Gyerektartás 3 gyerekre


vlenke # 2004.10.29. 15:38

Szia Bianca!

Én csak a mi példánkat említem, nem tudom a Te ügyedben milyen bírói ítélet születik és a három gyerek után van max. összeg is (%), amit vonhatnak a fizetéséből.
A párom vállalkozó - papíron is és anélkül is. Nem azt vették figyelembe, hogy mennyi a havi bevétele, hanem az életkörülményeket (pl. családi ház fenntartása, autólízing, stb.). Õ a 3 éves (1) gyermeke után havi 35ezret fizet.
A barátnőmék szintén most váltak el, a férje bérelt lakásban lakik és minimálbért keres, 2 gyermek után (6 és 11 évesek) havi 12-12 ezret fizet.
Az ügyvédünk szerint a minimális, amit mostanában legtöbbször megítélnek: a havi 15.000,- Ft gyerekenként.
De mindenképpen figyelembe veszik az életkörülményeket (környezettanulmány).
Sok sikert és kívánom, hogy mielőbb találjatok munkát!!!

bianca17 # 2004.10.26. 08:46

Három gyereket nevelünk. A gyerekek apja nem akar gyerektartást fizetni, csak olyan feltételekkel, amelyekbe mi nem szeretnénk belemenni. Azzal is fenyegetőzik, hogy elviszi a gyerekeket (ez teljesen abszurd, mert egy vajaskenyeret sem tud megkenni nekik).

Családi, kertes házban lakunk. Õ bérelt lakásban. Jelenleg munkanélkülek vagyunk, de ez remélhetőleg hamarosan megváltozik. A férfi papíron minimálbérből él. A lakása bérlete 80e forint. Van egy cége, aminek 10-20 milliós raktárkészlete van, de állítólag senki nem tudja, mekkora, mert nincs nyilvántartva. Összeségében lehet, hogy veszteséges a cég, de a minimálbér akkor is elég érdekes. Ha át kellene vizsgálni a könyvelést, lehet, hogy nem örülne neki.

Ha perre kerül sor, mire számíthatunk legjobb / legrosszabb esetben? Mekkora lehet a gyerektartás összege, és milyen gyakori a láthatás?