bkv fenyegetőzés

Dr.Attika # 2007.02.26. 10:00

d.o.d.! Pedig így indítottál, hogy a szülő kötelessége a bérlet megvétele, mert azért kapja a családi pótlékot. Én nem lelkiztem, hanem csak elmondtam- mivel te jogi relevenciát tulajdonítottál e ténynek- hogy jogilag a szülő nem köteles bérletet venni és a családi pótlékba ennek összege nem fér bele. Bliccelni mindenki saját szakálára bliccel.

A bliccelésnek a jogi természetén túl van egy erkölcsi természete is. Engedd meg, hogy ennek alátámasztására elmeséljek egy, a harmincas évek végén megtörtént esetet.
Egy nyugalmazott honvéd tábornok felszállt a villamosra. Indult a jegykezelő felé, előakarta venni a tárcáját és rádöbbent, hogy otthon hagyta. Nem viselte volna el az ilyenkor szokásos "macerát", így a rácsot felemelve leugrott a villamosról. Az öreg tábornokot több hónapig kórházban kezelték a sérülései miatt. A történet hitelességét garantálom, mert aki elmesélte az édesanyám volt, aki akkor a tábornoknál cselédként dolgozott. lehet, hogy e történet hatására, vagy belső indíttatásból, de én még soha nem blicceltem. Előfordult, hogy felszálltam és közbe vettem észre, hogy nincs jegyem, de utólag lyukasztottam.