Kedden kaptam a nyomozás lezárásáról határozatot! Az ügyész szerint nem történt semmi törvénytelen. Igaz, hogy az én szerződésemben nincs összeg, a hitelfelvevő nem volt a KFT tagja, az adásvételi-szerződés hamis volt és a tulajdoni lapon rendőrségi széljegyzet volt (mármint a másik ingatlanén)! Nem tudom hogyan lehet valakinek hitelt adni aki nem tagja az adott cégnek! Az tény, hogy nem néztem meg mit írok alá, de az nem jogosítja fel a Zala Hitelt, hogy két különböző szerződést párosítson össze, és az akkori 2,5-3 mFt értékű lakásra a teljes vagyonomat követelje. Kicsit mohók?
Ezért szerettem volna ha máshol folyik a nyomozás. Ezt hogyan lehet elérni az ügyészségi fellebbezés után? 3,5 éve tettem a feljelentést és úgy néz ki semmit nem haladtam előre, sőt!
Hitelszövetkezet szerződéses játéka
Kedves dr. Csomós Lilla
megértelek, mert tényleg szinte senki nem ismeri. de azért van aki igen! :)
De: a törvény az Úniós csatlakozással lépett hatályba, és visszaható hatálya NINCS. És az ügyész jogköre ennek alapján eljárni, ráadásul a tv. taxatíve meghatározza, mikor és milyen intézkedések alkalmazhatóak.
a nyomozás most sem a jogi személy ellen folyhat, csak természetes személy ellen, de természzetesen VIZSGÁLNIUK kell, hogy a benti jogszabály alapján szükséges-e a jogi személlyel szembeni intézkedés.
Az valóban lehangoló, hogy szinte senki nem ismeri a jogszabályt, még akkor is, ha a gyakorlat számos problémát fog felvetni alkalmazásával kapcsolatban.
De azért nálunk kellemesen csalódtál volna:)
Csontos Zsolt
Kedves Detto!
Csodálkoztam volna ha a rendőrség ismerte volna a hatályos jogzsabályi rendelkezéseket. A 2001. évi CIV. t. a jogi személyekkel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről rendelkező tv.
A Magyar kÖztaársaság hatályos törvényei alapján ma már jogi személy is perelhető és büntető eljárás alá vonható.
Jelentsd be a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeleténél az esetet és kérj meg Õket írásban, hogy viszgálják meg az esetet. Hátha az új vezetés alatt lévő PSZÁF nem azt fogja választolni, hogy nincs hatáskörük, hanem kivizsgálást kér a szövetekezettől.
A nyoamozás elutasításáról hozott határozat ellen a fenti jogszabályra hivatkozva adj be ismételt nyomozás elrendelése iránti kérelmet.
Üdvözlettel:
A feljelentést 2000. októberében megtettem, ismeretlen tettes ellen, de a Zalaegerszegi Rendőrség ne akar a Zala Hitel ellen nyomozni azzal a felkiáltással, hogy jogi személy. Kizárólag a hitelfelvevő magánszemély ellen járt el eddig, hiába fellebbeztem meg minden alkalommal! A szerződés megsemmisítését tervezem, de még nem tudtam kivitelezni anyagi okokból.
Kedves Detto!
A hitelszövetkezet ellen ismeretlen tettes ellen kell a feljelentést megtenni és a feljelentésben kell a történetet leiírni. Egyébként szerződés érvénytelenségének megállapítása és eredeti állapot helyreállítása iránt kellene pert indítani.
Üdvözlettel:
Szia,
ha jól érzem nem annak az embernek, vagy nem arra a cálra adtak hitelt, amire te fedezetet adtál? hát te nem ellenőrizted aláíráskor, hogy mit írsz alá? de lehet, hogy nem értettem valamit...
amúgy a szerződést ki kell hogy adják, ezt nem tagadhatják meg. Írj nekik egy velet, és abban kérd meg, ahogy adják ki legalább másolatban... Ha nem adják, akkor elvileg kell legyen a végrehajtónál is a végrehajtási iratok között - mivel ellened folyt a végrehajtás, ezért a saját ügyed irataiba betekinthetsz.
Ha kiderült, hogy mi a pontos helyzet, és mire vállaltál kötelezettséget, mennyi fedezet adtál, akkor a szerződés létre nem jöttétől kezdve, az érvénytelenségének megállapításán túl, a szerződéssel okozott káron, kértérítési igényen keresztül sokminden szóba jöhet, egészen addig, hogy minden rendben volt - csak te nem figyeltél mit írtál alá ...
javaslom szedd össze valahonnan a szerződést, akkor többet tudsz majd
Hitelszövetkezeti csalás:
Hileszövetkezeti kiegészítő hitelként adtam fedezetet 1,5 mFt értékben 4 évvel ezelött. A Hitelszövetkezet viszont az egész hitelt rám terhelte anélkül,hogy értesített volna előzetesen a bútoromat elárvereztette. Közben kiderítettem, hogy a szerződés aláírója nem tagja a hitelt felvevő cégnek, a fedezet hamis. A Hitelszövetkezet másik hitel fordítására fordította a hitel összeget. Két szerződést párosított össze, melyek aláírói sem azonosak, az én 2 lapos szerződésemben még összeg sem szerepel! A hitelfelvevő ellen lefolyt a rendőrségi vizsgálat, de azt kérdezném a Hitelszövetkezet ellen, hogyan lehet fellépnem, mivel jogi személy, így hiába jelentettem fel. A teljes szerződés kiadását következetesen megtagadja, annak ellenére, hogy az alap szerződés megkötésénél elkövette azt a hibát, hogy a minimális ellenőrzést sem végezte el az iratoknál.
Két kérdésem lenne: 1./milyen címen tudnék fellépni a Hitelszövetkezet ellen. 2./Hogyan tudnám érvényteleníteni a szeződéses összeg nélküli szerződést?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02