Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Sherlock # 2013.08.10. 18:28

Tician, te valami kamatmentes hitelre írtál alá?

Ycal # 2013.08.10. 16:50

Tician:

Annyira nem jeleskednek a bankok másodfokon sem.....ezért merészeltem rákérdezni, hogy biztos vagy-e, hogy fellebbeznek vagy belátják, hogy csak a mínuszt termelik a perköltségekkel.....

Szilvia0801 # 2013.08.10. 14:12

Tician köszönöm az információt.

Tician # 2013.08.10. 08:03

Való igaz:):)sajnos ha bank áll bukóra, akkor tuti lesz másodfok..

Nem volt benne kamat (ügyleti), nincs benne meghatározva, rögzítve, hogy mennyi a kamatfelár a referencia kamatra, vagyis alapból nem is lehetne kamatfelár, mivel ilyenről szó nincs a szerződésben, ezért is mertem aláírni. Ezután kiderült, hogy 15%-ot rápakolnak a 0-2%-os CHF alapra...ja igen, csak ezt elfelejtették említeni. Árfolyamrés, és egyéb díjak, amik csak úgy előkerültek. A Kúria kiküszöbölési akciójától kicsit megijedtem, de azt nem hiszem, hogy ennyi hiányosságot ki lehet egészíteni. Ha ezek a költségek mind benne vannak a szerződésben, akkor nyilván nem írom alá, kb. 25%-kal tolta volna feljebb a THM-met, azaz a THM is átverés benne. Nem hiszem, hogy ebben az esetben az árfolyamrés kiegészíthető, mivel nálam a THM-ben sem tüntették fel, csak úgy beszedték...na most amelyik bíróság ennyi hiányt kiegészít, az nem bíróság....

Szilvia0801 # 2013.08.09. 12:28

Honnan veszed, hogy egyáltalán lesz másodfok vagy fellebbezés? :-)

Mivel azt írta, hogy elsőfokon érvénytelen a szerződése gondolom a Bank fellebbez, hogy ne kelljen fizetni.

Tician!

Mesélnél erről kicsit részletesebben? Érdekelne mi nem szerepelt a szerződésedben. Illetve miért nyilvánították érvénytelennek.
Előre is köszi.

Ycal # 2013.08.09. 11:40

Tician:

Honnan veszed, hogy egyáltalán lesz másodfok vagy fellebbezés? :-)

Tician # 2013.08.09. 09:40

Nem véletlen, elsőfokon szerencsére érvénytelen a szerződésem, erre várom a fellebbezést

Szilvia0801 # 2013.08.09. 08:31

Tician!

Ítélkezési szünet van augusztus 20-ig. Utána majd csak történni valami. Remélhetőleg...
Véletlenszerű a devizások topicba való írásod vagy akaratlagos?

Tician # 2013.08.09. 08:25

itt is nyári szünet van?!:)

Tician # 2013.08.08. 16:16

A bíróságokon is van valami nyári szünet, amikor semmit nem csinálnak?

Várom a fellebbezést az elsőfok ellen, de nem jön..

Szegednapfény # 2013.08.07. 19:42

igazi banki csemege: szabad felhasználású hitel szerződés nevet adtak egy kisebb lakásból nagyobb lakásba költözőnek - bankhoz leigazolt adásvételi szerződés alapján...

Szilvia0801 # 2013.08.04. 13:21

Újabb kérdés merült fel bennem a hitelemmel kapcsolatban.
Érvényes-e az a devizaalapú de forint törlesztésű szerződés amelyben a szerződéskötéskor nem tüntetik fel az az napi devizavételi árfolyamot?

eperjesi # 2013.08.03. 19:13

Érdekes dolgot találtam a deviza hitelekkel kapcsolatosan!

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 09:17

Sherlock Sherlock !

speciel én őt (Allora Gondola !)idéztem, az írásod elemeztem vagy nem is olvastam. A fene tudja ebben a nagy kavalkádban !!

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 09:13

Szilvia0801 !

ok. igazad van ! csakhogy az a hozzászólás szólhatott mindenkinek.

Konkrét célzásnál eccerű : kijelől Ctrl + C, majd Ctrl + V
Na megyek főzni, addig elmélkedjetek a világ dolgain !

Sherlock # 2013.08.03. 09:09

Ha korrektek lennének, akkor nem veszteségről beszélnének hanem szerényebb nyereségről.

Erről beszéltem; veszteségük van, nem szerényebb nyereségük. Nem hiszem hogy korrektek lennének ha ezzel kapcsolatban hazudnának.

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 09:06

Sherlock Sherlock !

ki állította, hogy nem bonyolultabb. Persze , hogy az !
Azért neked nem tűnt fel, hogy amikor becsődöltek az amerikai bankok(egyrészük ) némelyiket kisegíttetek közpénzből és mit tettek erre a bankárok , hát magukat jutalmazták, bőségesen.
Más ellenvetés ?

Szilvia0801 # 2013.08.03. 09:03

Zöldövezeti11!

Írtam ilyesmit,hogy kizárólag ügyvédek tanyáznak itt? Mert én nem tudok róla.
Reagáltam Sherlock "joghallgató" és KBS ügyvédúr hozzászólásaira. Akinek inge volt az magára is vette...

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 09:00

Erre gondoljatok amikor siró bankvezetőkről hallotok.

Ha korrektek lennének, akkor nem veszteségről beszélnének hanem szerényebb nyereségről.
tény hogy az egyes üzleteknél lehet veszteség, de összeségében nem.
Mint ahogy énsem csupán egy zsák krumlit termeltem, hanem sokat, azokat vittem a piacra, volt egy zsák amit megfújtak egy másiknál nem fizetett a vevő az ismert okok miatt, de a java csak elkelt a tisztes nyereséggel. nem lett annyi a bevételem /nyereségem mint reméltem, nem annyi mintha simán ment volna minden. Így vannak a bankok is. Vannak nyereséges, kevésbé nyereséges és veszteséges üzleteik.
Ennyi !

Sherlock # 2013.08.03. 08:58

Azért a bankjog ettől bonyolultabb.

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 08:50

Allora Gondola !

Mekkorák is lehetnének a "banki veszteségek?”"
hát jó kérdés ez a veszteség téma.
Mert ugyi van egy zsák krumplim. Ehhez valahogy hozzájutottam pl. megtermeltem. Ennek voltak költségei.
Vetőmag, művelés, betakarítás stb. legyen annak a zsák krumplinak az előállítási költsége 1000 ft.
Majd szól a szomszéd hogy jó ára van annak a krumplinak, adnának azért akár 1700 ft- ot is. Útközben leesik a kocsiról/ ellopják stb. Akkor most mennyi is a veszteségem ? 1000 ft ? 1700 ft ?
Vagy eladom, de a vevő mondja ,hogy csak holnap fizetne, közben az asszony elköltötte a pénzt másra a krumplit is megették közben a malacok. Tehát nemkapom meg a pénzem. Nos akkor mennyi a veszteségem 1000 vagy 1700 ft ?
Így vannak a bankok is . Gondolták milyen jó üzlet lesz nekiük ez a devízás móka, de közbejött egy és más. Ugye itt is a veszteség azért nem azonos a remélt haszonnal.
Természetesen veszteségük lesz nekik is, de azért nem annyi, mintha bejött volna a nagy kaszálás !!

Zöldövezeti11 # 2013.08.03. 08:36

Szilvia0801 !

Nos kedves ügyvéd urak!
miért gondolod hogy itt csak ügyvédek tanyáznak ?
Egyébként is a joghoz értő/jogvégzett embereknek csak kis hányada ügyvéd.
Jogi diploma után lehet az ember vállalati /társasági jogász, lehet bíró, lehet ügyész, lehet az államapparátusban különféle polcokon elhelyezkedő köztisztviselő, lehet politikus, lehet ítélet végre hajtó meg sok minden más.
lehet rendőr tisztviselő/rendőrtiszt.

Allora Gondola # 2013.08.03. 07:43

"rohoskab"

Allora...

Dr. B. Krisztina ügyvédnő, hát az nem én vagyok... Az üzenetedhez keresd BOXOST itt alább..., hátha ő elvezethet hozzá.
Meglehet, hogy az ügyvédi szaknévsorban is megleled a Hölgyet. Sok sikert a peredhez!

Allora

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Szilvia0801 # 2013.08.02. 18:40

Őszinte megdöbbenést váltott ki belőlem egy másik topicban két ügyvéd egymásnak ellentmondó véleménye.
Helyesbítek: az egyik ügyvéd írt egy törvény, jogszabály mellékletet a másik kifejtette, hogy az már hatálytalan, más melléklet lépett a helyébe. ( Bilincset rendelhetek külföldről? topic)
S mivel napok óta fontolgatom,hogy pert kéne indítani jogtalan haszonszerzés és megtévesztés miatt így el sem tudom képzelni hol található olyan ügyvéd aki percre pontosan tudja az idevonatkozó törvényeket, jogszabályokat..stb.
Holott ha pert nyerne ugyan rajtam sokat nem keresne, viszont mivel precedens értékű perről lenne szó özönlenének a potenciális ügyfelek.

Nos kedves ügyvéd urak!
A labdát feldobtam valakinek el kéne kapnia...vagy el is lehet ugrani előle ha nem érzik magukat kellőképpen otthonosan a törvények illetve jogszabályok követésében.
Ki meri bevállalni?
Engem sürget az idő, szeptembertől már a bank szája íze szerint kell(ene) fizetnem.

Allora Gondola # 2013.08.02. 09:39

Az utolsó vélemények a nyári szabadságok előtt.

A devizahitelek kivezetéséről. Egyszer s mindenkorra sikerül-e rendezni a devizahitelesek ügyét? Mit is jelent pontosan a adósok számára a devizahitelek kivezetése és forintosítása? Mekkorák is lehetnének a "banki veszteségek?"

http://echotv.hu/…r-kep-2-resz

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)