bkv fenyegetőzés

hercseg # 2007.02.26. 14:03

kedves dod!
lényeg: szüleid bankszámlájáról nem emelhetik le a pénzt és az ő vagyonukból végre sem hajthatják. a tartozás csak a tiéd. viszont téged sokáig elkísérhet az adóság. minden BKV-tól vagy megbízott ügyvédjétől kapott felszólító levél megszakítja az elévülést, ennek megfelően előfordulhat, hogy hosszú ideig megmarad és növekszik.
szerintem fizesd ki, próbálj velük ajánlott levélben egyezkedni. ha leírod, hogy nincs jövedelmed, vagyonod, de a felét ki tudnád fizetni egyszerre vagy részletekben, több mint valószínű bele fognak menni.oka az, hogy ha önként fizetsz, ők is jobban járnak mivel a végrhajtás eredményre nem vezethet.anerius által vázolt megoldást is megpróbálhatod, de ha a diákigazolványod átnyújtásával aláírtad a papírt, akkor aláírásoddal elismerted azt, hogy jegy nélkül utaztál és köteles vagy pótdíjat fizetni.
ha végképp nincs miből fizetned, akkor hagyd az egészet.hátha sikerül és lemondanak róla.átalában nem szoktak és a BKV szekere sem arra felé halad, hogy 100.000-es követelésekről csak úgy lemondjon.azt nem tudom, hogy ösztöndíjból és diákhitelből le lehet-e vonni az adósságod, mivel nem tudom jövedelemnek számít-e vagy sem. ha van bankszámlád és rajta pénzed, elképzelhető, hogy inkasszóval szedik be a pénzt.akkor mindegy honnan van, elviszik és vége.
a bíróság 200.000 ft alatti követelések esetében fizetési meghagyást bocsát ki, polgári pertől nem kell tehát tartanod.viszont a végrehajtás és a bírósági költségek kb 60%-kal is megnövlhetik az adóságod. gondold át és dönts bölcsen.

Kedves mindenki!
kezdünk eltérni a jogi fórum alapvető szellemiségétől és a hál' Istennek megszűnt lamerka-show irányába haladunk.véleményem szerint mindenki a saját 20 év körüli fiát-lányát nevelje, dod pedig döntsön és cselekedjen.nem nevelési, hanem jogi tanácsot kért. maradjunk is ennél.ettől függetlenül mindenki gondol amit gondol :-).