Apród csalás


Csuklósbusz # 2021.04.16. 20:53

Azóta sem érkezett meg a pénz, hihetetlen hogy van itélet róla és nem fizetett. Akkor most fel kéne szólítani vagy mehet rögtön az FMH?

Szomorú örökös # 2021.04.17. 04:10

Csuklósbusz

Akkor most fel kéne szólítani vagy mehet rögtön az FMH?

Én előbbit tenném, de azt ajánlott tértivevényes levélben.
Lehet nem tudja, hogy hova is fizesse a 8 ezret, most majd elmagyarázod neki.

drbjozsef # 2021.04.18. 07:20

Csuklósbusz,

Ha van egy végrehajtható ítéleted (mi ez pontosan? Egy büntetővégzésben állapították meg, hogy fizessen neked), akkor se felszólítás, se FMH nem kell. Minek?
Beadod végrehajtásra.

Csuklósbusz # 2021.04.18. 10:52

Én is azon gondolkodtam, ketten voltak, a tértis levél kerül majd 3 ezerbe, egy FMH meg 5 ezertől.. és utóbbi hatásosabb emlékeztető.

Bírósági végzés amiben bennevan kik tették és mekkora büntit kaptak, azt kaptam.

Hova és hogyan adjam be végrehajtásra?

Meg rendőrségre 3-szor kellett mennem, de kétszer elhajtottak mert elsőnek nem volt bent a kolléga, utánna koronás lett, így 3 napon ment rá.
Utazási költségeket, kiesett munkabért, kamatot, az eszköz hiányából adódó kárt stb is szeretném.
Nagyon olcsón megúszták, annak ellenére hogy rengeteg embert átvágtak, illene nekik egy vaskos fmh nem?

drbjozsef # 2021.04.18. 11:37

Ami konkrétan az ítéletben van, arra kérhetsz közvetlenül végrehajtást. Szerintem az ítéletet kiállító bíróságon kell kérni a bírósági végrehajtás elindítását.

Minden más költség, amit elképzelsz, az persze szokásos téma. Fizetési felszólítás, tértivevénnyel, határidővel. Ha nem fizet FMH, és utána a közjegyző intézkedik, ha odajut az ügy.

(megjegyzem, az, hogy a nyomozó koronás lett, igazán nehezen látom érvényesíthetőnek a terhelt ellen)

Csuklósbusz # 2021.04.20. 11:40

Én úgy vagyok vele ha nem mond ellent akkor mindent lehet... :-)

Ha igen akkor meg már kérdéses.

Nade ha két tettes van két fmh kell vagy lehet egy fmh-ba kettő ember is?

Amúgy igen, a rendőrség hibája hogy aznap, kivárva az időpontot közölték hogy most nincs itt, beteg, tárgyaláson van akármi..

Amelyiknek több a fizuja mint nekem, szerintem őt bekínálom egy fmh-val..

Petike8080 # 2021.04.22. 20:23

Sajnos én valószínűleg egy ingatlan csalás áldozata lettem... Jófogáson hirdetnek piaci ár alatti ingatlanokat “Ingatlanos” címmel. A hölgy közli hogy banki ingatlanokat árulnak, kívülről megtekinthetőek, csak címet adnak... Miután megvolt az ingatlan, Pestre kellett felmenni egy ügyvédhez aki csak egy megbízási szerződést készített velem és a közvetítővel aki 10 % fejében elkezdi intézni hogy a banki követelés helyébe lépjek én és enyém legyen majd az ingatlan miután megegyezünk az adóssal.. 5 % megy a közvetítőnek, 5 % ügyvédi letéti számlára, de a szerződésben az van hogy 8 hónapig nem lehet felmondani akkor sem, ha esetleg vmiért nem jön össze ez az ingatlan... és persze nem jött össze, mint ahogy 2 hónapja más sem... mindig vmilyen indokkal nem jó a következő lakás sem amit kiválasztok, bezzeg ha egy másik telefonól mint új erdeklődő telefonálok akkor nem mondják hogy nem okés ugyanaz a lakás... Ja és az ügyvédnő aki nyilván beavatott, szintém csak azt mondja, hogy a kpban átadott 5 % nem jár vissza akkor sem ha nem lesz ingatlan, mert a kedves R.L. Úr dolgozik azon hogy ingatlan legyen... csak sanszos hogy nem lesz, és eleve átverés az egész... amit először felejánlottak ingatlant és szerződtünk rá, kiderült, hogy már a szerződés időpontjaban mas volt az engedményes a tulajdoni lapon, direkt pár nappal korábbi tul.lapot kértek le... Járt vki így? R.L. a “közvetítő”, kolléganője nevét pontosan nem tudom, ő kezeli a telefonokat, 13. Kerületi ügyvédnő aki készíti a szerződést... Ha vki szintén érintett ilyen ügyletben kíváncsi vagyok nála ez hogy ment...

drbjozsef # 2021.04.23. 05:47

Petike8080,

JOGI értelemben ez egyáltalán nem biztos, hogy csalás. Az a kérdés, hogy a szerződésben, amit kötöttél, PONTOSAN mit ígértek.

Feltehetőleg csak annyit, hogy ügyintéznek neked, de garanciát semmire sem vállalnak.

Ez esetben ez nem csalás, csak hát nem sikerül.

Szimplán balek vagy. Mondjuk, ha utánaolvasol aláírás előtt ennek, akkor tudtad volna, hogy nincs értelme ilyenbe belemenni, lényegében igen, átverés, csak (feltehetőleg) jogszerűen.

Traianus85 # 2021.04.23. 15:01

Kedves Károsultak.

Engem a jófogás nevű oldalon csaptak be Németh Vivien néven egy "RX 580 Sapphire Nitro Plus 4gb" nevű videókártyával.

Sajnos 2021.04.21.-én előre utaltam a megebszélt 40.000 Ft-ot, azóta nem reagál a csaló a megkeresésemre. A hirdetése aktív, sőt ha ráírsz ajánlgatja továbbra is.

10402496-86766852-77541002 bankszámlaszámra kérte az utalást. Csak csomagküldéssel küldte volna a kártyát és csak szövegesen volt képes kommunikálni, telefonszámot nem adott.

Hogy lehet fellépni az ilyen alakok ellen?
A bankban voltam azt javasolták, hogy tegyek feljelentést. Ha valaki jelentkezik még az 50000 Ft is összejöhet most könnyedén!

trajanusz@freemail.hu-ra lehet jelentkezni. Fogjunk össze.

Vga968 # 2021.04.27. 06:44

Jófogás: Barnabőrű szemüveges csaló, kerekes csaba néven, Debrecenben hirdet, de Nyíregyen van mindig ha hívod, számítástechnikai alkatrészeket, laptopokat hírdet, ha valamire rákérdezel, azt pont eladták, de van másik hasonló, ha megveszed nem kapod meg vagy csak gyengébbet, hivatkozik hogy az ótemető utca2 van szervize, ami a főiskola!!!! Telefonhívásra hitegetés h vidd vissza de hova??? Pénzt visszautalja de várhatod!!! Telefon: hetven-2404183

DelonWright # 2021.05.04. 22:19

Sziasztok mai nap jártam úgy hogy apródon utánvétellel rendeltem egy airpodsot. A sok kamu között kiszúrtam egy valósnak tűnőt. Majd mikor megjött a csomag döbbenten néztem hogy más a feladó. Az illető egy budapesti mobilshopnak adja ki magát közben meg vidéken lakik. A kérdésem az lenne hogy mit tudnék kezdeni? Könyveljem el tanuló pénznek, esetleg írjak a mobilboltnak hogy valaki a nevükben tevékenykedik illetve a jófogásnak hogy kamu profil?

Szomorú örökös # 2021.05.05. 04:09

DelonWright

Majd mikor megjött a csomag döbbenten néztem hogy más a feladó. .....A kérdésem az lenne hogy mit tudnék kezdeni? Könyveljem el tanuló pénznek.....?

Most nem igazán értelek. Megkaptad a terméket? Azt kaptad, amit rendeltél? Igen? Akkor meg mi a baj?
Hogy más a feladó, mint akivel te kapcsolatban voltál? Az mit számít neked? Legyen az az ő dolguk.

wers # 2021.05.05. 04:17

A "mobilshop" mögött bizonyára személy áll, ezen kár meglepődni. A "Kati Büfé" sem maga szolgál ki, lehet nem is Kati. Főleg ha szakállas.

DelonWright # 2021.05.05. 08:47

Elnézést mindenkitől! Azt elfelejtettem odaírni hogy kamu terméket kaptam, nem létező imei számmal. Ez a problémám.

ricsy # 2021.05.05. 09:26

Üdv mindenkinek! Nagy Tiborné (Krisztina) csaló után szeretnék érdeklődni, felvenni azokkal a kapcsolatot akiket az utóbbi időben becsapott

drbjozsef # 2021.05.05. 09:28

DelonWright,

Jófogás leszarja.

Megpróbálod felvenni a kapcsolatot az eladóval. Ha hibázott, javítsa ki. Ha erre nem hajlandó, elállsz a vásárlástól, ha nem fizet, fizetési meghagyással követelheted vissza. Ha ellentmond pert indíthatsz.

Ha nem tudod felvenni vele a kapcsolatot, az elérhetőségek fiktívek, és nyilvánvalónak tűnik számodra a csalás - vagyis hogy igen nagy valószínűséggel nem is volt soha szándékában megfelelő terméket küldeni -, akkor feljelentést tehetsz a rendőrségen.

DelonWright # 2021.05.05. 13:56

Érnék el valamit a feljelentéssel? Úgy tudom több ember kellene hogy kezdjenek vele valamit.

Szomorú örökös # 2021.05.05. 15:00

DelonWright

Azt elfelejtettem odaírni hogy kamu terméket kaptam, nem létező imei számmal.....Érnék el valamit a feljelentéssel?

Ez mind attól függ, hogy mi szerepelt a hirdetésben.
Ha nem írta, hogy ő tuti minőségű eredeti Airpod-ot árul, akkor félek, hogy semmit.

Szomorú örökös # 2021.05.05. 15:02

DelonWright

És még annyit, hogy gyakorlatilag kaptál tőle egy terméket, ami viszont ha hibátlanul működik és az is megállja a helyét, amit az előbbi hsz-ban írtam, akkor almás. Gondolom nem piaci áron árulta, azért csaptál le rá, ennek tuti gyanúsnak kellett volna lennie.

DelonWright # 2021.05.05. 22:00

Eredetiként árulta. Imeivel, számlával majd mire ideért más imei volt a doboz alján mint a képen.

Szomorú örökös # 2021.05.06. 04:09

DelonWright

mire ideért más imei volt a doboz alján mint a képen

Egy hirdetésnél eléggé gyakran csak illusztráció a kép.
Akkor még egyszer: kaptál egy működő Airpodot vagy nem?
Kb. szerintem akkor van esélyed jogosan feljelenteni, ha nem működik.

DelonWright # 2021.05.06. 18:01

Eredetiként árulta, viszont kamu kínai terméket kaptam, nem működik. Az apple oldala szintén azt írja az imei számra hogy nem létező. A pali közben eltűnt, elérhetetlen. Megér egy feljelentést, érnék el vele valamit egyedül? Vagy csak az időmet vesztegetném mert soha sem kapom vissza a pénzem?

drbjozsef # 2021.05.06. 18:22

DelonWright,

A kettőnek nincs köze egymáshoz.

A feljelentésre büntetőeljárás indul, ott nem kapod vissza a pénzed (bár lehet a polgári igényt is előterjeszteni).

Ha a pénzedet akarod vissza, fizetési meghagyást kell indítanod ellene - de ahhoz a nevét és a címét tudnod kellene. Vagyis az esélyed eléggé csekély.

A feljelentéssel legfeljebb neki okozhatsz kellemetlenséget, bár ha ennyire nem elérhető, ebből se biztos hogy lesz valami.

Könyveld el tanulópénznek. De a feljelentést megteheted, csak hogy érezze a törődést. Ha a rendőrség megtalálná, máris lenne adatod, hogy visszaköveteld a pénzedet is.

szagika # 2021.05.14. 07:14

Kedves Károsult Társak!
Ezeket a hozzászólásokat olvasva,rájöttem,hogy én is csalás áldozata lettem a tegnapi nap folyamán.Kár,hogy nem előbb olvastam a hozzászólásokat.A Jófogáson "Bence" felhasználó néven árult egy Dyson Cyclone V10 rúd porszívót gyanúsan alacsony áron 24eFt.-ért+2000 posta kts.Sajnos beleszaladtam a csapdába köszönhetően a kapzsiságomnak,én is szerettem volna egy csúcskategóriás készüléket szinte negyedáron megvenni.Hát most, se pénz,se készülék.Természetesen a Jófogáson váltott levelezésünket már ki is törölte,úgy, hogy már ott vissza se tudom nézni.A számlaszám amire utalnom kellett
Rácz Bence 12001008-01430495-00100005
a közleménybe kérte, hogy írjam bele EVP2410011659477 ezt a számot mert neki nagyon fontos lenne.na ezt nem tettem meg,mert elkerülte a figyelmemet,csak utólag olvastam,úgy, hogy a közleménybe a porszívó nevét írtam,nem tudom, hogy ez jelent-e valamit.Minden esetre nem hagyom annyiban a dolgot,feljelentést fogok tenni.
Esetleg csatlakoznék ha van folyamatban csoportos feljelentés!

danee94 # 2021.05.14. 16:31

Szia!

Engem is ugyanezzel a porszívóval károsított meg. Kérlek keress meg én szívesen feljelentem. danee94@gmail.com