Tisztelt jogtudós barátok!
Sajnos újabb kihívás elé állított a hőnszeretett Magyar Igazságtalanságszolgáltatás.
Másodszorra kiadott nemzetközi elfogatóparancs miatt újra indult az ügyem elévülése.
Nagyon szépen kérem, hogy aki járatos ebben a dologban erősítse vagy cáfolja meg azon véleményemet, miszerint (amennyire én laikusként tudom), ha már van egy létező, korábban kiadott nemzetközi elfogatóparancs, akkor mégegyet amellé már nem lehet kiadni, ugyanis az teljesen ugyanaz és elfogatóparancsokból csakis magasabb nagyságrendűt lehet kiadni (országos, európai, nemzetközi, esetleg naprendszerközi, de arról még nem hallottam). Sajnos a rosszakaróim így akarják elérni, hogy a 22 éve történt ügyem soha ne évüljön el és attól tartok, hogy sikerrel járnak majd újra.
Még annyit kell tudni az ügyről, hogy 95-ben volt, én 97-ben eljöttem otthonról (elszöktem, elmenekültem, kinek ahogy tetszik, nem attól lesz bárki is bűnüző, hogy azt valaki rá mondja és rajta ragad), érdekes módon csak 2002-ben adtak ki ellenem nemzeközi elfogatóparancsot, amit ezután 6 évvel, 2008-ban küldtek csak el lefordíttatni. Mindezen lépések után újra és újra kezdődött az ügyem elévülése, holott ezalatt az idő allatt már elévülhetett volna (10 év ha nem indul újra és újra). Mert mivel vajon mit ér el egy nemzetközi elfogatóparancs, amit cask 6 évvel a kiadása után küldenek el lefordítattni? Ezek után a hab a tortán a 2012-ben másodszorra is kiadott nemzeközi elfogatóparancs lett, ami szintén újra indította az elévülést és ha 2022-ig nem trükközik meg még néhányszor, akkor elmondhatom majd magamról, hogy 27 évvel a büncselekmény után végre valahára elévült az ügyem (most tartok 22 évnél).
Szeretem a hazámat és ha nem kényszerültem volna bele, soha sem hagyom el. Sajnos azon ami történt és azóta is történik változtatni nem tudok. Nem áll szándékomban hazaköltözni, akkor sem ha végre elévülne az ügyem. 20 év után itt van az életem, munkám, lakásom, barátok stb. Az egyetlen dolog, ami miatt nagyon szeretném, hogy elévüljön az, hogy meglátogathassam szegény édesanyámat, lehetőleg még előben és nem csak a sírját (sajnos sok szerettemmel kapcsolatban már csak a második lehetőség adatik meg nekem (persze ahhoz, még nekem is életben kell maradnom).
Persze természetesen ha tehetném, akkor többet járnék haza és nemcsak 27 évente (plane, hogy a köveztkező 27-est nagy valószínűséggel már meg sem élem). Érdekes ám, hogy leírva nem tűnik olyan hihetetlenül hosszú időnek 20 egynéhány év.
Bárminemű segítséget, véleményt előre is hálásan köszönök.