És ha megígérném, hogy nem fogok rajta röhögni miközben olvasom?
Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)
De nekem a te tizesed nem érné meg, hogy összehozzak valamit. Nem találkozik a kereslet a kínálattal.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sherlock, ez esetben én kérek elnézést :-)
Nekem 10-et megérne, hogy lássam mit hozol össze :-)
Ha nem lennék tisztában, akkor 5 ezerért írnám, úgy etikus.
KBS:
"Ugyan már, Lehmann is megírta, nem? És vele semmi bajod."
Úgy tudom ő ingyen írta amit írt :-)
"Shelockkal egyébként jóba kötöttél bele. Ezerszer jobban érti az egészet, mint te."
Akkor meg kell követnem......sajnos én csak az alapján tudtam minősíteni, amit itt leművelt... :-)
Ugyan már, Lehmann is megírta, nem? És vele semmi bajod.
Shelockkal egyébként jóba kötöttél bele. Ezerszer jobban érti az egészet, mint te.
Sherlock:
"én 10 000 Ft-ért megírom a keresetleveled, tuti győzelem, 100%-ra garantálom. Akkor cimbi vagyok, ugye?"
Ahhoz, hogy megírd, nem kellene először tisztában lenni a dolgokkal Sherlock :-))))))
Szerintem te még az árfolyamrés és az árfolyamváltozás fogalmát is összekevernéd...... :-)))))
dikri:
Nagyon egyszerű a dolog....
A banknak meg kell adnia a THM-ben szereplő összes költség százalékos összegét (ezzel nem lehet gondja).....ha az megegyezik a megadott THM-mel, akkor nem kell pluszban feltüntetni az "árfolyamrést", tényleg egy számítási metódus, ha a megadott költségek nem adják ki a THM-et, lesz néhány tized százalékos differencia, akkor probléma van, mert mégis csak hiányozni fog az árfolyamrés %-os értéke....
Ezt ezután könnyen vissza is lehet ellenőrizni, mégpedig úgy, hogy azonos (eladási vagy vételi) árfolyamot használunk a képletben a tőke és a törlesztőrészletnél.
Ha ebben az esetben , már stimmelni fog a THM értéke, akkor bizony az "árfolyamrés"-ből adódik az a fránya eltérés :-)
KBS:
"Nyilván az segít, aki rábeszéli az adóst egy olyan perre, amelyben 600 ezret kell fizetnie a pervesztés miatt. Az pedig nyilván árt, aki inkább lebeszélné az adóst egy előre láthatóan vesztes perről."
Már rég nem erről szól a dolog...az adósok nagy rész azért perel,mert nem tud fizetni....vagyis a végrehajtó biztos elviszi a lakást, ha nem lép.....600.000 ide vagy oda már nem oszt,nem szoroz, mikor egy 5 milliós hitelre 9 milliót követel a bank jelenleg (árfolyamváltozás, stb)....
Ellenben ha nyer, esélye van arra , hogy a tartozása a felvett tőke alá csökken (Nincs árfolyam változás, csak a kapott forint tőke)....
Tudom ezt nehéz felfogni...
Dr.Attika:
"Regisztráltam hajnalban a július 4-i kúriai határozathozatalra. Elfogadták, úgyhogy élőben hallgatom végig. Megosztom tapasztalataimat."
Mi hétfőn regisztráltunk....legalább összevethetjük, mit hall egy jogász és mit egy civil :-)
KBS, Sherlock, ti nem jöttök? :-)
"Amennyiben az árfolyamrés külön költségelemként is megjelenne
a THM számításakor, tulajdonképpen megtévesztené a fogyasztót, duplán értékelődne és egy
valótlan tartalmú eredményre vezetne. Mindezek értelmében az árfolyamrés költségként történő,
szerződésben való feltüntetésének a hiánya nem jogszabályellenes.”
Az egész irás nagyon cuki, a 80IQ alatti embereket tuti meg is lehet vele etetni :)
A kiemelt részből tehát az következik, hagy a kamat, kezelési költség, stb, mivel azon kivűl, hogy a THM-be beleszámolták, külön is feltüntették. Megtévesztő :D
duplán értékelődött és egy
valótlan tartalmú eredményre vezetett :D
Gratulálok a szagértő úrnak. A szagot biztos érzi :)
Sherlock!!!
Köszi de nem kérek belőle,én saját magamat megtudom védeni sőt letudom védeni,rajtam már soha senki nem kereskedik ebben az országban.
Hány ügyfelével volt őszinte?....és hány embernek segített úgy,hogy nem a pénztárcáját nézte?....hánynak mondta meg őszintén veszett fejsze...
Nyilván az segít, aki rábeszéli az adóst egy olyan perre, amelyben 600 ezret kell fizetnie a pervesztés miatt. Az pedig nyilván árt, aki inkább lebeszélné az adóst egy előre láthatóan vesztes perről.
ártatlan,
én 10 000 Ft-ért megírom a keresetleveled, tuti győzelem, 100%-ra garantálom. Akkor cimbi vagyok, ugye?
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor ügyvéd úr!!!!
Maga olyan segítő kész,hogy az adóst tálcán kínálja a behajtóknak.Mért az az érzésem,hogy magának nincs tükre és sosem néz bele pedig ott az igazság!!!!!!
Ha másnak nem tudok segíteni nem is ártok neki tisztelt ügyvéd úr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ha gondolja veszek egy tükröt magának ha nem fél a saját képétől.
„A világ legnagyobb és látszólag legmegoldhatatlanabb konfliktusai mind egy szálig a következő tételekből indulnak ki: "Hülye vagy!" "Te vagy a hülye!" "Nem, te vagy a hülye!" A megoldás (...) legtöbbször úgy születik meg, hogy fognak egy üveg pálinkát, együtt megisszák, és előre tekintenek a jövőbe.”
(Jonas Jonasson)
Van itt egy butykos, 52 fokos. Egészségedre!
Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)
A becsületesség a legjobb megoldás, hacsak nem vagy szélhámos.
Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)
„azzal legalább nem ártok,”
Ebben ne legyél olyan biztos.
Legyünk türelemmel. Július negyedikén mindezen kérdésekre választ ad a Kúria.
Az ÁRFOLYAMRÉS pontos definíciója Kovács Levente az alábbiakban felemlített tanulmányából. Hallgasd.
„"
Az árfolyamrés egy meghatározott időpontban alkalmazott eladási és vételi árfolyam különbözete,
ami a devizaváltásra naponta (illetve naponta többször) megállapított kondíciós listából az ügyfelek
által is folyamatosan nyomon követhető. Nincs és nem is volt olyan jogszabályi előírás, amely szerint
az árfolyamrést külön, tételesen fel kellene tüntetni. Az árfolyamrés – mint ahogyan azt jogerős
bírósági ítéletek és a Legfőbb Ügyész szakmai véleménye is alátámasztják – nem költség, hanem a
kölcsönnyújtás konstrukciójából következő számítási mód, amit a teljes hiteldíj-mutató tükröz. A
THM rendelet a devizahitelek esetében egy átváltási kulcs alkalmazását írja elő, ami természete
szerint sem minősülhet költségnek. Amennyiben az árfolyamrés külön költségelemként is megjelenne
a THM számításakor, tulajdonképpen megtévesztené a fogyasztót, duplán értékelődne és egy
valótlan tartalmú eredményre vezetne. Mindezek értelmében az árfolyamrés költségként történő,
szerződésben való feltüntetésének a hiánya nem jogszabályellenes.”"
Az árfolyamrés NEM KÖLTSÉG, hanem egy olyan SZÁMÍTÁSI MÓD amiért fizetned kell. Miért kell egy számítási módért fizetnem? Meg ebben ÁLLAPODTUNK MEG hapsikám!
Uzsora? Ugyan már. Hogy kerülhetne itt szóba az uzsora? Benne van a MEGÁLLAPODÁSBAN? Nincs. Hát akkor miről beszélünk? (Undorító.)
„Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.”
(Mentségemre legyen mondva: Ha már segíteni nem tudok, azzal legalább nem ártok, ha további tanulmányozásra érdemes anyagot ajánlok szíves figyelmedbe.)
A Bankszövetség szakmai érvei július 4-e előtt.
http://www.bankszovetseg.hu/?…
„
2013. június 10., hétfő 13:11
Szakmai érvek a devizahitelezéssel kapcsolatos főbb tévhitekkel kapcsolatban.
Idézet a Hitelintézeti Szemle 2013/3. számából, „Kovács Levente: A devizahitelek háttere” című cikke alapján
”
Részletek (Csak a bekezdések címeit fogom beidézni)
„
1. A deviza alapú hitel sohasem látott devizát (Volt-e deviza forrásként a deviza
alapú hitel mögött?)”
2. „A bankok az árfolyamkockázatot ügyfeleikre hárították, és nem tájékoztattak az
árfolyamkockázat valóságos mértékéről”
3. „A devizaárfolyam romlásából a bankok nyereségre tesznek szert”
4. „Az árfolyamrés (eladási és vételi árfolyam) alkalmazása tisztességtelen, illetve az
árfolyamrés feltüntetésének a hiánya miatt semmis a deviza alapú hitelszerződés
5. A semmisség megállapítása és annak következményei
”
Egy mondat a összegzésből a szerző, Kovács Levente
tollából:
„
A devizakölcsön szerződések több bírósági ítélet szerint is megfeleltek a szerződéskötéskor hatályos
jogszabályi előírásoknak, nem minősülnek hibás terméknek. A kölcsönök visszafizetésének
nehézségei nem jogi problémákra vezethetők vissza, hanem a válság miatt bekövetkezett társadalmi gazdasági változásokra. A kétségtelenül fennálló problémák kezelésére ezért nem jogi, hanem
piackonform társadalmi-gazdasági megoldásokat kell találni. A piaci folyamatokba történő külső,
mesterséges beavatkozás nem szándékolt, súlyos társadalmi-gazdasági következményekkel járhat.”
Mi a tanulmány diagnózisa és az abból eredő verdikt?
A kétségtelenül fennálló problémák kezelésére ezért nem jogi, hanem piackonform társadalmi-gazdasági megoldásokat kell találni.
Vajon mire gondol a szerző? Milyen "piackonform társadalmi-gazdasági megoldásokat" KELL TALÁLNI?
Mennyiben TÁRSADALMI?
Milyen tekintetben GAZDASÁGI?
Egyáltalán MIK lennének EZEK?
És KINEK, (talán KIKNEK) KELL (kellene)a megoldásokat
megtalálnia?
Kovács úr nagyon szemérmes... Nem ajánl semmit.
Itt találod a teljes "tanulmányt"...
http://www.bankszovetseg.hu/…20130604.pdf
K Ú R I A (http://www.lb.hu)
Címlap > Ítélethirdetés a Kúria Gfv.VII. 30078/2013 számú ügyében
Ítélethirdetés a Kúria Gfv.VII. 30078/2013 számú ügyében
Dátum:
2013. július 1.
A Kúria Gfv. VII. 30078/2013 számú ügyében az ítélet kihirdetésére 2013. július 4-én, 14.00 órakor kerül sor a Kúria Dísztermében.
A részvétel – a Legfelsőbb Bíróság elnökének 8/2010. számú utasítása értelmében - regisztrációhoz kötött!
Kérjük, hogy részvételi szándékát a regisztracio@kuria.birosag.hu e-mail címen 2013. július 3-án, 12.00 óráig jelezni szíveskedjék.
A regisztrációkat érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének (a sajtó képviselőin kívül 100 fő) figyelembe vételével tudjuk elfogadni.
Amikor a létszám betelt, arról a honlapra tájékoztatót teszünk fel.
Budapest, 2013. július 1.
A Kúria Sajtótitkársága
Nagy érdeklődéssel várom az élménybeszámolódat
Dr. Attika.
Megbüntették a lombardot, casco devizában való elszámolása miatt, stb. A PSZÁF büntette meg őket egy 2011-es módosítás alapján, akkor ez most hogy van, ott megint a módosítás számított...nem tudják ezek, hogy mit csinálnak!!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02