Valószínű nem az a bíró ült ott, aki miatt elmaradt a tárgyalás.
És most beszámolok: Az ELMÜ postán megküldte a pénzt (kötbért) azért, mert későn válaszolt a panaszomra.
Valószínű nem az a bíró ült ott, aki miatt elmaradt a tárgyalás.
És most beszámolok: Az ELMÜ postán megküldte a pénzt (kötbért) azért, mert későn válaszolt a panaszomra.
Ma történt velem:
Mára volt kiírva a tárgyalás.- Tegnap a kitűzött tárgyalás előtt 18 órával küldtek egy faxot, hogy a tárgyalás elmarad.- Én ma bementem a bíróságra a tárgyalás időpontjában mert kíváncsi voltam mi ez az egész. Nézem az ajtófélfát és látom ki van írva a nevem a megadott időpontra. Nem értetem a dolgot, ha elmarad akkor miért nem írják ki. Ahogy ott sétálgatok tanakodom jön egy taláros manus kinyitja az ajtót és bemegy a tárgyalóterembe. Meglepetésemre kis idő múlva szolit, bemegyek. Arról tájékoztat, hogy a tárgyalás elmarad stb.. Ha van köztetek a bírósági eljárásban jártas, magyarázza meg, minden elmaradt tárgyaláson ott ül egy bíró?
Ha,ha,haaa
Most már csak arra vagyok kíváncsi, be is tartják-e az ígéretet és küldik a pénzt, vagy elfelejtődik:)
Kérd csak a kötbért, ha nekik kell a pénz, rögtön felszólítanak, hogy kikapcsolják az áramot. Nekem az előző tulaj tartozása miatt akarták kikapcsolni, ezt kifogásoltam meg, és kiderült, hogy a levél véletlenül jött nekem. Ezt kifogásoltam meg még októberben! Erre jött tegnap a kötbéres és bocsánat kéréses levél.
Ugyanez a helyzet nálam is, annyi különbséggel, hogy 2011. november végén kértem tőlük egy igazolást áramkimaradásról, de válaszolni már nem voltak hajlandóak.
Na, nem voltam rest, s a Garantált Szolgáltatások - fejezetben rögzített válaszadási határidő elmulasztása miatt 5.000,- Ft kötbért követeltem rajtuk, ez év január elején.
Miért ne?
(jelzem: a nyavalyás igazolás a biztosítónak kellett volna, 30 napon belül)
Most még arra leszek kíváncsi, hogy erre válaszolnak-e...
„5.000,- Ft kötbér kiutalásáról intézkedett, melyet postai utalvány formájában fogunk Önnek megküldeni.”
Azt írja, hogy Önnek fogják megküldeni nem? Akkor nem neked kell fizetni.
Ma én is kaptam egy ELMÜ-s levelet. Októberben megkifogásoltam valamit, amiért elnézést kértek, és a késedelmes válasz miatt ugyanezt írták, hogy 5.000.-Ft kötbér kiutalásáról intézkednek, melyet postai utalvány formájában fognak nekem megküldeni.
Hát hogy nem volt itt egy jogász, aki azt mondta volna, hogy a kötbér kiutalása azt jelenti, hogy az elmü küld pénzt...
:)
senki? help pls!
?
továbbá oodairják a levelük végére:
Ui: más az értesitési cim a rendszerükben és más a fogyasztási áremfelvételi cim, mivel az oszlop a túloldalról a másik községből jön át. Ez helyes. Levelezési cim mindig jó volt.
köszi a választ.
idő közben kiderült, hogy az elmű korábban jól írta és jók a címek a rendszerében. Így szerintem végképpen nem volt válaszadási kötelezettségem, mivel ezt írták:
"Kérjük, hogy jelezze felénk amennyiben a megadott adatok nem megfelelőek."
Jól gondolom?
(természetesen levél nem jött csak email váltás volt októberben)
Erre azt válaszolom, ha a te , illetve nagybátyád cime
helyesen szerepel a közigazgatásban és helyesen irtad te is, nincs igazuk
Rengeteg olyan felszólitás ment a semmibe amikor valaki bejelentette lakcimét vagy az eladott autóját az okmányirodában, de az nem jelentette tovább a "közihazgatásnak" BM nyilvántartásba vagy ha jól tudom, népességnyilvántartóba
Igy a követelés okafogyottá vált, nem a polgár a hibás
Ugyanez a helyzet ha az ELMŰ-nek rossz a nyilvántartása, nem a te hibád
Irj eg ykifogásolólevelet, demmi esetre se tedd azt hogy nem válaszolsz
A 30 napos válaszolási határidő csk a közigazgatásra vonatkozik ha jól tudom, a polgárra az ami a felszólitó levélben szerepel, legtöbb esetben 8-15 nap
Ha levelet nem kaptál kennyék a hajukra
Ha gond van menjenek ők a biróságra
elmü kötbérrel csak engem találtak meg?
valaki?
Sziasztok!
Nagybátyám nevében írtam az elmünek egy emailt miszerint átalánymódosítást kérek helyette (nem lakik senki a házban) de az ő adatait adtam meg és ugy irtam alá (leszázalékolt beteg és nem ért ezekhez a dolgokhoz).
Visszairták hogy rendben, azóta is rendben fizetjük probléma nélkül.
Az email amiben visszajeleztek el volt irva a helyiség neve és irányitószáma X helyett Y, utca stimmelt. Visszairtam nekik hogy rossz a helyiség ez a ház sosem volt Y helyiség (tudni kell az utca egyik fele X a másik Y faluhoz tartozik). Kértem nézzenek utána mert sosem volt Y!!!
Azt irták hogy ez van a rendszerükben és "Kérjük, hogy jelezze felénk amennyiben a megadott adatok nem megfelelőek." Mivel nem volt időm vele foglalkozni meg önkormányzati igazolást adni nekik, hogy én bizonyítsam hogy rossz a rendszerük így hagytam annyiban.
Most jött egy email tőlük, hogy
Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a Garantált Szolgáltatások ESZ. II. pontjában rögzített válaszadási határidő be nem tartása miatt 5.000,- Ft kötbér kiutalásáról intézkedett, melyet postai utalvány formájában fogunk Önnek megküldeni.
Kérdésem:
ez vicc? Ilyet lehet?
ha igen akkor mi van ha zt mondom nem is ő írta az emailt hanem én mint közvetlen hozzátartozó
mi van ha nem fizetem be a kötbért? Levonják a 25 e Ft-os nyugdijából?
Mit javasoltok? köszi
Ui: cssk hab a csúcson hogy mivel nem válaszoltak 1-3 héten belül kétszer is megkérdeztem és megválaszolták végül az egyikben hogy egy másik számon már megválaszolták. És jött arra is egy kötbér email hogy arra sem reagáltam. :) Hát ezek nem normálisak.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |