Tisztelt Forum!
Vasaroltam egy AEG 240 ezres mosogepet 2014 juniusaban,ami az elso perctol fogva bolyhozza, koptatja ruhakat.Mas,egyeb problemak is vannak vele,de csak azok miatt nem szoltam volna szerviznek.
Most,2015 oktobereben reklamaltam,mert idaig nem akartam elhinni,hogy rossz. Illetve mar 2014 oktobereben is irtam az AEG-nek a problemarol,de akkor annyiban is maradtunk.
Mivel mar elmult egy eves,letelt a jotallas,a szavatossagi jogaimmal elhetek.
A szervizhez fordultam,aki fuggetlen szakvelemenyt kert,ha ingyen javitast akarok. Illetve eloszor szemtelenul azt allitottak,hogy" nincs mar olyan,hogy szavatossag",egy ev utan nincs mar ingyen javitas!
Ekkor az uzletbe bementem es irattam papirt a minosegi kifogasomrol a mosogeppel kapcsolatban,illetve ideadtak nekem a jegyzokonyvet,hogy toltsem ki,ahogy akarom /!/
Beleirtam,hogy a szakvelemeny dijat kifizetik nekem,ha megalapozott a velemenyem,illetve itt mar a kifogas rendezes modjanak a mosogep vetelar visszateriteset koveteltem.Ezt alairtak es lepecseteltek szo nelkul azonnal.
Utana megtudtam az Internetrol,hogy egy ilyen vizsgalat 100 000 forint,muszaki igazsagugyi szakertot kell hivni.Az uzletet errol e-mailben tajekoztattam,es erdeklodtem,hogy rendben volna-e a 100 ezer,valoban kifizetnek-e.
Erre az uzlet igazgatoja azt irta,hogy megis inkabb kijonne az AEG szerviz es majd ok megvizsgaljak ingyen,es eldontik,hogy mi a problema a geppel.
Nem tudom,mit lepjek erre. Jol latom,hogy kezemben van egy aduasz a jegyzokonyvvel,amiben bennefoglaltatik,hogy a mosogep arat visszakapom es meg a szakvelemeny dijat is kifizetik?
Az AEG szerviz valoszinuleg elfogult lesz,plane,ezek utan. Masreszt mi nem nagyon vagyunk hive a javitasnak,mert ki tudja milyen lesz,ha a muhelybol visszahozzak,lehet,hogy meg rosszabb,es fel vagyunk haborodva,hogy 240 ezres mosogep eszi a ruhakat: mar a legelso mosasnal,ami finommosas volt, kilyukadt egy ruha,a tobbi "csak" megkopott,kidorzsolodott. Azonkivul a sok hercehurca,hogy elviszik-meghozzak a mosogepet,utalom az ilyen felfordulast, meg akkor gep nelkul ket-harom hetekig mosni a torulkozoket,agynemuket,kabatot satobbit
/amiket kibolyhozott, azt mar mosom benne,annak ugyis mindegy/.
Masreszt viszont kozel sem biztos,hogy a szakveleny nekem ad majd igazat,es akkor bukom a 100 000 forintot!
Azonkivul a fogyasztovedelmi jogszabalyok kimondjak,hogy elso korben koteles vagyok elfogadni a javitast vagy cseret.De mi van akkor,ha nekem mar alairtak,hogy visszadjak az arat?
Arra az e-mailemre,amiben a 100 000 forintot kerdeztem,mar negyszer is valaszolt az uzlet,de meg nem irtam nekik. Mit reagaljak?
Elore is kosz szepen a segitseget.
a.