Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Halálos fenyegetés

oligaliga # e-mail 2019.02.26. 07:11

Syrenia

Minden eset más, de mindegyik ugyanúgy kezdődik: fel kell őket keresni szemnélyesen vagy telefonon. A többit az egyesület mondhatja meg. Itt a JOGI fórumon nem kapsz választ olyan kérdésre, ami nem tartozik a jogra.

Syrenia # e-mail 2019.02.25. 21:05

Majd akkor lesz jogi kérdés, ha agyonveri a barátja.
Elég nagy probléma ez, akkor már gyakorlatilag "minek"..
Több tízezer családon belüli erőszak van az országban, ez is egy elborzasztó szám. Sajnos a gyenge nők sokszor nem képesek segítség nélkül tenni ellene. A pszichés, illetve a fizikai terror azért eléggé tönkre tudja tenni az ember lelkét, realitásérzetét...
Megelőztél, írni is akartam, hogy én a NANE-t javasoltam neki, de bővebben nem tudtam neki elmondani, hogy ők miben tudnak ténylegesen segíteni. Mi a menete? Olvastam a honlapjukat, de nekem kicsit zavaros...

Elérhetöségem: syrenia1979@gmail.com

drbjozsef #   2019.02.25. 20:51

Ez nem jogi kérdés.
Ez mentálhigiéniés kérdés.
Keresse például a NANE-t. Talán tudnak tanácsot adni.
Amíg valaki tűri az erőszakot, addig nem lehet rajta segíteni. Te sem tudsz. Csak magán segíthet.

Majd akkor lesz jogi kérdés, ha agyonveri a barátja.

Ha lenne egyszerű megoldás, nem lenne többtízezer családon belüli erőszak. De nincs, amíg a sértett nem lép.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Syrenia # e-mail 2019.02.25. 20:36

Azért nem ilyen egyszerű a helyzet, sajnos... egyedül van már 3 éve, a párja miatt a családja se beszél vele... én próbálom a lelket tartani benne. Nagyon fél. Folyamatosan korlátozza, nem engedi ki a házból egyedül, elveszi a telefonját, stb., ha véletlenül merne szólni bárkinek is. Mit tehet egy ilyen ember ilyen esetben? A párja (szerintem) egy beteg ember, erőszakos, arrogáns, haveri köre is ugyanilyen börtönviselt, kopasz, kigyúrt állatokból áll és mindig azt mondja, hogy velük fogja eltetetni láb alól...
Igazából érdekelne, hogy ha elmenne bíróságra, gyámügyre, vagy egyáltalán nem is tudom, hová tudna fordulni és hogy hogyan tudná megvédeni magát attól, hogy ha felkeresi a hatóságot, akkor utána ne verje meg érte? Mert azt mondta, ha bárkinek is szól, elvágja a torkát, vagyis elvágatja...
Mivel volt már hasonló súlyos testi sértéssel végződő több ügye is (ami számomra ma napig rejtély, hogyan tudta kimosni magát belőlük, szerinte a kapcsolatainak köszönhetően), így természetes, hogy szegény lánynak bőven van oka félni... de lépni szeretne, de félti a testi épségét, főleg úgy, hogy van egy kisbabája is...

Elérhetöségem: syrenia1979@gmail.com

drbjozsef #   2019.02.25. 20:14

ezért nem mer semmit sem tenni.

Általában ez is benne van. Erre mi a fenét lehet tanácsolni?
Talán ha a környezete mellé állna, és érezné a törődést, akkor merne.
Mégis mit tehetne az igazságszolgáltatás, ha nem szól?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Syrenia # e-mail 2019.02.25. 20:03

Sziasztok!
Próbáltam csemegézni a hozzászólásokban, a szakértők tanácsaiban, véleményeiben, de azt vettem észre, hogy amelyik fórumozók abban kérnek tanácsot, hogy mi a teendő halálos fenyegetések, zaklatások ellen, nem nagyon érkezett szakemberektől válasz... Ennyire reménytelen a helyzet?
A barátnőmet is már sokszor halálosan megfenyegette a párja, "el fogja tetetni láb alól, ha el mer menni", és hasonlók (amiről készült hangfelvétel is), valamint többször is megverte már, ezért nem mer semmit sem tenni. Többször volt már a srácnak rendőrségi ügye súlyos testi sértés miatt, de eddig mindig megúszta valamiért... Mit lehet ilyen esetben tenni? Tényleg ennyire tehetetlen a magyar igazság vagy inkább jogszolgáltatás? Az ország tele agresszív férfiakkal, bántalmazott nőkkel és a törvény nem áll mellettük? Nem értem én ezt....
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

Elérhetöségem: syrenia1979@gmail.com

Ineedhelp # e-mail 2016.12.14. 12:20

Kedves Fórumozók!

A következő esettel/ esetekkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 3 éve lakom egy lakásban Budapesten, ami családi jóbarátunk tulajdonában all. A lakásba nem vagyok bejelentve, állandó lakcímem vidéken van. Az emeleten a szomszédom, aki nem a közvetlen szomszédom, hanem cask közvetett (én a 2-es lakásban, ő a 3-asban él) amióta beköltöztem zaklat és fenyeget. Már a beköltözésem napján gusztustalan jelzkkel ellátott mondatokba igyekezett korlátozni, hogy milyen cipőben járjak, vagy hogy milyen társaságot fogadhatok.. Korlátozni probálja különféle ordibálással és testi bántalmazással fűszerezett mondataival, hogy a gangon, folyosón dohányozzak, valamint hogy ezt milyen öltözékben tehetem. Az ajtóm becsukását is hangosnak véli, melyet szintén szóvá tesz időbként, minősíthetetlen stílusban. Meghazudtol engem és a páromat is, aki január ota velem lakik ott. Több az emeleten, vagy más emeleteken él szomszédot is fenyegetett, zaklatott és követett. Megfigyel minket, a gangon all, ha este hazaérek egyedül akkor kint all néha az ajtómnál és cask hallgatózik. Már megfenyegetett hogy eltöri a karom, kitépi az ajtomat a helyéről, a páromat pedg megfenyegette hogy kitépi a belét, hogy megöli, elássa, ezt mind úgy, hogy én is kint voltam a gangon, valamint nem engedte a páromat elhaladni a folyosón, be akarta vinni az ő lakásába. Legutobbi alkalommal az öklére láncot tekert és üvöltözve fenyegette a páromat hogy megöli. Majd utánament az utcára ahol megvárta mig a párom hazaér és nyitott ajtonál várta hogy ne nézze őt hülyének, hogy valotlant állit azzal kapcsolatban hogy ki hangoskodik itt. Többszöri probálkozás ellenére sem hajlando a lakás tulajdonosával együtt megbeszélni a helyzetet, ami természetesen nem valós, és szürreális, hogy uralkodni akar az életemen, vagy bárkién, és rettegek egyedül otthon lenni. Külön kitért arra, hogy neki nincs vesztenivaloja és hogy simán bántalmazni fog minket. A lakóközösség, a közös képviselő, a ház aljában lévő kisbolt alkalmazottai mind tanuskodni tudnak arról, hogy mindenbe beleköt és mit művel. A kisboltbol ki is van tiltva, többen miatta költöztek el. Azt hiszem tömören ennyi a történetem, mit tehetnék? Érdemes-e feljelenteni? vagy egy esetleges kamerarendszert hogy tudnék kiépiteni, amivel rögziteni lehetne hogy zaklat bennünket... Előre is köszönök minden segitő hozzászólást!

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.09.14. 08:07

:)

Dr.Attika # e-mail 2016.09.14. 06:34

Van határozatlan biztonsági szolgálat is? Ha igen, akkor az bizonytalansági szolgálat.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Súgás #   2016.09.13. 21:18

Határozott biztonsági szolgálat áll rendelkezésükre!

http://kompromisszum.com/

Öreg Tölgy # e-mail 2016.09.09. 17:01

Nyilván az Általad írt példák nem merítik ki a bűncselekmény fogalmi elemeit. Ezért mondtam, hogy látni kellene a határozatot.

Dr.Attika # e-mail 2016.09.09. 15:19

A rendőröket is meg lehet érteni. Hány olyan fenyegetés van, hogy : Rák egye meg a májad. Varjú vájja ki a szemed stb. Ilyen esetekben is fenn áll a halállal, súlyos egészség romlással történő fenyegetés.
Hallgassák ki az elkövetőt, hogy komolyan halállal vagy súlyos egészség romlással fenyegette-e a sértettet.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Öreg Tölgy # e-mail 2016.09.09. 14:06

Tényleg jó, de azért ne vedd komolyan! :) A kérdést komolyan nyilván csak a határozat teljes szövegének ismeretében lehetne megválaszolni.

Azt viszont már sokadszor látom meglepődve, hogy ha megkérdezem ilyen jellegű határozatnál, hogy megpanaszolta-e a sértett a megszüntetés (elutasítást), a válasz mindig az, hogy eszükbe sem jutott. Ott lehetett volna megmérni a határozat helyességét. Zaklatás miatt még pótmagánvádnak is helye lehet, bíróság pedig már csak nem ír le ilyen hülyeséget.

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.09.09. 12:00

Druszám!
Ez jó, nagyon jó :)

Dr.Attika # e-mail 2016.09.09. 11:38

Talán azért, mert Ön valamikor kijelenthette előtte, hogy nem fél a haláltól. Ha ezt bizonyítani tudja a testvére, akkor megállapíthatja a bíróság, hogy nem volt félelem keltése a halál vonatkozásában.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

jozsef780424 # e-mail 2016.09.09. 11:25

Azt hazutta a mostohatestvérem a rendőrségen,hogy nem félelem keltésböl fenyegetett meg.
Kérdezem én,akkor miért mondta hogy megöl,talán viccbö?

jozsef780424 # e-mail 2016.08.29. 12:09

Engem a mostoha testvérem(anyám elsö házasságából való fiú)rendőrök és tanúk elött halálosan megfenyegetett.
Tettem is feljelentést de a rendörség lezárta az ügyet.
A rendöröket nem hallgatták ki és én azóta félek töle és a családjától,amit a feljelentésbe szóvá is tettem.
Mit tegyek ilyen esetben?

Öreg Tölgy # e-mail 2016.07.31. 10:39

Nem levetés, levezetés. :)

Öreg Tölgy # e-mail 2016.07.31. 10:38

Azért nekem ebből inkább az jön le, hogy nem bizonyítottság hiányában szüntették meg (már csak azért sem, mert a két rendőr a vádemeléshez épp elég lenne), hanem tényállási elem (a félelemkeltési célzat) hiányában (kb. a BH 2011.303. számú jogesetben írtak szerint). Éppen azért érdekes lenne a jogi levetés ismerete, nem tenném a tűzbe a kezem a helyességéért.

Véleményem #   2016.07.30. 23:39

jozsef780424

Nem csoda, hogy megszüntették a leírtakból gyenge ez az egész nem állna meg. Kevés a bizonyíték és úgy néz ki nem is lesz több. Nem lehet bizonyítani. Hiába lenne panasz a nyomozás megszüntetése ellen. Sajnos több bizonyíték, tanúk, stb. kellenének ahhoz, hogy ez a gyenge bűncselekmény megálljon a féltestvér ellen.

Öreg Tölgy # e-mail 2016.07.30. 13:41

Megpanaszoltad a nyomozás megszüntetését?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.30. 11:07

Az nem mostoha-, hanem féltestvér.

www.kbs-ugyved.hu

jozsef780424 # e-mail 2016.07.30. 11:01

Mit tegyek,ha a mostoha tesvérem (aki az anyám elsö házasságából való)halálosan megfenyegetett.
tette ellene feljelentést,de sajnos a rendörség lezárta.
én azóta félek töle.
Azt mondta a rendörségen,hogy nem félelem keltésből mondta ezt,hogy meg öl.
Ezt a jelentést a Két rendör is hallota de azokat sajnos nem hallgatták ki.
Vannak tanúk is,de ők sajnos az anyám (aki kihivta a mostoha tesvéreméket)talpnyalói.
Szeretném,hogy a mostoha testvérem megbünhödjön ezért.

folyami géb # e-mail 2015.10.17. 08:43

Ha nem keletkezett sérülésed, akkor minimum garázdaság. Ha 8 napon belül gyógyuló sérülésed keletkezett és 30 napon belül magáindítványt terjesztesz elő, garázdaság ls könnyű tetsi sértés vétsége. Ha súlyosabb sérüésed is van, akkor annak megfellelő testi sértés. Ha még felvételed is van, akkor igen jók az esélyeid.

wartom # e-mail 2014.09.21. 10:05

Tisztelt szerkesztőség !

Tanácsot kérnék az alábbi ügyben:

Anyósommal vitába keveredtünk egy régebbi ügyben. Másnap a volt férje!! akivel nem is beszél állítólag évek óta, átjött és engem és a feleségemet halálosan megfenyegetett hogy a két fiát ??? (akiről szó sem volt) hagyjuk békében, takarodjunk el innen.( széttépem a szádat az orrodig, mig ki nem vérzel, a feleségemet meg leszúrja).

Mi lenne a teendő ? Csak nem hagyhatom ezt !

Mit javasolnak ? Márciusban amúgy is bírósági tárgyalásra kell mennem a fenyegető úr jóvoltából kitalált összegek ki nem fizetése miatt.

Köszönöm a válaszukat