Elrontott fürdőszoba felújítás


Cielo # 2013.09.24. 12:38

Tisztelt Jogi Fórum!

Egy vízvezeték szerelő felújította a fürdőszobámat, de a végeredmény pocsék lett, folyik a víz a zuhanyzó mellől. 8x jött vissza kijavítani, de nem sikerült helyrehozni a hibát.
Írtunk szerződést, 2 tanú által aláírva, mennyi pénz lett neki kifizetve, milyen munkákat végzett el pontosan.
Új szerelőt akartam hívni, aki végre kijavítja a hibákat. Azt szeretném, hogy ennek a költségét ő állja, ugyanis miatta lettek a hibák (a számlát a munkáról a mai napig nem kaptam meg).
Küldtem már neki felszólítást levélben és a Fogyasztóvédelem is megkereste ez ügyben de nem veszi át a levelet, úgy tünteti fel, mintha elköltözött volna (pedig biztos, hogy ott lakik).

Egyébként magát magánvállaljozónak állította be, de a házban dolgozik egy cég, aki a felújításokat végzi, ő is ennél a cégnél dolgozik. Beszéltem a főnökével, aki kiküldött egy embert, aki megerősítette, hogy pocsék munkát végzett a szerelő. A főnöke azonban szeretne kimaradni az ügyből, hiszen nem a céggel kötöttem szerződét, hanem a szerelővel.

Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben érdemes-e fizetési meghagyást küldenem (úgysem fogja átvenni) vagy inkább a peres eljárást válasszam? Az utóbbit hol és milyen formában kell kezdeményezni?

Várom mielőbbi válaszát!

ObudaFan # 2013.09.24. 20:38

Ha a kár 1M Ft alatti, akkor eleve csak fmh-val indíthatsz. HA efölötti, akkor el kell dönteni. Ha át sem veszi a saját címén, akkor már az fmh jogerőre emelkedhet.

Cielo # 2013.09.25. 07:30

Köszönöm a választ.
A Fogyasztóvédelmi levél úgy jött vissza, hogy azt írta rá a postás, hogy elköltözött (pedig biztosa tudom, hogy nem). A felesége tagadja le, hogy ott lakik a szerelő. Ebben az esetben mi a helyzet? Így is jogerőre emelkedik?

ObudaFan # 2013.09.25. 10:19

Úgy nem. Akkor először a KEKKH-nél meg kellene kérni a lakcímét.

Cielo # 2013.10.21. 16:54

Köszönöm a választ!
Annyit kérdeznék még, hogy ilyen esetben szakértőt is be kell-e vonni? Ennek milyen díjazása van kb?