„és?”
Móricka-szindróma. El se tudja képzelni, hogy valaminek ne legyen köze az ő mániájához.
Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)
"Az érvénytelen kölcsönszerződésre a felperes jogot nem alapíthat, ezért a bíróság a felperes keresetét elutasítja."
Nem is arra alapozza, hanem az az alpján fennálló elszámolási viszonyra.(van hogy az embernek illene belátni, hogy valamihez nem ért) A Kemenes cikk meg egy 2002-es de lege ferenda javaslat(ezért is a polgári jogi kodifikációban jelent meg), ezt ő is jelzi és még te sem tudod annyira elferdíteni hogy igazad legyen (Olyan vélemény is kezd megfogalmazódni... ez a vélemény azóta sem lett mainstream, ráadásuk kijött a témában egy Pk és 2 Pk vélemény ami ennek ellentmond).
„Ismeritek a patkányok és a süllyedő hajó történetét :-)”
Valóban süllyedő hajó esete, hogy ha nem mondanak fel, akkor elesnek cca. 20 milla végkielégítéstől, ami így jár nekik, ha az ősszel összeolvad a PSZÁF és az MNB, akkor pedig már nem.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
akkor most már értem, miért öntött ki a Duna
KBS:
Ezt írd meg Kemenesnek, és csak választ találtam a problémátokra.....nem tehetek róla, hogy nektek nem tetszik :-)
Lehet, hogy Móricka szindróma, de én legalább következetesen egyet fújok....
Te viszont egy éve még azt tartottad, hogy nem égetnéd magad ilyen hülyeséggel a bíróság előtt,mint az árfolyamrés....
Tegnapi posztodban pedig már ezt írod:
Helyes álláspont az árfolyamrés költségjellegét illetően (ez az egyetlen épkézláb és valóban jelentős hatású érv az adósi oldalon)
Mi ez a "pálfordulás"?
Ez nem jog, hanem egyszerű szövegértés, hogy lásd, ez nem volt válasz.
Sherlock:
OK én elhiszem, hogy az van amit írtál.
A bíró ennek ellenére saját maga dönthet úgy, hogy mégis úgy jár el, ahogy a cikkben le van írva?
Dönthet úgy - de akkor hibázik.
Csak az ökör következetes. Amúgy én már nem emlékszem, hogy mit mondtam egy éve az árfolyamrésről. Szerintem semmit. (Megjegyzem, ez is csak azért épkézláb hivatkozás, mert a kodifikátor nagy igyekezében alaposan átesett a ló másik oldalára. A fene tudja, hogy szándékosan csinálta-e; hajlok rá, hogy azt gondoljam, nem.)
Akkor ezt megbeszéltük :-)
Holnap majd elválik merre tovább....10-kor kezdődik a buli.....
A Kúria közzétette, hogy kik mehetnek be az " ÁRRÉS" tárgyalásra. 29 újságíró, 22 hallgatóság.
http://www.lb.hu/…ara-kituzott
Nem értem, hogy miért mehet be több riporter, mint "civil kontrol".
Elég lett volna, ha egy kameraállásból felveszik az egészet, amit később bárki közzétehet. Vagy a tárgyalást követően a bírák sajtótájékoztatót tartanak?
„Elég lett volna, ha egy kameraállásból felveszik az egészet”
ott fognak tülekedni, kié a jobb kameraállás, ki szólíthat meg kit elsőnek, szerintem az 1, 2 és x verziókra más a cikk is előre elkészült, ki jelenteti meg elsőnek
Példányszám, nézetteség, mi más számít?
Apropo, nem válaszoltatok, mi a fogadás tétje?
De legalább sokféle civil van bent, ügyvédek, ombudsmanok, káslerek, joghallgatók.
nincs nagyobb terem?
A Kúria nem sportcsarnok.
jólvanna, nem jártam még ott
Ha minden jól megy rövidesen elmondhatod, hogy jártál már ott. ;)
néha van úgy, hogy nem tudlak követni, ezt hogy érted? Mit keresnék én ott?
Valóságshow indul, lehet majd követni az ottani dolgokat :P
„néha van úgy, hogy nem tudlak követni, ezt hogy érted? ”
Semmi gond, nem vagy vele egyedül. :)
Ígéret van rá, hogy a Kúria visszakapja az eredeti épületét. Az pedig a mai Néprajzi Múzeum, ahol egész biztosan jártál már.
Tisztelt Fórum!
A Hitelintézeti törvény XXIX fejezet 200/a§ foglalkozik a dev.hitelek egy fajtájának törlesztési árfolyamának meghatározásával.
A kérdésem: ha a hitelszerződésemben nem szerepel, hogy "LAKÁSCÉLU" de egyértelmü, hogy ingatlanvásárlásra lett felvéve, akkor a fenti szabály nem alkalmaztató az árfolyamrögzítés előtti állapotra? Jelenleg árfolyamrögzitést
érvényes a szerződésemre.
Köszönettel:
PItee ítélethozatal elhalasztva július 04-re a díszterembe...
Annak van valami alapja, hogy autóhitelnél az autó törzskönyvét 5 év után vissza kell adnia a banknak...ezt most hallottam
Ez az autó törzskönyv 5 év utáni visszaadási kötelezettség engem is érdekelne, melyik jogszabály írja elő.
Tician:
374. § (1) Az eladott dolog visszavásárlásának jogát az adásvételi szerződéssel egyidejűleg írásba kell foglalni. A visszavásárlás az eladónak a vevőhöz intézett nyilatkozatával jön létre.
(2) A visszavásárlási jogot legfeljebb öt évre lehet kikötni; az ezzel ellentétes megállapodás semmis.
"PITEE ítélethozatal elhalasztva július 04-re a díszterembe..."
Ennek mi értelme volt? :-)
ajánlott a 4. perctől meghallgatni az OTP képviselőjét....ezek ám az érvek :-)
Az, hogy a Pp.218.§ (1) bekezdése alapján ítéletet fog hozni. ( csak ítélet esetén halaszthatja el a kihirdetést legfeljebb 15 napra)
Új eljárásra utasítás tehát bizonyosan nem lesz.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02