Hivatalos levélnek számít-e, ha valaki a bíróságra vagy más hivatalos szervnek úgy ír egy levelet, hogy a nevén és aláírásán kívül nincs rajta más adat? Ha a levél el nem fogadása miatt engem kár ér, mit tehetek? Kérhetek-e írásszakértőt mondjuk, aki megállapítja, hogy a levelet az a bizonyos személy írta?
Mi számít hivatalos levélnek?
Ez most hipotézis, vagy konkrét eset? Ha az utóbbi, akkor azt add elő, légy szíves, és ne definíciós problémákat vess fel.
Ja, tudom már, a végrehajtó. Ott valamit félreértettél, szerintem a végrehajtó nem azt mondta, amit te hallottál. Ha ugyanis a tartozást teljes egészében rendezted és ezt igazoltad is, akkor a végrehajtó hivatalból feloldja a foglalást, megszünteti a végrehajtást.
Igen, ez lenne a logikus, de mégsem így van.
Most inkább ez a hivatalos levél dolog érdekelne.
„Hivatalos levélnek számít-e, ha valaki a bíróságra vagy más hivatalos szervnek úgy ír egy levelet, hogy a nevén és aláírásán kívül nincs rajta más adat?”
hivatalos levelet magánszemély nem tud küldeni.
Rendben van. Akkor másképp kérdezem. El kell-e fogadni egy olyan levelet egy üggyel kapcsolatban, ahol nincsenek rajta a személyes adatok, csak a név és az aláírás, ügyszám, érintett adatai.
- Mondhatunk mi bármit, ha egyszer nem fogadták el.
- Már mondtam, hogy el vagy tévedve. Más kellett, hogy legyen a probléma, nem a levélíró anyja neve.
Miért, ha más irja, de tudja és fel is tönteti a születési dátumot és az anyja nevét is akkor már minden rendben lenne?
Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Nem vagyok eltévedve, egyedül ez a probléma. Ha a volt feleségem formailag jól írta volna meg a levelet, már levették volna a foglalást a kocsiról. Így viszont nem, vagy csak később (ha ír egy formailag jó levelet), s ezzel nekem 17.000 Ft károm keletkezik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02