Mi számít hivatalos levélnek?

szrena73 # 2011.01.16. 12:41

Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Nem vagyok eltévedve, egyedül ez a probléma. Ha a volt feleségem formailag jól írta volna meg a levelet, már levették volna a foglalást a kocsiról. Így viszont nem, vagy csak később (ha ír egy formailag jó levelet), s ezzel nekem 17.000 Ft károm keletkezik.

kovacsz # 2011.01.14. 17:35

Miért, ha más irja, de tudja és fel is tönteti a születési dátumot és az anyja nevét is akkor már minden rendben lenne?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.14. 17:03
  1. Mondhatunk mi bármit, ha egyszer nem fogadták el.
  2. Már mondtam, hogy el vagy tévedve. Más kellett, hogy legyen a probléma, nem a levélíró anyja neve.
szrena73 # 2011.01.14. 16:35

Rendben van. Akkor másképp kérdezem. El kell-e fogadni egy olyan levelet egy üggyel kapcsolatban, ahol nincsenek rajta a személyes adatok, csak a név és az aláírás, ügyszám, érintett adatai.

végrehajtó1 # 2011.01.14. 15:54

Hivatalos levélnek számít-e, ha valaki a bíróságra vagy más hivatalos szervnek úgy ír egy levelet, hogy a nevén és aláírásán kívül nincs rajta más adat?

hivatalos levelet magánszemély nem tud küldeni.

szrena73 # 2011.01.14. 11:35

Igen, ez lenne a logikus, de mégsem így van.
Most inkább ez a hivatalos levél dolog érdekelne.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.14. 08:51

Ja, tudom már, a végrehajtó. Ott valamit félreértettél, szerintem a végrehajtó nem azt mondta, amit te hallottál. Ha ugyanis a tartozást teljes egészében rendezted és ezt igazoltad is, akkor a végrehajtó hivatalból feloldja a foglalást, megszünteti a végrehajtást.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.14. 08:49

Ez most hipotézis, vagy konkrét eset? Ha az utóbbi, akkor azt add elő, légy szíves, és ne definíciós problémákat vess fel.

szrena73 # 2011.01.14. 08:34

Hivatalos levélnek számít-e, ha valaki a bíróságra vagy más hivatalos szervnek úgy ír egy levelet, hogy a nevén és aláírásán kívül nincs rajta más adat? Ha a levél el nem fogadása miatt engem kár ér, mit tehetek? Kérhetek-e írásszakértőt mondjuk, aki megállapítja, hogy a levelet az a bizonyos személy írta?