatást visszakapcsoljuk.( Ekkor viszont már nem volt szolgáltatás!)
A UPC szerződésében ez áll:
"A szolgáltató az előfizetői szerződést 30 napos felmondási idővel mondhatja fel,amennyiben az előfizető az esedékes dijat a jogkövetkezményekre figyelmeztető első értesités elküldését legalább 15 nappal követő második értesités megtörténtét követően sem egyenlitette ki."
Már az első értesités is késve jött ,második meg egyáltalán nem.,tehát a 15 napos felmondási határidőt nem tartotta be a UPC szerintem.
Követelésüket eladták egy behajtó cégnek (EOS Faktor)
akiknek hiába irtam ezt le.Már az 5.levelet küldik hogy állami kényszer alkalmazásával hajtják be a pénzt.Mondtam ezt csak bírosági határozattal tehetik,adják be a fizetési meghagyást ,ellentmondok és akkor per lesz és előadhatom a biróságon hogy a UPC nem volt jogszerü.De nem adják csak fenyegetnek hogy végrehajtatják,stb.
Szerintem pedig igazam van, pedig már elég nehéz visszanézni ennyi idő távlatából.A nemfizetés ténye sem áll fenn ,hiszen még augusztusban is adtam fel,pedig már nem is volt szolgálatatás csak ezt nem tudtam,nem lévén Pesten.Az tehát látszik hogy nem szándékosan nem akartam fizetni,csak elmaradásom volt.
Szóval érdekelne mi a meglátása erről 1 ügyvédnek.
Segitségüket előre is köszönöm.
Sziasztok!
1:a kapott jegyzőkönyv tetején ott lesz a rendszerben látható tartozásotok.
2:amit most állít ki igazolást( a UPC), azt az EOS FAKTOR nem fogja tudni elfogadni, mert engedményezés utáni dátumú.
3: ha számlareklamációd volt/nem kaptál számlát, azt köteles vagy 15 napon belül jelezni-tértis levélben ajánlott, fénymásolatot készíts és őrizd meg min.5 évig!!!
4:Az Eosnak kb 3000 ügye van most jogi eljárás alatt.
Közben jártam az UPC irodában és öpke 1 órásvárakozás után kaptam egy jegyzőkönyvnek nevezett papírost, ezzel a szövegel: " az ügyfél kérésére igazolom hogy az egyenlege rendezett, tartozáa nincs."
Utána elmondtam a problémámat is, akkor utánanéztek még valaminek (talán 2 féle elszámolásuk van?)és kiderült hogy van 240ft túlfizetésem, és egy 2007-es elmaradás ami "kivizsgálás alatt" van. Ilyenkor mit tegyek? Ér valamit ez az igazolásom ha perre menne az ügy? Mert fizetni már elvből nem vagyok hajlandó.
Ennek a levélnek a tárgya ez volt: "Felszólítás a peren kívüli egyezségre".
Hamarosan megyek személyesen kérni papírost amin igazolják hogy tartozásom nincs. Márpedig ha egy ilyet kiállítanak akkor nem hiszem hogy foglalkoznom kellene a dologal. Főként az aggaszt, hogy az UPC egy ügyintézője is azt mondta hogy tartozom nekik. ( a számítógépen az adataimnál mégsem látni semmit)
Én ezt a "0"-ás értesítőt gyorsan beszerezném azután már csak a fizetési meghagyásra válaszolnék, ha lenne ilyen. Végül is leveleket lehet irogatni.
Még egy apróság: Az előbb felhívtam az ügyfélszolgálatot,ahol nem beszéltem a tartozás levélről, csak a régi ügyfélszámom alapján lekértem az egyenlegem. Az adatok egyeztetése után a hölgy (egy másik, nem az aki kioktatott) közölte, hogy az egyenlegem nullás, sem tartozásom sem túlfizetésem nincs. Erről küldene írásban értesítőt is, de úgy gondoltam majd személyesen az irodában kérek ilyet. (az átfutási idők miatt)
Vajon milyen tartozást akarnak behajtani rajtam?
Üdvözletem!
Mai napon kaptam egy levelet egy EOS faktor nevű behajtó cégtől, mely szerint tartozásom van az UPC felé. Ezzel még nem is lenne semmi gond, ha ügyfele lennék az UPC-nek. Évekkel ezelőtt felmondtam a szerződésemet az uPc-vel, annak rendje-módja szerint. Bementem az ügyfélszolgálati irodába, és visszavittem modemet, minden egyebet amit szükséges. Ott az ügyintéző hölgy megnézte az adataimat, és az egyenlegemet. Akkor a felmondás napján a számlámon kb 2-3000ft túlfizetés volt. (eddig nem is hagyták volna felmondani a szerződést amíg mínuszban vagyok ha jól emlékszem)
Következő hónapban még jött egy csekk, amin az szerepelt hogy az egyenlegem plusz 2-3000ft, azaz túlfizetésem van. Gondoltam ha lesz időm majd bemegyek egy ügyfélszolgálati irodába, hgy visszakérjem a pénzem, de az összeg nagysága miatt eddig még nem vesztegettem az időmet ezzel.
Ma az ominózus felszólító levél ut�%@1n felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol az adataimnál megnézték egyenlegemet, és megígérték a pluszom elküldését a címemre. Ezután közöltem hogy nem ezért telefonáltam, hanem a követelés miatt amit az EOS küldött. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy majd utánanéz hogy mi lehet a hiba. Kb 2 óra múlva visszahívott, és azt mondta, hogy ők adták ki az adataimat és a tartozást, mert 2007-ben volt egy 5000ft-os elmaradásom. Innentől a túlfizetésem nem érdekelte. Mondtam, hogy amikor aszerződést felmondtam akkor a számítógépük ilyet nem írt, sőt pluszom volt, azt mondta őt ez nem érdekli fizessem ki a behajtóknak az összeget, ez már nem rájuk tartozik. Hiába mondtam hogy itt az általuk kiállított csekk amin ki van nyomtatva hogy pluszom van nem tartozásom, ez őt nem érdekelte, majd egy idő után amikor megkérdeztem hogy hány féle különböző nyilvántartásukvan, letette a telefont. Előtte még azt mondta, hogyabban segíthet, hogyő is kiküld egy 5000ft-os csekket, amit fizessek be nekik is és utána intézzem az egészetén az EOS-al.
Kérdésem: mit tegyek? Nem az 5000ft-al lett volna bajom ha a felmondáskor közlik hogy van ennyi saram akkor kifizetem, de ezek után bármikor küldhetnek egy csekket mert valamelyik számítógépük szerint tartozom?
Ráadásul a behajtócég bírósággal fenyeget.
UPC-t elérni csak ügyfélszolgálaton tudom, őket nem érdekli az általuk kiküldött túlfizetéses utolsó csekk.
Hogyan tudok érvényt szerezni az igazamnak? Az Eos faktor levele nem ajánlott volt, ez mennyit számít? Mennyire kell komolyan venni egy ilyen céget?
Egyáltalán mit csináljak? Kinél lehet panaszt tenni és hogyan?
Előre is köszönöm a segítséget.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02