Nem tanácsot adok, csak a saját történetem: saját gk, vevőnek eladva. Okmányirodában leadva a szerződés időben. Adásvételi másolat a biztosítónak, mire megszüntették a szerződést. Következő körben levél a biztosítótól, hogy mégsem tudják megszüntetni a szerződést, reaktiválták, mert a központi gépjárműnyilvántartás szerint a nevemen van (nyilván nem íratták át...). Hosszú meccs, biztosításfelügyelet, kb. egy évig húzodott, mire sikerült rávenni a biztosítót a lezárásra a szerződés dátumától.
Kivonás két okból sem megy:
1, Nem az enyém, és ezt be is jelentettem az okmányirodában, amikor leadtam a szerződést.
2, A kivonáshoz bontási igazolás kell egy arra felkent bontótól, hogy ártalmatlanította.
Bónusz: az Önkormányzat évekig vonatta a fizetésemből (mivel nem voltam hajlandó befizetni) a gépjármű adót, ugyanis a törvény betűje szerint annak alanya a Központi Gépjárműnyilvántartó szerinti üzembentartó, annak hiányában tulajdonos.
Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy sok esetben nem a tulajdonjog számít, hanem a bejegyzett üzembentartó/tulaj. Amúgy ez igaz az autópálya pótdíjra is, azt is a bejegyzett fizeti, nem a valódi.