Előzetes letartóztatás 6 hónap


Sarolta00 # 2020.03.25. 12:06

Tisztelt Fórumozók!

Véleményüket szeretném kikérni.
A párom kábítószer-termesztés birtoklása miatt 6. Hónapja előzetes letartóztatásban van, a hat hónap alatt a nyomozás folyt, tanúkat hallgattak ki stb a kereskedelem vádját szeretnék a nyomozok rá bizonyítani mivel ez nem történt ezért nem is tudják semmivel bizonyítani csupán csak feltételezés részükről. Októberben tetten érés után előzetes letartóztatásba helyeztek, most lesz áprilisban a 6 hónapos meghallgatása!
Van egy 14 hónapos kislányunk akivel ketten élünk albérletbe jelenleg GYED az egyetlen bevételünk, a párom lenne a családfenntartó..
Nagyon szeretnénk ha haza engednék őt házi őrizetbe, vagy úgy hogy eljárjon dolgozni, vagy legyen a gyerekkel és megyek én dolgozni! Több száz oldalas lehallgatás anyaga után se derült fény semmi olyanra ami a termesztés birtoklás vád mellé még jöhetne! A börtönbe jól viselkedik semmi fenyítés, tanfolyamra jár stb. korona vírus miatti Veszélyhelyzetben nem lesz személyes meghallgatása csak online.. a védő ügyvéd azt mondja ő szerinte nem engedik ki házi őrizetbe mert volt egy hasonló ugye 3 hete és ott se hagytak jóvá a kérelmet...
a kérdésem, hogy valóban ebből ki lehet indulni?Azert mert xy nem akkor mi se?! De sok sok ember meg kint van...
a nyomozást nem zártak le, mindenféle átlátszó indokkal húzzák az időt.. én úgy tudom nyomozási szakaszban is lehetséges a házi őrizet..
valóban ne reménykedjünk benne, hogy jóvá hagyjak a kérelmünket???
Nagyon elvagyok már keseredve, fáradva.. minden nappal nehezebb minden...
előre is köszönöm a véleményemet hozzászólásokat!!

pincepolis # 2020.03.26. 15:57

szia
igazan az nagyon lenyeges, hogy melyik varosban van az ugy, tapasztalataim szerint a fovarosban sokkal egyszerubb a hazi orizet mint videken, de Pesten is mint mindig birofuggo,termeszetesen ki lehet kerulni a 6 honapos elozetes targyalason de ehhez feltetlen szukseges egy befogadoi nyilatkozat, ahol nyilatkozol hogy te eltartod ot hatarozatlan ideig egy tulajdoni lap ott ahol laktok kereseti kimutatas a gyermek szuletesi anyakonyvi kivonata, erdemes kikerni a bv tol a kapcsoltatartas rol szolo dokumentumokat (gondolom latogatod), arra nem sok eselyt latok, hogy dolgozni elengedjek de haziba siman lehet. ma mar az elozetesek 95% at 1 even belul kiengedik, ami esetleg hatranyt jelenhet az a nyomozas folytonossaga nem tudom hogy vannak e buntarsak stb, egyebkent ha nem tortent erdemben nyomozati cselekmeny mar regota es rendes a biro akkor meg ezzel az indokkal is kiengedheti szep napot

Sarolta00 # 2020.03.27. 08:21

Szia!
Köszönöm szépen a választ!!
Bizakodunk továbbra is!
Az ügy Győrben van, a szükséges nyilatkozatokat már egyszer beadtuk, kivéve a kislány anyakönyvi kivonatát! De akkor azt is mielőbb be küldöm!
Nyomozati cselekmény nem történt hónapok óta csak áll az ügy.. . van egy bűntársa ketten vannak ebben az ügyben de ő a másodlagos vádlott.
A kapcsolattartásról szóló dokumentumokat én is kikérhetem? Vagy ő bentről? Szerinted a korona vírus által okozott veszélyhelyzetet figyelembe veszi ilyenkor az ügyész vagy a bíró ?
Ne haragudj, hogy tőled kérdezem de többet mondtál mint 6 hónap alatt az ügyvédünk..
Előre is köszönöm ha válaszolsz!
Szép napot! :