zaklatás, erőszak


drkatona # 2023.04.06. 12:41

Tisztelt Kérdező!

Az ügy megoldása nyilván nem azon fog múlni hogy ki tett feljelentést. Az ügyben igazságügyi szakértőt fognak kirendelni, vagy már ki is rendeltek aki a gyermek személyiségszerkezetét fogja megvizsgálni. (életszerű-e amit mond, hajlamos-e konfabulálásra stb.) Ezek a szakértői vizsgálatok eléggé pontosak. Ha korábban is előfordult hogy alaptalanul vádolt másokat, akkor emögött valami komoly személyiségzavar állhat. Ennek ki kell derülnie a tesztek során, aminek következtében az eljárást meg fogják szüntetni.

Üdvözlettel,

dr. Katona Csaba ügyvéd
https://www.drkatonacsaba.hu/…ed-budapest/

Slainte # 2023.04.02. 15:20

14 és 18 év között a kiskorú és a törvényes képviselője is tehet feljelentést, de a szóba jöhető bűncselekmények többsége nem magánindítványos.

László88 # 2023.04.02. 12:06

ha jól értelmezem, mivel a kk. 14. életévét betöltötte neki kellett volna magánindítvánnyal élnie? ill. a gyámja nem helyesen járt el hogy ő tett feljelentést ellenem a rendőrégen?

Slainte # 2023.04.02. 09:59

Ha magáninditványos az ügy, akkor a 14 éves - ha már elmúlt 14 - a Btk. 31. § (3) bekezdése szerint pont tehet. Ha nem magáninditványos, akkoe pedig nem is kell feljelentés és a rendőrség - ha a gyerek bejelentése alapján észleli - hivatalból is eljárást indithat.

Majordomus # 2023.03.31. 19:44

A 14 éves fiú nem tehet ellened feljelentést mert nem jogképes. A gyámja igen,de mindent neki kell bizonyitania.
Neked meg tanukkal az ellenkezőjét.

László88 # 2023.03.31. 19:29

Üdvözlöm. Nevelőszülő a feleségem, 2013-óta, 2016-tól neveltük őket, előzőleg 4. nevelőszütől kerültek hozzánk, akkor 6-7 évesek lehettek, 2017-ben kikerültek a nevelésünkből 3 testvérből 1 lány és kettő fiú, két fiú elment mert sexualisan molesztálta a kislányt, meg erőszakosak voltak, agresszívek. Előzőleg egyik kisfiút hetente kellett fejlesztésre vinnem ahol 1,5 órát volt egyedül a pedagógia szakszolgálat munkatársával, minden hónapban 1x 4 szem között beszélgetett a gyámjával, két hetente utána havonta gyermek pszichiátriára vittem mivel mindig más nyugtatót írtak fel neki, és be kellett állítani a megfelelőt számára. 2017.12 hótól új szülőknél nevelkedtek, akkor kaptak új gyámot is, 2017. 12.hóba aki jelenleg is a gyámjuk.Napokban kaptam értesítést hogy feljelentést tett ellenem a 14 éves gyerek, a gyámjával együtt a rendőrségen feltételezett bántalmazásért. Azért írtam le a sok szakemert mert mindig idegenekkel volt, és látták beszéltek vele, mindig felülről le kellett öltöznie a sok orvosi vizsgálat miatt, a helyi iskolába csak jó véleménnyel voltak rólunk, mikor elkerültek előtte el kellett vinni fél napig volt több szakemberrel, gyermek orvossal, pszichológussal, más szakemberekkel. Kérdezték, beszélgettek vele. Sosem volt ilyenre panasz, fel sem merült. Bármikor sérülés kelet rajta, pl elesett vagy megütötte magát a gyám már kifaggat mi történt, szóval érthetetlen vagyok, mi várható? Természeten nem történt ilyen, előzőleg is vádaskodott előző emberekre, jeleztük is a gyámjának, de nem volt alapja, mi nem tettünk feljelentést mert mindig másképp adta elő az őt ért sérelmeket, kiderült nem valósak.

qwerqwer # 2022.09.17. 17:26

2.5 hónapja egy munkatársam egy céges esemény után kihasználta, hogy nem vagyok beszámítható állapotban.
Már korábban kértem segítséget ezzel kapcsolatban, azóta annyi történt, hogy előkerült egy másik lány a cégtől, akit korábban fizikailag kényszerített, hogy csókolózzanak, olyan erősen hogy a lány álkapcsán maradtak nyomok, amiről van fénykép.
Azért nem voltam "résen" hogy bárki bántani akarna, mert 99%ban otthon vagyok (otthonról dolgozok, 0 szociális életetem van)nem találkozok emberekkel, korábban nem csókolóztam vagy csináltam bármit bárkivel, az alkoholhoz se vagyok hozzászokva és az ismerőseim közül soha senkit nem próbáltak kihasználni, ők nálam többet szoktak inni de nemhogy elájulni de mégcsak hányni se emlékszem hogy hánytak volna bármitől, ezért ez fel se merült bennem hogy a kollégám bántani akarna és hogy ennyire beszámíthatatlan állapotba tudok kerülni.
velem annyit csinált, hogy folyamatosan kínált alkohollal, miután elfogadtam a lakásán (nem emlékszem hogy hogyan kerültem oda csak emlékképek vannak) egy italt azután kezdtem nagyon rosszul lenni, de már előtte történtekre se emlékszem teljesen. lelassult a beszédem és nagyon halk lett. mondtom neki hogy nem szeretnék csókolózni de mégis megcsókolt. utána rögtön mondtam, hogy nem szeretnék vele lefeküdni. átjött az egyik barátja és filmnézés közben megint mondta hogy le akar feküdni velem és elkezdett a barátja is közeledni hozzám. előtte kétszer hánytam, nem tudtam hogy hol vagyok és nem tudtam se beszélni se mozogni, soha ilyet nem tapasztaltam alkoholtól se ismerőseim nem tapasztaltak ilyet pedig ők sokkal töményebbb italakot is ittak, én csak sört. elkezdtem sírni, a barátja békénhagyott, ő pedig megint megcsókolt és ezután nincs semmi emlékem. reggel úgy hallottam mintha arról beszélnének, hogy csináltak képeket a nemiszervemről amíg nem voltam magamnál. a másik lány is elájult miután elfogadott tőle egy italt. még a következő nap is zavarodott voltam. elmentem nőgyógyászhoz és a rendőrségre, toxikológiára.
arról van hangfelvétel hogy a csókot bevalja de semmi mást és a lány történetét elfelejtettem felvenni, ő nem akarja senkinek se elmondani. félek hogy akár fizikailag bántana ha elkezdeném elmondani embereknek, hogy mi történt, nem tudom hogy ezzel lehet-e egyáltalán kezdeni valamit. azt mondta hogy nem képes empátiát érezni mások iránt. a lány ted bundyhoz hasonlította, ami talán túlzás, de ő is egy pszichopata. elpazaroltam majdnem 3 hónapot az életemből és rengeteg pénzt, orvosokra, tesztekre, gyógyszerre, mert nem tudtam, hogy lefeküdtünk-e vagy hogy mit csináltak velem, mentálisan teljesen kikészített, szeretnék továbblépni, de a legrosszabb része a történetnek, hogy 6 óráig nem voltam magamnál és folyamatosan erre gondolok, hogy akkor mi történt velem. a lány elmondta, hogy legalább hárman tudtak a cégnél arról hogy veszélyes ez az ember, de senki nem figyelmeztetett engem, pedig láttak minket az eseményen együtt