Sziasztok!
Adott egy 5 lakásos ház, még nem társasház.
Nekem az udvar felől van egy első emeleti lakásom és szeretném a teraszt megnövelni. Ez műszakilag lehetséges, a beépíthetőség maximális mértéke miatt viszont - ha jól tudom - nem. A tulajdonos társak beleegyeznének, kivéve az egyiket aki azzal "zsarol", hogy akkor adja rá az áldását, ha ő is megnövelheti a saját teraszát ugyanakkorára mint én az enyémet - ezzel viszont az járna, hogy a szobám le lenne árnyékolva sajnos, ami rossz, értékcsökkentő.
Mit lehet ilyenkor tenni? Mi van, ha 2 nap alatt megépítem a teraszt és ő utána az önkormányzatnál felnyom? Lebontatthatják? Vagy mivel nem az utcára néz a terasz és onnan nem is látható, ezért nem érdekli őket? És ha a bővítést nem betonból-vasból-fagyálló lapokkal csináltatom meg, hanem "ideiglenes" szerkezettel, fából?
És ide kapcsolódik az is, hogy ugyanez a szomszéd nem egyezik bele a szeméttároló helyének kijelölésébe, az utcai bejárati rész leburkolásába, lényegében semmibe vagy mert sokallja az árát vagy mert szerinte az neki ezért v. azért nem jó.
Mit lehet csinálni? Semmi kedvem elmérgesíteni a helyzetet de már unom a többi tulajdonossal együtt...