Remélem kedves EGYJOGÁSZ még győzi a válaszokat!
Előre bocsátom, hogy mindig veszünk bérletet, ha a drága gyermek elveszti, akkor kettőt is 1 hónapban!
Fiamat, mint kiskorút 2008 márciusában megbüntették a bkv-n, amiről "elfelejtett" engem tájékoztatni, én rögtön befizettem volna a büntit. (30 nap múlva nem jött semmi.) Ő azt hitte megúsztuk.. Legközelebb 2009 szeptemberében büntették meg (ekkor már nagykorú), és bement bemutatni nekik (na nem azt..., hanem a bérletét) de nem engedték kifizetni hiszen volt egy (ekkor már elévült) tartozása. Mindezekről ismét elfelejtkezett. A tesója, meg átvette decemberben az ügyvédi iroda felszólító levelét.
1. Disznóság hogy 30 nap múlva nem küldtek semmit az első büntetés után a lakásra, ahol a szülő valószinűleg átveszi és kifizeti. Legalábbis én kifizettem volna. Így belekényszerítették a második büntetésbe!
2.Disznóság, hogy 1,5 év múlva nem engedik kifizetni a bemutatással járó bírságot. Ettől ez a 2. büntetés (mely csekélyke összeg lett volna) felugrott 24000-re.
A kettő együtt így 48500. Ügyvédi iroda, átvettük, tudom mk gyerek hülye volt. BKVnak irattam gyerekkel könyörgő sorokat, tanuló, évekig nincs jövedelme, kérte a fele össezg elengedését. Gyökér bkv-s megengedte hogy az egész összeget fizesse ki, ámde részletekben (középisk tanuló fizessen: 8000Ft/hó). Szóval mit tanácsolsz?
Nagyon méltánytalannak tartom. Látszik, hogy hatalmi pozícióból tárgyalnak.