Kft apportja - Bt tulajdona

szajbertattila # 2005.01.12. 23:22

sziasztok,

ha cégbíró lennék, bekérném az autó törzykönyvének másolatát és a forgalmi engedélyt, ahogy ingatlannál is kérik a tulajdoni lapot.

A céget pedig akkor jegyezném be, ha a törzskönyv és a forgalmi is át van írva az alapítandó előtársaságra.

Kérdező # 2005.01.05. 04:44

Értem. Köszönöm.

Lefty # 2005.01.04. 20:29

Ez még mindig bűncselekmény, de a cégbíróságot is érdekelheti, hogy tulajdonképpen fiktív tőkével rendelkezik a Kft-je. Õk biztos szólnának érte, hogy a társaság törvényes működését állítsa helyre, valamint az ő üzlettársai és a Bt-beli harmadik tagotok is sérelmezheti, mindkét társaságból kizárható, a Kft-ben meg visszahívható, ha egyben ügyvezető is.

Kérdező # 2005.01.03. 07:19

Köszi Lefty.

Az autó most is a Bt-tulajdona, csak nemes egyszerűséggel beírta apportként, gondolván
hogy úgysem ellenőrzi senki sem az apport meglétét, pusztán azért mert nem volt 3 milliója. Ezek szerint be lehet írni bármit, mert ez már 1 éve volt és ki szólna ezért ?

Lefty # 2005.01.02. 16:48

Utánanéztem, nem indíthatsz érvénytelenség iránti per a Ctv. cska meghatározott esetekben engedi, kijavítaom magamat!

Lefty # 2005.01.02. 15:37

Ez elég durva dolog, és sok helyen támadható.

1. Amiben biztos vagyok, hogy ez a magatartás bűncselekmény. A Bt. tulajdonát képezi a tehergépkocsi, és a beltag, mint egy másik alakulófélben lévő gazdasági társaság tagja sajátjaként ajánlja fel a másik Gt-nek.

Szerintem sikkasztás (BH2003.54), de elképzelhető hűtlen kezelés vagy annak kísérelte is. A büntetős topicban megtalálod az ország legsegítőkészebb büntetőjogászait, ők majd elhatárolják ezt a problémát, ennek többezer oldalas gyakorlata van, amit én most nem szívesen olvasnék el.

(feljelentés, rendőrség)

2. A Kft-t alapító társasági szerződés érvénytelenségére fel kell hívni a cégbíróság figyelmét, ha jól sejtem, ennek megállapítását polgári peres eljárásban, megállapításra irányuló keresettel kell kérni.

(illetékes cégbíróság)

3. A Bt-n belül is felléphettek ellene, pl. elszámoltathatjáok, indíthattok pert a kizárására társasági határozattal.

(tagok gyűlése)

Egy kicsit több adat segítene, hogyan apportálta, amikor nincs a nevén? Mint a Bt. képviselője eladta saját magának, és úgy, vagy nemes egyszerűséggel enélkül?

Igy el lehetne dönteni azt is, kié most a teherautó, és hogyan lehet visszaszerezni.

Kérdező # 2004.12.30. 16:25

Egy Bt beltagja alapított egy Kft-t és a
a Bt tehergépkocsiját vitte be apportként,
hogy kevesebb kp kelljen, persze a bt tudta nélkül. Hol és hogyan lehet ezt megtámadni ?
Én a bt másik tagja vagyok a 3-ból.