Polgári törvénykönyv


s.gabi # 2004.10.05. 23:33

Ezt az oldalt figyelmébe ajánlom:
 
 
                                               A RENDÕRSÉGnek (különös tekintettel Dabasra…)
                                               Az  APEH-nak
                                               Azon néhány (talán még létező) ÜGYVÉDNEK, akiket nem pusztán a pénz érdekel
Továbbá minden magyar állampolgárnak, akiben megmaradt még a becsület, tisztesség, stb. (tudom manapság elcsépelt fogalmak) némi nyoma.
 
Hogy finoman fogalmazzak: enyhén szólva megingott a bizalmam a magyar „igazságszolgáltatás gépezetében”, a rendőrségi nyomozás „gyorsaságában”, az úgynevezett ügyvédekben, akik leginkább a saját pénztárcájukat védik szorgosan – és tudomásomra is hozzák, hogy „nem vagyok egy többszázezret hozó bank (na ez tény…), hogy annyit foglalkozzanak „jelentéktelen ügyemmel”. De véletlenül találkoztam egy tisztességes ügyvédnővel, aki meghallgatott nagyjából, és ingyen megmondta, hogy ne tápláljak nagy reményeket, hacsak nincs a rendőrségen befolyásos ismerősöm… Hát az sincs. Se pénz, se ismeretség – kínos helyzet, de ez van. Erre kibuktam pár napra, azután úgy döntöttem, hogy azért sem hagyom magam (többé…)! Ugyanis van két csodálatos fiam, akikért BÁRMIT megteszek (na jó, azért a sarokra nem fogok kiállni…). Nem adom föl, harcolok az igazamért, azért, hogy gyermekeimet felnevelhessem, egyetemre járathassam – ők megérdemlik, magamért nem tenném.
 
 
 
 
 
„Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!”
 
Harcolok egy férfi ellen, aki tönkretette az életemet, megalázott mind emberi, mind női mivoltomban. Évekig kezeltek depresszióval, évi átlag 2-3 öngyilkossági kísérletem volt. (Voltak már zárt osztályon? Ha nem, „sokat vesztettek” – de nem kívánom senkinek az ilyen irányú tapasztalatokat…)
 
Harcolok egy férfi ellen, aki átszökött 1998-ban Romániából gyakorlatilag „egy szál ingben és gatyában”, s „hálából” tönkretette az életemet, továbbá több milliót - talán inkább több tízmilliót -  „tüntetett” el mint APEH revizor (felszámolási osztály) „némi ellenszolgáltatás” fejében végülis a magyar államkasszából. Pénzért vitt ki „rendelésre” bármilyen anyagot az APEH-ból – visszaélve akkori főnöknője bizalmával, és kódjával. (Miután Magyarország befogadta, állampolgárságot és munkát adott neki. Hát kár volt…)
 
Harcolok egy férfi ellen, aki jónéhány okiratot szemrebbenés nélkül meghamisított, többek között azt a BT-t, aminek én voltam a beltagja, egy állítólagos taggyűlésen, (folyó év március 22-én, melyről tudomásom sem volt) egy laza mozdulattal (nevemet aláhamisítva) „átruházta” egy pincérnőre, (nem egy IQ-bajnok barátnő-élettárs szerűség…) akinek se állása, se pénze nem volt. És nyitottak kettecskén – stílszerűen – egy kocsmát, mely tudomásom szerint jelenleg is vígan működik (hála a rendőrség „igen megfontolt, de nem épp fürge” nyomozásának. Tette ezt akkor, mikor már tudta, hogy ki fogják rúgni az APEH-ból. Szépen kiíratta magát, s elrendezte „jövőjét” (ja igen: fájt a torka…). Hát a kirúgás be is következett június 22-én (bocsánat: hivatalvesztés!). És szegény ember olyan beteg lett hirtelen, hogy gyorsan ismét kiíratta magát visszamenőlegesen, s (milyen érdekes ez a betegség dolog… nem?) azóta is táppénzen van. (Megértőek tudnak lenni azért az orvosok Inárcson is…) Azért állapota nem tartotta vissza 1-2 éjszakai igen gusztustalan telefonos zaklatástól – legutóbbiban pincérnői segédlettel, természetesen közös alkoholmámorban fröcsögve - . Na ez azért betett, ui. rögtön utána hétfőn feljelentettem a rendőrségen (is).
 
De ez még semmi! Ez az ember – fent említett község – köztiszteletnek örvendő lakosa, sőt! A képviselőtestület aktív résztvevője, ui. a Pénzügyi Bizottság tagja és a Labdarúgó Szövetség elnöke…!!!
 
 
Tudom továbbá, hogy mindenkinek azt terjesztette rólam, hogy „nem vagyok normális”, melyet egy telefonbeszélgetés alkalmával „kebel-kocsmai-focis” barátja (szintén a Ladarúgó Szövetség tagja – nem egy lángelme…) egyértelműen meg is fogalmazott: „Mit pattogsz te szerencsétlen? Úgyis beszámíthatatlannak fogunk nyilváníttatni!” Na hoppá… Szerencsére ezt a beszélgetést más is hallotta. Kifejtette az „úr” továbbá, hogy tönkreteszem a gyermekeimet, stb.
 
Tehát harcolok egy férfi ellen, aki – gondolom nem meglepő – a férjem volt.
Harcolok, mert azért még hiszek az IGAZSÁGBAN, mert még mindig hiszek az EMBEREKBEN – mert HINNI AKAROK!
És harcolok a FIAIMÉRT, akiket őszinteségre, tisztességre neveltem!
Harcolnom kell, mert el kell tartanom őket, melyre egyetlen mód van: egy BT-re van szükségem, mert amihez értek az a számítástechnika, az internet. Olyan munka, melyet akkor is végezhetnék, amikor (sajnos még időnként fel-fel bukkan a depresszióm, bár már csak 1-2 napra) nem tudok esetleg emberek közé menni.
 
Továbbá harcolok, mert úgy érzem valahol kötelességem is egy teljesen gátlástalan, erkölcsi érzékkel nem rendelkező „ember” leállítása, aki - mint véletlenül megtudtam – hírhedt az alvilági körökben is.
ÉS BÁRMI ÁRON MEGVÉDEM TÕLE FIAIMAT!
 
Hozzáteszem – bár tudom, magánügy, és sejtem ez nemigen hat meg senkit – jelenleg úgy eléldegélünk kb. a semmiből, vagyis csinálom, amihez értek – persze nem hivatalosan ígyhát igencsak korlátozottak a lehetőségeim… De az vesse rám az első követ, ki maga nem tenne bármit meg a gyermekeiért!
 
Kérem, ha bárkit, bármi okból érdekelnének a részletek (rosszakarók kíméljenek: higyjék el, én már megjártam a poklokat) írjon nekem a következő email-címre:       harcolok@tvn.hu
 
Előre is köszönöm, reménykedem!
 
 
 
nyomatékosan Kérem továbbá az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb intézkedjenek az ügyben, ugyanis ez az ember jelenleg is folytatja „tevékenységét”! Amiről biztosat tudok, az az, hogy cégek végelszámolását azóta is vállalja, ha nemis a saját nevén, de pincérnő-barátnője nevében biztosan. Mire Önök lépnek az ügyben, ez az ember minden vagyonát szép nyugodtan eltünteti!
Köszönöm!
 
 
A múltamról:
                        „A poklok poklát járom ébren,
                        üres magányban szüntelen.
                        Bolyongok lelkem börtönében
                        szabadulásra képtelen…”

A jelenemről:

Ha kell, további részleteket közlök ezen az oldalon, mindenre kitérve, ennek az embernek APEH-beli "pályafutásának-karrierjéről", a kezdetektől...

Továbbá csatolok minden birtokomban lévő dokumentumot is!

Hátha ettől felgyorsulnak a dolgok... Szándékomban áll felvenni mind az APEH, mind a rendőrség illetékeseivel a kapcsolatot - ismét. Hátha pénz és ismeretség nélkül is megy...

Hátha...

harpad # 2004.10.04. 06:15

Köszönöm a válaszokat. Levelet is kaptam ötlettel, hogy mit tegyek ahhoz, hogy legyen polgári törvénykönyvem. Nos közben sikerült kerítenem egy 1245 oldalas word dokumentumot, amiben az összs polgári törvény le van írva. Azt nem tudom, hogy mennyire hatályosak ezek a törvények, de majd ha lesz időm utánanézek.

Ha esetleg van tapasztalatotok, véleményetek a Complex CD Jogtárról azt is szívesen venném. Érzésem szerint ezen a CD-n nincs rajta a Ptk., de ki tudja...

gazsesz # 2004.09.28. 12:24

Hali!

Lenne egy kérdésem az engedményezéssel kapcsolatban:
A szerződésben le lehet-e mondani az engedményezési jogról?

Laurentius # 2004.09.18. 20:14

Szia!

Mielőtt a blinkelt honlapolt kezdenéd olvasni, közlöm, hogy a szöveg legalább 3 évvel ezelőtti, ha nem korábbi hatályú. Azót kb. egytucatszor módosult a Ptk.-n és igen jelentős mértékben.

Sajnos a neten nem található hatályos szöveg.

Sasfioka # 2004.09.18. 20:02

Mert úgy kellett volna keresni, hogy 1959. évi IV. törvény :)

http://www.sztaki.hu/…jog_3692.htm

Itt kielégítheted törvényi tudásszomjadat :)

Ha más törvény is érdekel:
http://www.sztaki.hu/…jog_0000.htm

Kellemes olvasgatást!

SF

harpad # 2004.09.18. 18:49

Tiszteletem Minden Hozzáértőnek!

A Polgári törvénykönyvben lévő törvények nem ismerése, nem mentesít... ugyebár.
Az iskolában nem tanították azokat, jogi szakra nem jelentkeztem, de mostanság szükségem volna a törvényekre. Mivel ezek a törvények rám is vonatkoznak -ha nem is tudok többet egynél vagy kettőnél- ezért szeretném ezeket elolvasni, berögzíteni, magamévá tenni.

Rákerestem az Interneten a Polgári törvénykönyv és törvények szóra, de nem találtam olyan Internet-oldalt, ahol a vágyaimat kielégíthettem volna. Könyvet találtam 3125 Ft-ért sőt CD-s adattárat is 12-13 E forintért, na de kérem azért fizessek, mert nem tudom ösztönből a törvényeket. Ez vicces :))

A segítségüket kérem, kihez fordulhatok?
Szükségem volna valamilyen formában a rám vonatkozó és az általam betartandó törvényekre azaz a Polgári törvénykönyben lévő törvényekre.