Nézd meg az önkormányzatnál, hogy milyen feltételekkel kapott az illető működési engedélyt. Szerintem találni fogsz benne ellentmondást. Ezt az okmányiroda adja ki és ellenőrzi (kis településeken maga a jegyző). Kérheteted az üzlet nyitvatartásának korlátozását, illetve szabálysértési eljárást kezdeményezhetsz.
Birtokháborítás
Üdvözlök Mindenkit!
Jogi tanácsot szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban:
Egy három lakásból álló társasházban (sorház) lakom, és a társasház közvetlen telekszomszédja egy vendéglátóipari egység ("inkább pub mint kocsma"). A problémám úgy gondolom klasszikus, zavar a zaj, a ricsajozás amit a kocsma forgalma okoz ill. a hangos zene ami a kocsma helyiségéből árad. A terület BP. kertvárosi családiházas övezetében található, és nem csak személyszerint engem zavar a kocsma működése hanem más szomszédokat is. A nyitvatartása a kocsmának teljesen követhetetlen általában hajnali 1-2 óráig üzemel de nem ritka hogy 4-7 óra között zár be reggel, ezzel a nyugodt éjszakai pihenést szinte lehetetlenné téve. Probáltam beszélni az üzemeltetőkkel de hasztalan. Kérdésem milyen eszközeim, lehetőségeim vannak, hogy korlátoztathassam a szerintem szabálysértő működést, esetleg bezárathassuk a kocsmát.
Udv :: seraphis
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02