körülnéztem a bankok terén, és megállapítást nyert, hogy én bankom a normálisabbak közé tartozik, ugyhogy csak rosszabbul járhatnék.
De az is biztos, hogy sokkal nehezebb hitelhez jutni és rosszabb feltételekkel
körülnéztem a bankok terén, és megállapítást nyert, hogy én bankom a normálisabbak közé tartozik, ugyhogy csak rosszabbul járhatnék.
De az is biztos, hogy sokkal nehezebb hitelhez jutni és rosszabb feltételekkel
wers:
Mi történt veled?
"A pénzt, amit most már szerződés nélkül folyosított a bank, vissza kell adni."
Már szerinted is a "folyósított összeget" kell visszadnod?
Neked mit folyósított a bank?
Azt hittem ezt az egyösszegű kifizetést már átrágtuk....
Legjobb tudpomásom szerint a bíróság döntésével nem lehetetlenítheti el az adóst, ha részletfizetési lehetőséget kér....
Wers
Tényleg szöszi vagy :) (nehogy bántásnak vedd, imádom a szőkéket, csak Te írtad korábban :))
Te most fizetsz a banknak X forintot havonta. Na ezt teszed félre amig a biróság eldönti ki tartozik kinek és mennyivel.
A normálisabb bank pedig relatív. Szerinted mivel jársz jobban? Nekem feleződik a tartozásom durván, a felére fizetni 10-12%-ot, vagy vagy a duplájára 8-at szerintem nem mindegy. Pláne ha részben vagy teljesen elő akarsz törleszteni...
Én ma hajlandó lennék peren kívül 10%-os forint hitellel kiváltani az eredeti HUF mínusz amit befizettem egyenlegét. Es mindezt csak azért, hogy ne kelljen évekig pereskedni, hanem zárjuk le ezt a helyzetet.
Minden devizacsalásban érintett, és nem érintett MAGYAR Honfitársamat felszólítom, hogy CSATLAKOZZON!
Aki érdemben is tenni akar, annak itt az alkalom, hogy bizonyítson!
MEGA GYÜLEKEZŐ - VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI!
Link : http://kaslerarpad.hu/?…
Felhívás Minden Magyarhoz!
Az ígérgetések ideje lejárt!
Teljes mértékben beigazolódott, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és a politikusok ideje lejárt, ők nem a Magyar Nemzetet képviselik!
Gyermekeink éheznek, a Magyarok teljes mértékben eladósodtak a külföldi bankoknak, akik családokat tesznek utcára a végrehajtók segítségével.
A nemzeti vagyon semmivé vált, a munkahelyek megszűntek, vállalkozásokat, mezőgazdaságot és az ipart tönkretették. Egészségügyet és az oktatási rendszert reformjaikkal tönkretették, az időseket, a hátrányos helyzetű embereket ellehetetlenítették.
Teljes létbizonytalanságban élünk, halottainknak már a végtisztességet sem tudjuk megadni.
A Nemzetnek elege van a jelenlegi rendszerből és a politikusokból!
A fentiekkel részben vagy egészben egyetértő Magyarokat hívjuk, ahhoz a civilek által szervezett rendszerváltó összefogáshoz, melynek követelései a következők:
1. Biztos MEGÉLHETÉST, létbiztonságot követelünk minden Magyarnak!
2. Teljes RENDSZERVÁLTÁST, az eredeti történelmi alkotmány visszaállítását követeljük!
3. Nemzetünk érdekében, a kilakoltatások, az árverések azonnali leállítását, a végrehajtók felelősségre vonását követeljük!
4. FÜGGETLEN Nemzeti Bank működtetését, valamint a külföldi bankok száműzését követeljük!
5. Valós ELSZÁMOLTATÁST követelünk, az elmúlt évek bűneiért, a nemzeti vagyon kiárusításáért!
Addig maradunk, amíg követeléseinket be nem váltjuk, a szenvedésnek, éhezésnek véget kell vetni!
Aki a felhívással egyetért, az 2013. február 28-án, 07:00 órai kezdettel bejelentett, a fővárosban és az egész országra kiterjesztett demonstrációnkat támogassa jelenlétével, egyetértő részvételével.
Független Magyarok
(se nem jobb, se nem bal, egyszerűen MAGYAR)
„Mr.Chapel
Délelőtt módosult az állás. Dantesz Péter : AXA 3:1 :-D
Majd Kábées kikeresi azt amiben ők nyertek
”
Kifogja emiatt egy percig se félj, mert KBS igenis tud olvasni, ergó nem diszlexiás, pusztán a helyes szövegértelmezési készséggel akadnak problémák.
Hidd el végig olvasta már ezt az ítéletet is, törpöl rajta 1-2 napig, aztán jobb híján előrukkol azzal, hogy Dr Kiss Szilvia is a TV-ben kíván majd szerepelni ezzel az ítélettel..
ERGÓ
Valamelyik TV csatornán, már lassan indulhat egy kvíz jellegű műsor, ahol kerestetnek a legnépszerűbb BÍRÓK
Gyűlik a névsor!!!:):)
Úgyhogy a Bírók most már egyre FRAPPÁNSABB ítéleteket hoznak, hogy előkelő helyen végezhessenek majd a NÉPSZERŰSÉGI listán
"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)
Dr.Attika # e-mail 2013.02.28. 12:31
„A cegjegyzek.hu
Rá kell keresni az adott cégre. Ott virít a képviseletre jogosultaknál, hogy "önálló" vagy "együttes" a cégjegyzési joguk.”
Nem talált adatot az általad megadott Céginfó, mert az ELLA már nem létezik, törölték a nevet…AXA Fióktelep van, de abból nem derül ki, hogy amikor még ELLA volt kb 5 évvel ezelőtt, kik voltak a képviseletre jogosultak..
Ilyenkor hol lehet utána nézni ki volt az "illetékes elvtárs" anno 2007 ben például??
"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)
Keressél cg. vagy adószám alapján.
Dr.Attika # e-mail 2013.03.01. 15:46
Keressél cg. vagy adószám alapján.
Megtettem, de
„cégnyilvántartásban
01-10-045097 cégjegyzékszámon nincs nyilvántartott adat. ”
• ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Részvénytársaság (Elnevezés törölve)
1138 Budapest, Váci út 135-139. D-C. ép. torony. em.
Adószám: 13298962-2-44.
Az AXA mint jogutód, fióktelepként müködik...De az ELLÁS cégkivonatok már nem elérhetőek..
Hogyan tovább???
CSak a kifolyósított összeget kell visszaadni?
SZerintem ahhoz nem járul hozzá a bíróság. Szerintem a Ptk 301 szerinti kamatot kell fizetni, a Pitee ítélet végén is ez van útmutatásként...
Az egy másik dolog, hogy kizárólag a pügyi intézmény hibájából semmis a szerződés, így szerintem sem érdemel egy petákot sem kamatként, de nem hinném , hogy a bíróságok ebbe belemennének
Vélemény?
Építőipari cég jogi előadójától jön a komment a vállalkozási szerződésre, hogy „lehetne inkább választottbíróság, mondjuk a Kúria.” Ez már megüti azt a szintet.
Rózsa, idéztél már Arisztotelészt; ő nem azt mondta, hogy a jog értelemmentes szenvedély.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Én bukott ügybe nem ölök energiát; még akkor sem tenném ha értenéd mi folyik körülötted, nem hogy így.
Az árfolyamrés nem költség, azt a teljes hiteldíjnak (THM) nem kell tartalmaznia – mondta ki jogerősen a Szolnoki Törvényszék. Az ítélet egy házaspárnak az OTP elleni perben benyújtott fellebbezésére született. Ugyanerről homlokegyenest eltérő másodfokú döntések is akadnak. Lenne tehát miben rendet tennie a Kúriának.
Az a bíró, aki ezt a döntést hozta, az h.lye!!
Akkor mi a költség?Megmondanám neki, hogy ne fizesse az árfolyamrést, hiszen az nem költség...megnézzük mi lesz...egyébként a cikkben árfolyamváltozást írnak, az nem ugyanaz mint az árfolyamrés...
Ha nem tudja értelmezni a kettő közötti különbséget, akkor pláne h.lye!!
Az árfolyamrést nem megbecsülni kell, azt a szerződéskötéskor nagyon jól ismerte a bank...a bank határozta meg!!
" Az árfolyamváltozás pedig – mint rögzítették – nem költség, hanem az ellenszolgáltatás összegszerűségét meghatározó tényező, szerződésben külön tételként való meghatározására nincs jogszabályi kötelezettség."
gyenge duma...ennek matematikai alapképzés kéne, nem bírósági döntéshozás
Már nem egyszer jogerősen kimondták, hogy semmiféle ellenszolgáltatás nincsen..egy darab forint nem váltanak frankra, vagy euróra, ...milyen ellenszolgáltatás?
"Az árfolyamrés nem költség!
Btk 373§ 1.,2.bek.
Bűnszövetségben elkövetett csalás.A bankok által bűnszövetségben elkövetett a jóhiszemű hitelezőknek,MAGYAR NÉPGAZDASÁGNAK jelentős kárt okozó CSALÁS!
JOGÁLLAMBAN élünk a MAGYARORSZÁGON!
HARCOLUNK A JOGAINKÉRT!
"a jogegységi döntés betartása a bíróságok számára kötelező"
hát akkor?villogni akart Szolnok??
A bírók meg ellenünk harcolnak...és buták, mint a föld
Az árfolyamrés a bankok számára olyan tiszta bevételi forrás lett az által,hogy nincs költség vonzata,
adót sem fizettek utána.Így a MAGYAR ÁLLAMOT is meglopták.
Ebből kifolyólag nyilvánvaló idegen bankok leányvállalatai adócsalók a mi országunkban .
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK??????????????????????????????????
Viszont!
Az osztrák Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a svajci frankban eladósodott osztrákokkal szemben a bankok a nem megfelelő tájékoztatás jogcímén - akkor is, ha a tájékoztatást esetleg hitelközvetítők adták volna, - (fogyasztóvédelmi hivatkozással) kártérítésre kötelesek!
Péter! Pedig az osztrákoknál a banki szerződésekben nincs hiba.
Az árfolyam rést sem merték ott alkalmazni,
mégis kártérítésre ítélik a bankokat.Hogy lehet ekkora külömbség Európán belül? Hol a jogharmonizáció?
JOGÁLLAMBAN élünk!
És tegyük hozzá!
Tudtommal ahogy hallottam, Osztrákban 2-4 oldal a hitelszerződés (Itt min 8-10, és minden kockázat és a felelősség az Adósé), + tudtommal Eu-ban az egyoldalú szerződés módosítást nem is ismerik.
Én meg azt hallottam, hogy külföldiában adnak ajándék redbullt minden szerződéskötéshez. Biztos jó hely lehet.
Sőt a rendszeresen késve fizető ügyfélnek, ha egyszer pontosan fizet adnak a bank logójával ellátott bicskát.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02