kártérités


Dr.Attika # 2016.09.01. 16:14

Súgás, kompromisszum.com jogi piócák. Óvatosak legyenek velük Tisztelt Kérdezők.

ObudaFan # 2016.08.29. 11:35

Önmagában azért, mert felmentenek, nem feltétlenül. De ha kétséget kizáróan igazolható, hogy hamis volt a feljelentés, akkor már látok esélyt.

jozsef780424 # 2016.08.29. 10:01

Sajnálatosan az anyám feljelentett és azzal gyanúsit,hogy fellöktem de ez szemen szedett hazugság,nem tudja bizonyitani.
Tárgyalás még nem volt(lehet,hogy nem is lesz),ha ott fel mentenek a vád alol,akkor én kérhetek kártérítést,ha igen akkor mennyit kérhetek?

Követelésbehajtás # 2013.06.12. 07:02

Köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2013.06.12. 06:38

De nem tudom, hogy el lehet-e indítani a polgári peres eljárást egy szervíz által adott díjkalkuláció alapján.

El lehet indítani, de ha vitatja az összegszerűséget az alperes, akkor szakértő kirendelését kell kérni.

Valamint még az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a károkozó megtagadja a fizetést a polgári peres eljárás ellenére. Hogy lehet behajtani rajta a kár összegét?

Végrehajtási eljárásban.

Követelésbehajtás # 2013.06.11. 11:36

Tisztelt Szakértők!

2 hónappal ezelőtt a parkoló autómba belement szintén egy parkoló autó. Az út enyhén lejtett, a károkozó autó nem volt sebességben, nem volt behúzva a kézifék. A károkozó autóra nem volt biztosítás, ki volt vonva a forgalomból. Nekem pedig nincs casco biztosításom. A helyszínre kihívtuk a rendőröket, felvették a jegyzőkönyvet, amiből nem akarnak másolatot adni. Ez a 2 hónap arra telt el, hogy egy kárszakértő megállapítsa a kárt, illetve, hogy kiderüljön, a MABISZ nem fizet.
Nem jelentettem fel a károkozó személyt, aki elismerte a felelősségét, mivel nem akartam neki rosszat. Gondoltam, majd a MABISZ behajtja rajta a javítás összegét, ahogy tudja. De most sajnos nem látok más megoldást arra, hogy megkapjam a pénzem. És feltételezem el kell indítanom a polgári peres eljárást is.
A helyzet az, hogy az autóm még nem lett megjavítva, mivel a javítás összegét nem tudom előteremteni. De nem tudom, hogy el lehet-e indítani a polgári peres eljárást egy szervíz által adott díjkalkuláció alapján.
Valamint még az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a károkozó megtagadja a fizetést a polgári peres eljárás ellenére. Hogy lehet behajtani rajta a kár összegét?

Segítségüket és válaszukat előre is megköszönve.

aequumF1 # 2013.06.06. 13:02

Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.06. 12:09

Mint írtam, elvi lehetősége van, hogy neki is helyt kelljen állnia. Bizonyítani kellene vele szemben, hogy gondozóként a kötelességét súlyosan megszegte, és ez a mulasztás okozta a kárt.

aequumF1 # 2013.06.06. 12:04

Köszönöm.

Akkor tehát a szülő nyugodtan aludhat.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.06. 11:12

Kéne.

aequumF1 # 2013.06.06. 09:24

Jól értem! A fiatalkorúnak kell megtéríteni a betöréssel okozott kárt?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.06. 07:42

Ritka dolog, hogy ilyen esetben megálljon a szülő felelőssége. Ha viszont megáll, akkor nem szűnik meg azzal, hogy az elkövető nagykorú lesz.

aequumF1 # 2013.06.06. 07:28

Tisztelt Szakértők!

A következőben kérném t. Szakértők véleményét, állásfoglalását:

  • Alapügy: betörés
  • elkövető: fiatalkorú (az elkövetés időpontjában)

Kérdésem: az okozott kár megtérítéséért ki a felelős? Elkövető, szülő?

Történik-e változás a felelősség kérdésében amennyiben az elkövető időközben betölti a 18. életévét?

Válaszokat előre is megköszönve.

Turboboy # 2013.05.12. 07:51

A problémám a következő: vásároltam egy cipőt, melynek pár hét után válni kezdett az orra. Visszavittem, majd 15 napos vizsgálat után jogosnak találták a panaszomat. Mivel cserélni már nem tudták, mert elfogyott a termék, felajánlották, hogy 2 hónapon belül levásárolhatom az árát, amit én elfogadtam és kaptam egy vásárlási utalványt. De idő közben meggondoltam magam és szeretném visszakapni a pénzemet. Erre van még lehetőségem?

dr.Bodnár Lilla (törölt felhasználó) # 2013.05.09. 12:28

Erről az ügyész dönt.

__________________________________________

Budapesti ügyvéd

www.bodnarugyvediiroda.hu

ObudaFan # 2013.05.09. 11:57

Azt meg kell várni, mert attól, hogy a rendőr azt mondja, hogy meg lesz szüntetve, ez még nem biztos, hogy így lesz, ráadásul van jogorvoslati joga egy esetleges megszüntető határozat ellen.

Lárma # 2013.05.09. 10:00

Ok. Köszönöm. Azért várjam meg míg a ügyészség lezárja az ügyet? mert a rendőrség átküldte oda de ahogy a rendőrnő szavaiból kivettem megfogják szüntetni. Egy zaklatási feljelentésről van szó. És a rendőrnő azt mondta, hogy az általam benyújtott papírok alapján ez nem volt zaklatás. És ez nem fog eljutni a bíróságig. Mert egyrészt azt állította a feljelentő hölgy (volt barátnő) hogy tavaly április óta zaklatom, amit azonnal cáfoltam a hozzám írt leveleivel, amikben napi szinten kéri a segítségem. Ezzel szemben meg csak novemberben jelentet fel. A vallomásomban fel is tettem a kérdést, hogy ki az az őrült aki segítséget kér a zaklatójától..??
Egyszerűen csak azért csinálta, hogy a volt férjét még letudja húzni egy pesti családihoz árával. Mert hogy neki innen menekülni kell, mert én üldözöm őt és a gyerekek is félnek tőlem.. Az már egy cseppet sem zavarta, hogy nem is találkoztam soha a gyerekeivel.. Minden esetre a terve remekül bevált, mert meg van neki a családi ház..
Rafkós egy nő...
Tehát ő tudta jól, hogy nem zaklathattam, hiszen napi szintem írtunk egymásnak. Ugyan volt egy vitánk és ezt használt aki...

ObudaFan # 2013.05.09. 08:21

Főszabály szerint lehet, de érdemes ezzel egy időben a hamis vád miatt is megtenni a feljelentést, hogy egyszerűbb legyen a perben a dolgod.

Lárma # 2013.05.08. 18:28

Üdvözletem Fórumozók!

Kártérítés ügyében kérdezném, hogy ha valaki feljelent engem valamiért, amiről már a feljelentés pillanatában tudja ő is hogy az nem igaz amit rólam állít és azt is tudja, hogy én ezt írásos dokumentumokkal fogom tudni bizonyítani is. Csupán csak rosszindulatból teszi. De ennek ellenére a rendőrség kihallgat gyanúsítottként , lerabosít, stb.. És a vallomásom és benyujtott bizonyítékaim alapján meg is bukik a feljelentése.

Lehet indítani a feljelentő ellen kártérítést? Csak, hogy megtanulja egyszer és mindenkorra, hogy nem szórakozunk mások életével.
Mert ez nyilvánvalóan neki jó móka volt. Nekem viszont megalázó. Aki volt már kihallgatva, lerabosítva az tudja, miről beszélek. Különösen akkor, ha ártatlan volt.

Mi a véleményetek?? Vagy inkább elmeorvosi szakértőt kérjek hozzá? Mert ép eszű ember olyat nem csinál, hogy tudja meg fog bukni úgy is de azért elmegy a rendőrségre...

jancsur # 2013.05.07. 12:38

Tisztelettel

A következő a problémám.
2011.11.28 elkezdtem egy C kategóriás gépjármű vezetői tanfolyamot amelyre befizetem 158 eft erről számlám van és levizsgáztam elméletből (Kresz-Munkavédelem-szerkezet) és sikeres rutin vizsgát tetem 2012.01.19 után nem tudtam folytatni mert elfogyott a pénzem és mivel a vizsgák 2 évig érvényesek úgy gondoltam később folytatom.Ezután 2012.10 egy pályázaton keresztül bejutottam egy C-CE-GKI tanfolyamra ugyan annál az autós iskolánál volt a képzés ahol a C kategóriát kezdtem. Én az elején jeleztem feléjük hogy vannak a C-böl érvényes vizsgáim de nem foglalkoztak vele A vizsgákról a karton náluk voltak mert Magyarországon nem a vizsgázó kapja a igazolást a vizsgákról hanem az autós iskolák és azok csak 10 eft ellenében adják ki a vizsgázónak ha el akar menni egy másik iskolába.A vizsgák ellőt be hívtak az irodába és közölték velem hogy a meg lévő vizsgáimról le kel mondanom mert a közlekedési hatóságnál egy rendelet elő írja ezt. Mikor nem akartam alá írni a lemondó nyílatkozatott akkor meg fenyegetek hogy kizárnak a programból hol ott,a képzési szerződésben ilyen pont nem szerepel hanem az ellenkezőleg,hogy a meglevő modul vizsgákat figyelembe kel venni.. Kényszerítve aláírtam a lemondó nyílatkozatott. Ezután írtam a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak és kértem őket küldjék már el nekem annak a rendeletnek a másolatát ami miatt le kellet mondanom az addigi vizsgáimat.A Nemzeti Közlekedési Hatóság küldött egy hivatalosan iktatót levelet.Amelyben az állt hogy ilyen rendelet nincs náluk. Most feljelentés szeretnék tenni az autós iskola ellen mert az érvényes vizsgáimról lekellet mondanom ezzel nekem jelentős anyagi kárt okoztak. Az iskola vezetője kihasználta a tudatlanságom azt a tényt hogy rá voltam szorulva erre a programra hogy meg legyen a jogosítványom és vissza élve a pozíciójával, nem létező rendeletre hivatkozva kényszerítve engem a nyílatkozatt aláírására. Azzal a jógtalan haszón szerzési célal hogy ez által az egész tanfolyam költségét le tudja számlázni a képzést finanszírozó állami szervezet felé. Az érdekelne milyen jogi lépéseket tehetek ez ügyben hogy ilyen ne forduljon elő többet senkivel,és a sérelmemre elkövetett erkölcsi és anyagi kárt meg térítését kérhessem

vandorszekely # 2013.05.07. 10:55

@ ObudaFan - köszönöm szívességed. Üdv

ObudaFan # 2013.05.06. 12:41

Ha nem fizetik meg, akkor fizetési meghagyás, aztán per az 1988. évi I. tv. alapján.

vandorszekely # 2013.05.05. 15:53

Üdvözlök minden fórumozót.
Az én problémám az ÁAK Zrt. - Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel kapcsolatos.
A történet, ahogy elküldtem az ÁKH felé :
A káresemény leírása: - mivel négy felnőtt és egy két éves gyerek utazott az autóban, a felnőttek egyike egy terhes nő, a sebesség körülbelül 100-110 km/h volt. A leállósávban állt egy 7,5T kisteherautó és egy furgon, valamit javítottak. Az útburkolatból kipergett aszfaltdarabot próbáltam kikerülni, manőver melyet egy 24T-s teherautó jelentősen
megnehezített, mivel balra húzódott,hogy távolodjon a leállósávban veszteglőktől. Az aszfaltdarabot az autó jobb első részével kaptam el, mely következtében sérült a jobb első felni, szálszakadásos lett a gumiabroncs, széttört a gyári fedőtárcsa (nem egyszerű dísztárcsa,a Honda ezen modelljénél a kerék szerves részét képezi a felfogatásnál), leállt az autó é stöbbé nem volt indítható, a jobb első sárvédőív összekarcolódott, lökhárító eltörött, belső
műanyag sárvéd széttörött, felfüggesztésvilla elgörbült.
A fenti tényeket úgy a rendőrség, mint az illetékes útellenőr jegyzőkönyvvel igazolja.

Természetesen érvényes autópálya matricával, műszaki vizsgával, kgfb biztosítással rendelkezem, a szakaszon tiltás nem volt, alkoholt nem ogyasztottam. A balesetet követően érkeztek a helyszínre az Önök emberei és részlegesen lezárták az autópályát illetve
kihelyezték a sebességkorlátozó táblákat. Az autó elszállításához autómentőt vettünk igénybe, az Önök szerződéses partnerét, autómentőt, mely az autót Hajdúnánásra szállította szerelőhöz.
A hibalistát és az alkatrész árakat mellékelem. Az árak euróban értendőek.

Autómentő - 75 euro Szerviz- 25 euro Sárvédőív belső -53 euro Felni - javítva - 000 Honda fedőtárcsa - 18 euro Gumiabroncs 185/65/R14 téli - 49 euro Lökhárító, használt 53 euro Lökhárító, sárvédőív javítás+festés - 112 euro FF villa - 68 euro Futószög állítása - 35 euro mindösszesen € 488,00 Mivel nem áll módomban a javításokat és alkatrészcseréket előre megfinanszírozni a szűkös anyagi kereteink miatt, kérem tisztelettel, hogy mielőbb jelezzék elbírálásuk eredményét. Nem áll szándékomban a kiesett munkanapomat és a panzió költségét Önökre hárítani, a kisfiam és várandós feleségem pihenése érdekében, de ami kár keletkezett az autóban – kérem tisztelettel felém rendezni azt. ------------
Ebből kiderült, hogy rendkívül kellemetlen és idegtépő volt a helyzet, várakozás stb. Ezzel szemben a kérésem elutasították, ahogy a megküldött dokumentumban is látszik : http://bit.ly/14Vnwn5.

Kérem tisztelettel a hozzáértőket, mondják meg, hogy valamit érdemes kezdeni ezzel? Van valami lehetőség, hogy szigorúan, csak és csakis a kárt megfizessék? Természetesen vannak fényképeim, jegyzőkönyveim, egy fillér sem kell a tényleges káron túlmenően.

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.22. 05:18

úgyhogy fizetési meghagyás kell.
Már folyik a per.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.22. 05:15

miért nem a cascónkra csináltatjuk meg a kocsit???

Akkor a biztosító követelné tőle a kártérítést. (Meg te az önrészt.) Miért nem mindegy ez neki?