Sziasztok!
Hétfőn (25-én) kaptam egy levelet egy önálló bírósági végrehajtótól, miszerint fizessek meg 38000 forintot (BKV büntetés). Felhívtam telefonon, mert nem tudtam, hogy tartozásom van (megnyugodva hátradőltem, hogy minden büntetést kifizettem a BKV-nak).
A végrehajtó nagyon lekezelő volt velem, eszméletlen hangot engedett meg magának, semmilyen információt nem közölt velem. :O
A BKV-tól kaptam felvilágosítást, hogy valóban nincs tartozásom feléjük, de 2002 decemberében összeszedtem egy büntit amit nem fizettem be és ezért ők beadták bíróságra. 2003 decemberében jogerőre emelkedett, 2005 októberében küldték végrehajtásra. Kérdeztem anyukámat, hogy jött-e a végrehajtótól máskor is levél, de ő nem emlékezett rá, én nem élek velük tehát én biztos, hogy nem vettem át. Ő úgy emlékszik, hogy nem jött máskor levél.
Na mindegy, az a lényeg, hogy van egy 8000valamennyi forintos törzstőke, és egy 38000 forintos végösszeg. Sajnos nincs pontos infóm, mert még anyukámnál van a levél, de kb ezeket a számokat mondta.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon kérjem a végrehajtót az összeg részletezésére (kíváncsi vagyok miből tevődött össze a 38000 forint), mert csak ez után vagyok hajlandó fizetni. A kérésem megtagadhatja?
A másik problémám, hogy hétfőn (25-én) vette át anyukám a levelet, de abban fizetési határidőnek 17-e volt megadva (tehát egy korábbi időpont). :O
Nagyon megköszönném, ha kapnék néhány jó tanácsot!
Üdv!