Visszaeső


Marci53 # 2022.06.17. 17:32

Kedves Hozzáértők!

Szeretném kérdezni, hogy milyen büntetésre számíthatok visszaesőként volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás miatt? 0-3. Testi épségét veszélyeztető módon megfenyegettem egyszer e-mailben, ennyi történt. Utána bocsánatot kértem rá pár nappal. Volt belőle rendőrségi eljárás, közvetítőt kért a sértett (volt párom) is én is, lenne is belőle közvetítői eljárás, de volt párom mivel sajnos nem teljesen normális, most azzal fenyegetőzik hogy visszavonja, meg hogy nem fog eljönni egyáltalán. Én azóta sem zaklattam. Kérdés, hogy egyáltalán visszavonhatja-e így a semmi miatt a közvetítő eljárást, vagy mi van ha nem jön el, másrészt hogy igaz más ügyből voltam elítélve letöltendőre korábban, amiből szabadultam is, de visszaesőnek számítok, igaz nem feltételes alatt már - mire számíthatok így ha bíróság lenne belőle? Lehet letöltendő vagy inkább felfüggesztett a jellemző.

Köszönöm előre is!

Botanicus # 2022.06.17. 22:49

az élettárs helyében távoltartási végzést kérnék nem közvetítőt, szerencsétlen élettársad retteg tőled meg a fenyegetőzéseidtől - te meg nem érted, hogy az erőszakos formád miatt nem akar veled lenni zaklatod és újra a bíróságon találod magad.
Remélem a bíró mint visszaesőnek ad legalább 2 elgondolkodtató évet 3 évre felfüggesztve mert tudja, hogy erőszakos személyiséged miatt úgysem bírod ki és előbb utóbb eljutsz a tettlegességig így a következő guggolásod +2 ről indul plusz a minősített eset.

  • engedd el az ügyet te is jobban jársz és a volt élettársad is megmenekül tőled.
Marci53 # 2022.06.18. 09:48

Én azóta sem foglalkozok vele egyáltalán, látni és hallani se akarok róla. Csak most jött volna vagy jönne a közvetítő. Amit leírtam az még akkor volt miután szakítottunk, januárban. Azóta se zaklattam, nem is beszéltünk, csak most hogy hívott engem is őt is a közvetítő, írt nekem és elkezdett variálni. Nem is értem amúgy. Persze, én már elengedtem teljesen, azóta van normális kapcsolatom is. Tudom hogy butaság volt az egész.

Majordomus # 2022.06.18. 20:06

Az. Bizd rá a mediátorra. Ő lerendezi.