hali!
sürgős kérdéseim vannak hamis tanúzás ügyben.5 évvel ezelőtt elkövettem 1 hülyeséget, ami már elévült.okirathanmisítás volt, én is elkövető voltam, de mint tanut hallgattak ki.valótlan dolgot állítottam, mert magamat védtem. de:csütörtökön bíróságra kéne mennem tanúnak.eddig írországban dolgoztam, az egész üggyell tegnap óta foglalkozok.
ha a bíróságon kiderül, mire számíthatok?menyjek be a rendőrségre és mondjam meg az igazat vagy tegyem a bíróság előtt ezt?
ha bevallom a dolgot, elvileg nem vagyok büntethető,mert én is elkövető voltam=a valóság feltárásáva magamat vádoltam volna.de ameddig ez kiderül, addig mi van?vád alá helyeznek, rabosítanak,DNS-minta, ügyész behívat, kihallgat vagy egyszerűen lezárják az ügyet?kell-e számítanom hónapokig elhúzódó eljárásra vagy ez hamar lecseng?
gondolom a valllomásomat a vádlottak tudomására hozták az eljárás folyamán.ha ők az én verziómtól eltérő dolgokat mondanak ez mivel járhat rám nézve?ha ezt a korábbi szakban megteszik, nem kellett volna már szembesíten engem és a többi elkövetőt?
van esetleg esély arra, hogy az én vallomásomat valamilyen okból a vádlottak nem ismerhették meg?
az én valllomásom nem sokat jelent, a konkrét cselekményről nem is tudtam, de az okirathamisításban közreműködtem.
köszi a választ!