bkv fenyegetőzés

valerius # 2009.11.25. 18:51

Sziasztok!

Egy kérdésem volna a BKV büntetésekkel kapcsolatban és jelenleg sajnos nem tudom, mit tegyek.
A történetem dióhéjban:
Valamikor 2004-ben megbüntettek a metrón, majd 2005-ben sikerült egy újabb büntit begyűjtenem. (Arra most nem térnék ki, hogy mennyire volt jogos avagy nem a büntetés, a lényeg, hogy fizetnem kellett volna)
Minek utána "megfeledkeztem" az esetről, 2008 tavaszán kaptam egy felszólító levelet a Kováts S. L. ügyvédi irodától, hogy rendezzem a tartozásom. Ugyanezen év júliusában kaptam egy újabb levelet, hogy 10 munkanapon belül fizessem be a büntetést. Sajnos a tartozást ezután sem tudtam rendezni. Szeptemberben már nagyon nem tudtam kontrollálni a büntetéssel kapcsolatos félelmeimet, ezért - lehet, óriási butaság volt - felhívtam az irodát, és jeleztem, hogy rendezni kívánom az adósságomat, de részletfizetést kérek. Akkor azt mondták, hogy küldenek két csekket a címemre. Ez nem történt meg. Decemberben újból felemeltem a telefont, és megkérdeztem, hogy miért nem kaptam csekket. Ekkor már azt mondták, hogy a csekkeket kiküldték, sőt még telefonon is próbáltak utolérni. Mondanom sem kell, hogy ez persze nem így történt. Majd közölték, hogy az ügyemet peresítési javaslattal továbbadták a bíróságnak, de ha van pénzem akkor menjek be az irodába és rendezzem az adósságom. Mivel nem nagyon volt pénzem, sajnos a fizetési szándék ezután is függőben maradt.
A kérdésem az volna, hogy vajon mire számítsak ezek után? A 2008-as felszólítás szerint a tartozásom kb. 25.000 Ft. Ha esetleg kapok a bíróságtól egy fizetési meghagyást, felszámolnak valamilyen büntetőkamatot a bírósági illetéken és perköltségen túl? Ez kb. mennyit kóstálhat? Mit tegyek? Próbáljak meg gyorsan összekaparni ennyi pénzt és fizessek vagy várjam meg a bírósági felszólítást?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.